Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Rzeczniczka Mieszkania

brakuje mi na wszystko czasu

Polecane posty

Rzeczniczka Mieszkania a nie mam dzieci i sk膮d ten brud si臋 wzi艂膮, skoro codziennie sprzatam? Pe艂no ubra艅 mojego ukochanego, 艂贸zko rozwalone, na stole jakies gazety , miska po czipsach, kubek nie umyty...sk膮d to sie bierze? Czy wystarczy ,ze ukochany jest sam w domu i to wszystko si臋"robi?" Musze od razu przy wej艣ciu wpadac w furi臋 jak widze ten ba艂agan, zaraz ide uk艂adac te gazety na kupke i my膰 kubek i mieske, uk艂adam ubrania a dopiero potem patrze z e w przedpokoju lezy moja torebka , torba z zakupami, rzucone buty...i zn贸w musze to posprzatac. Urwanie g艂owy, a jeszcze w kuchni musze te zakupy wy艂adowa膰, wyj膮c zupe z lod贸wki, podgrzac, a tu kosz na smieci ca艂y, przeciez rano wyrzuca艂am, sk膮d tego sie wzie艂o. W miedzy czasie lec臋 szybko odkurzy膰 lataj膮ce koty, i zas艂ac 艂贸偶ko. szybko przebieram sie w str贸j domowy i rzucam ubrania na fotel, potem poprawiam je , chowam, albo wyjmuje inne na drugi dzie艅 do pracy. Coraz bardziej jestesm wsciek艂a i g艂odna ze nie mam na nic czasu. Zupa juz sie podgrzs艂a ide zje艣c......aha jeszcze musze uprac bielizne z dzisiejszego dnia bo nie lubie brud贸w. Trzeba umyc nogi i pipke jeszcze.czasami w艂osy. Kurcze zupa ostyg艂a, zn贸w lec臋 do kuchni a tam patrze chleba niema. Kurcze nie mam si艂y i艣膰 po chleb, kolacji nie ma. Jest - bo w艂asnie ukochany zaopatrzy艂 si臋 w pizze z zamrazarnika. Ja mam wi臋c g艂od贸wke bo pizza jest ma艂a i tylko on j膮 zjada i teraz pyanie. A jakbym mia艂a dziecko? jakby wygl膮da艂o moje zycie? kobiety nalezy nam si臋 nobel. ide prac skarpetki bo w艂asnie podrzuci艂 mi je do prania ukochany. [21.09] 13:03 ja mam tak jak ty ale.. a ja wlasnie mam dziecko i mam chyba sto razy gorzej od ciebie eh juz nie mam sily, pracuje w szkole wiec mam generalnie duzo wolnego czasu ale co z tego ze dzis skonczylam lekcje o 11 weszlam do domu i byl sajgon ( wychodzac rano posprzatalam rzeczy z podlogi z wczorajszego dnia kiedy to moj synek z mezem bawili sie w duzym pokoju) wracam do domu i zastaje to samo ( byl z opiekunka) teraz polozylam go spac wstawilam pranie zaraz musze odgrzac zupe przygotowac krokiety (zrobione wczoraj) przyjdzie maz podam obiab nakarmie dziecko , pozniej moze sama zjem , pozmywam musze zabrac dziecko na spacer sprawdzic dyktanda, posprzatac zrobic zakupy wykapac dziecko zrobic kolacje itd..... moglabym pisac w nieskonczonosc. dlatego lubie byc w pracy bo tam odpoczywam [21.09] 13:09 Rzeczniczka Mieszkania no to faktycznie masz gorzej. ja wracam ok 16.00 wi臋c mam kilka godzin wyjetych z dnia. jak my to wszystko znosimy, mamy do艣c , a jednak dalej to robimy. te sterty ubra艅, kubk贸w, gazet, marudzenie wci膮z, a jeszcze gotowac trzeba, i zadbac o siebie bo jak nie to m膮z poszuka m艂odszej opiekunki. Urwanie g艂owy. [21.09] 13:39 Hanka Rumcajsowa Mysla艂am ,偶e tylko ja odnosze takie wra偶enie. Mam identyczna sytuacj臋. R贸wniez nie wiem od czego zacz膮c po przyj艣ciu z pracy, a gdyby jeszcze ma艂y dzieciaczek mi narzeka艂, zawraca艂 g艂owe to chyba bym powiesi艂a sie na kiju od miot艂y

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
jak przychodze to blat sie klei, koty w powietrzu lataj膮, kurz sie unosi, kubki nie pozmywane, 艂贸zko ni ezascielone, istny sajgo, czy ktos z was tez tak ma?

Udost臋pnij ten post

no to pomy艣l, czyje to skartepty pierzesz, czyje kubki i miski myjesz i b臋dziesz wiedzie膰, dlaczego nei masz czasu dla siebie :)

