Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seroxat...

seroxat a tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość seroxat...

halo czy ktos sie orientuje czy seroxat oslabia dzialanie tabletek antykoncepcyjnych?

Gość lepiej zapytaj lekarza
ja brałam seroxat, ale nie antykoncepty

Gość seroxat..
a wiesz jak on dziala z alkoholem? nie mozna w ogole pic alkoholu? biore dopiero pare dni..

Gość lepiej zapytaj lekarza
JA brałam przez ponad rok jedna tabletke dziennie. Od czasu do czasu jakaś lampkę wina wypiłam, ale zawsze się bałam... A masz ulotkę? NA niej powinno byc cos napisane :) JA miałam straszna nerwicę lekowa i się wyleczyłam :)

Gość seroxat..
no na ulotce jest napisane, ze lepiej nie laczyc z alkoholem, ale slyszalam juz rozne opinie, jedni pija inni nie, ale boje sie, ze jakbym cos wypila to nerwy by mnie zzarly. tez mam zaburzenia lekowe z atakami paniki. a wracajac do antykonc. to nic tam nie ma niestety..

Gość anhela
Seroxat nie ma wpływu na działanie tabsów antykoncepcyjnych, na pewno. Wiem, bo brałam je jednocześnie. Seroxat reguluje wydzielanie neuroprzekaźników w mózgu, dokladnie mówiac serotoniny. Tabsy anty działają hormonalnie. Spoko. Z alkoholem jest tak, że niebezpieczeństwo podczas brania SSRI nie jest bezpośrednie. Problem polega jedynie na tym, że antydepresanty wzmacniają działanie alkoholu, co za tym idzie, łatwiej o uzależnienie lub zatrucie. To wszystko. Pomyśl, że będziesz brała seroxat dłlugie miesiące, może nawet lata (choć życzę Ci jak najkrócej), i co, nie napijesz się nawet lampki wina czy dobrego drineczka? Nie daj się zwariować. Chociaż, z drugiej strony, jak masz depresje, to lepiej nie pij, to na pewno nie poprawi Ci nastroju, wrecz przeciwnie. Ja piłam, bo czasami miałam ochote tak się skatowac psychicznie, ale ten czas już minął. Pozdrawiam:-)

Gość a czy mozna jesc ser
??????

Gość szarłak
mój kolega długo był na seroxacie i niestety stał się oziębły sexualnie,może to przez to,że w depresję popadł przez kobietę,która wyrządziła mu wiele złego,a którą to kochał. W każdym razie tego typu leki osłabiają zdolności sexulane.On niestety teraz czuje apatie i antypatię w stosyunku do kobiet. Nie wiem jak mu pomóc,a to mój dobry kolega.nie mogę patrzeć jak się męczy ,ale bezradnie rozkładam ręce,bo zdaje się nic zrobić nie mogę.

Gość szarłak
do "a czy mozna jeść ser" ale pusty/a jesteś! depresja to poważna choroba,więc nie rób sobie z niej żartów,bo to żałosne..

Gość sama jestes pusta
pytam sie bo przy niektorych lekach przeciwdepresyjnych nie wolno jesc pewnych rodzajow sera idiotko

Gość seroxat..
atmosfera w nocy cos sie zaescila widze dzieki za wszelkie informacje, naprawde, a z tym alkoholem to chyba narazie sie wstrzmam, bo pewnie jakbym sie czegos napila to czekalabym tylko na jakies "skutki niepozadane...