Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssssssssssssserek

co zrobić z ŁAPÓWKĄ

Polecane posty

Gość sssssssssssssserek

od 2 miesięcy pracuję w pewnej niedużej firmie (jestem zaraz po studiach) i dzisiaj pewien starszy pan przyniósł mi kawę (duuużą i drogą)i bombonierkę(też chyba najdroższą) w podziękowaniu za załatwienie ważnej dla niego sprawy. Byłam bardzo zmieszana i prosiłam żeby zabrał to bo mi zależy na mojej pracy!!!! ale ten pan powiedział, że w życiu tego nie zabierze i że zrobie mu ogromną przykrość jak to wyrzucę...nikt tego nie widział, ale ja mam dylemat czy poinformować moją szefową o tym czy nie :-( za żadne skarby nie chciałabym aby to wyszło kiedyś w przyszłości i że to utaiłam... POMÓŻCIE CO ZROBIĆ??????

Gość wypij kawę
i zeżryj czekoladki :)

Gość sssssssssssssserek
dodam że nie zgodziłam się tego wziąć ale ten pan położył i wyszedł szybko...

Gość nenna
nie musisz mówic koniecznie, ale jak chcesz być bardzo uczciwa, to po prostu poczestuj szefowa i wspolpracownikow czekoladkami, powiedz ze dostalas od tego pana i zostaw tak, zeby bylo widac ze nie uważasz tego za swój prezent, tylko dla calej firmy...

Gość kanalek
Ja dostałam alkohol od byłego mojego Dyra.. odniosłam.. teraz wiem że dostane zaproszenie na integrację.. też odmówię..

:O To nie łapówka, tylko podziękowanie za załatwienie sprawy. Łapówka by była, jakby przyniósł cos PRZED, nie PO. Poza tym... wielka mi łapówka... czekoladki i kawa :O Pan był miły po prostu.

Gość matołwswjk
agAtus ma racje

Gość badu
wiesz co,powiedz pracujesz tylko 2 mies ,a przez kawe ...nie ,ze wylecisz ale mogą głupia patrzeć poczestuj szefową i powiedz,ze pan był bardzo nachalny i nie chciałaś się z nim szarpać o tą kawe,dał i wyszedł

Gość taka jedna12
ale mi to lapowka :) to bylo w ramach podziekowania a za co maja cie wyrzucic??bo ja tego nie rozumiem :) ja tez dostaje czkoladki, kawe, kwiaty i duzo osob u nas w firmie takie prezenty dostaje, ale nikt nie traktuje to jako lapowki hahaha naprawde usmialam sie a w jakiej ty firmie pracujesz?

Gość sssssssssssssserek
ja nigdy nie miałam z tym do czynienia ale za to dużo się nasłuchałam o łapówkach i konsekwencjach...jesli was to śmieszy to się smiejcie po prostu chciałam zapytać! Pracuje w małej firmie w dodatku w niewielkim mieście i tutaj zawsze takie sprawy wychodzą na jaw bo ludzie się znają... zapomniałam wczesniej dodać, że szefowa mówiła na poczatku, że nie będzie tolerować żadnych form łapówek u pracowników

Gość sssssssssssssserek
hakuna dzięki :-)

Gość taka jedna12
no to zrob tak i powiedz, ze on dal to dla wszystkich pracownikow i juz problem z glowy :)