Udost臋pnij ten post

ukochanego, bo on nie umy艂, a czemu ja mam wszystko robi膰? i to i owo i tamto? a moze lepiej jest by膰 stara panna i nie miec tego wszystkiego na g艂owie? tylko ze zy艂am sama iles czasu i mia艂am sterylnie, nie mia艂am nic brudnego a teraz mam, a slub niebawem. No w sumie jak by艂am sama by艂o mi smutno, jak palec sama, nies膮dzi艂am ,偶e zycie we dwoje to jeden wielki rumor, ba艂agan, syf i koty w powietrzu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 NIE SPRZ膭TAJ JEGO RZECZY
to si臋 nauczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 musisz z nim porozmawiac
nie oczekuj cudu, bo on nie bedzie uk艂da艂 gazet na kupke r贸wnute艅ko ale sa rzeczy w kt贸r7ych powinien ci pom贸c, np zrobic zakupy, kt贸re mu wypiszesz czy ugotowac co艣. A og贸lnie to takie jest zycie, zawsze si臋 co艣 zapomni kupi膰 lub nie przewidzi ze ta druga strona cos zje czy cos w tym stylu. Moim zdaniem zreszta masz z艂a organizacje czasu. Po przyjsciu rzucasz rzeczy swoje i sprzatasz reszte, idziesz gotowac i zn贸w sprzatac a obiad stygnie. Z艂a organizacja. Wejdz do domu i idz do kuchni, nastaw zupe jesli masz ja tylko podgrzac i w miedzyczasie schowaj zakupy, jesli zas musisz zupe ugotowac to najpierw pochowaj rzeczy. Zjedz a potem idz sprzatac reszte, oszdzedzisz wtedy czas i nie bedziesz zabiegana bo ci膮gle cos ci wypadnie i nawet obiad wystygnie. Mysl o tym co robisz!!! Lepiej organizuj czas

Udost臋pnij ten post

nie sprzata艂am, ucy艂am go , poprawi艂 sie a teraz zn贸w. a jak ja nie posprzatam to to wszystko lezy na kupie brudne. musze zn贸w nagadac mu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 renomowana
to macie nieciekawie. moja c贸rka wraca ze szko艂y o 15, wychodzi z psem, odkurza, zmywa pod艂ogi, m膮z wraca po 16, gotuje obiad, spzrata potem kuchnie (zmywa nawet), ja potem wracam po 18 wszystko jest czysto, moge odpoczywa膰 :) rano wszyscy wychodza ko艂o 7 ja mam na 10 d pracy to rano jeszcze kurze powycieram, upiore (u nas prasuje kazdy sam dla siebie) m膮偶 z c贸rka robi膮 zakupy- bo lubi膮 w kazdy wekend wyjezdzamy na dzia艂ke, c贸rka zostaje, pozwalam jej zapraszac kolezanki na noc, ale za to jak wracam w niedziele wieczorem mam ca艂y dom wymuskany do czysta, okna b艂yszcza, kazda p艂ytka w kuchni... :):):)

Udost臋pnij ten post

porz膮dki robi sie szybko, jesli rzeczy zawsze odnosi sie na miejsce... nie zgadzaj sie na zmywanie po nim czy na pranie jego rzeczy jesli on nic za ciebie nie robi... daj mu wyra藕nie do zrozumienia, 偶e zmywanie ciagle po nim to przesada, 偶e mozesz dorzucic jego rzeczy do pralki (jesli ci to nie przeszkadza) ale pod warunkiem ze bed膮 w koszu z brudna bielizn膮 a nie rozciagniete po calym mieszkaniu... nie wrzucaj do pralki niczego, co nie znajduje sie w koszu z praniem - kiedys sko艅cz膮 mu sie czyste koszule... jesli ciagle bedziesz sprzatac za niego, to on sie nie nauczy tego robi膰 po sobie z WYGODNICTWA...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kerymka
u mnie codzienne sprzatanie ogranicza sie do wytarcia kurzu i odkurzenia, wszystko odk艂adam zawsze na miejce, nawet po ugotowaniu mam czysciutko.

Udost臋pnij ten post

to super ze m膮z gotuje c贸rka sprz膮ta a ty nie robisz nic. pozazdro艣ci膰:) no to sobie wychowa艂as rodzin臋:P m贸j facet ma duzo pracy zwi膮zanej ze swoja dzia艂alno艣ci膮, robi duze pieni膮zki i to on zarabia. ja co zarobie to na majtki i czynsz satrcza wi臋c mi g艂owa nie odleci jak posprz膮tam, pozmywam i ugotuj臋. tylko ze czasami zapominam ze to on zarabia duzo i d艂ugo pracuje, niemoze zrobic przeciez jeszcze innych rzeczy za mnie bo wtedy bym ca艂owicie nie mia艂a co robi膰. tak jak poprzedniczka kt贸ra wszyscy w domu wyr臋czaj膮. m贸wi艂am mu ze ma k艂as膰 na swoje ale on "zapomnina". w koszu owszem brudy lez膮, ale na pufkach tez jakie艣 bluzki ni to czyste ni brudne, i t艂umacze ze jak sie pogniot膮 to bedzie mia艂 wyginiecione. ja sama mu piore i prasuje koszule jak jest w delegacji, ja to robie lepiej.

Udost臋pnij ten post

moze dlatego ze to ma艂e mieszkanie i dlatego wszystko tak na kupie jest i jest efekt przepe艂nienia i syfu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nata_
mi te偶 niedawno odkry艂am dlatego www.a.pl polecam zapracowanym :)))

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Elwirka222
Chcialam sie dowiedziec czy ktos z was kupowa艂 juz cos w sklepie www.petrini.pl bo podoba mi si臋 tam jedna torebka. Rzmawialam na gg z osoba z tego sklepu i wszytsko wygladalo ok Ale wiecie przezorna zawsze ubezpieczona :-) Ja nie mam jeszcze doswiadczenia w zakupach przez internet a torebeczka kosztuje 120 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emiliaa89

Powiem Wam ze jak brakuje mi czasu na gotowanie to kupuje tak膮 gotow膮 mieszanke warzywa z ry偶em albo ziemniakami Gotove w Polomarkecie. I potem pakuje w pude艂ka do聽

Udost臋pnij ten post