Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lujuy

dlaczego w Polsce nie ma pracy dla nikogo?

Polecane posty

Gość jest praca ale fizyczna
oczywiście tego wszystkiego do cv sobie też wpisać nie mogę:o

Gość zmęczonaaa
Najpierw sie uczysz, potem idzies do pracodawcy. Albo idziesz i mowisz, ze umiesz, a potem po nocahc w kilka dni sie uczysz. Ka tak zrobilam kiedys, bylo skuteczne :D

Gość humaa
a jesli ktos jest zbyt slaby fizycznie zeby pracowac jako dźwigacz:|

Gość zmęczonaaa
1) Są dema 2) są stare wersje 3) jest allegro 4) są może znajomi z programem. Ale przecież się nie da ;)

Gość corelek
jest praca ale fizyczna - a piraty od czego są?ale z was malkontenci

Gość dokladnie tak...
gratuluje zmeczona ;) ... nie jestem ignorantem komp i ucze sie tez szybko o czym swiadczy roznorodnosc w moim cv heheh i doswiadczenie zyciowe jednak moze to tylko ja uwazam ze lepiej nie pisac o umiejetnosciach ktorych nie posiadam...moze jestem zbyt strachliwy. najgorsze moim zdaniem jest to kiedy masz wybor...praca jakas tam nie dajaca szans na zdobycie praktyki w zawodzie albo szukanie nie wiadomo do kiedy ambitnej...

nie kraść i nie kłamać to być malkontentem? ręce mi opadły.

Gość zmęczonaaa
Dlaczego kłamać? Jeśli wiesz, że sie nauczysz w parę dni, to w momencie przyjścia do pracy reprezentujesz to, co się obiecało.

Gość zmęczonaaa
A Corel kosztuje: CorelDRAW Graphics Suite 11 PL SE - wersja edukacyjna. Wersja przeznaczona dla studentów i nauczycieli. Cena: 163 zł + 22% VAT Jakiś student się pewnie po rodzinie znajdzie.

spoko. marne dwie stówy. dziewczyno, ja przy rozsyłaniu cv ubolewam nad cenami biletów i listów poleconych. miesięcznie na to wydaję kilka stów. a poza tym pisałam wyraźnie, że interesuje mnie wyłącznie umowa o pracę. zlecenia mam.

Gość zmęczonaaa
Jak chodzi o zus, to załóż działaność - teraz obowiązuje obniżona stawka przez 2 lata.

Gość zmęczonaaa
Ja też ubolewam nad cenami dojazdów, zapewniam Cię. I bywało, że miałam pustą lodówkę. Ale inwestycja w siebie się zwraca. Poza tym zawsze można najpierw zaklepać pracę, a potem się nauczyć, jak już się ma umowę.

Gość zmęczonaaa
Dobra, wracam do roboty, bo mam spiętrzenie :O Jakimś dziwnym trafem ci, co są przekonani, że można mieć pracę, mają ją, a Ci co nie wierzą - to im się sprawdza.

chodzi mi o pracę w zawodzie: nauczyciel i robienie stopni awansu zawodowego. czy ja piszę niezrozumiale? inną pracą pozwalającą na rozwój też nie pogardzę. nie chodzi o liczenie lat do emerytury. poza tym mam KRUS.

Gość Daphne
hehe, z takimi doświadczeniami zmęczona, to dziwne że wykazujesz sie takim brakiem zrozumienia z twoich wypowiedzi wynika, że wszystko w zyciu ci sie udaje, dlatego innym tez musi :o

przekonanie nie wystarcza. w jakiejś szkole po prostu muszą szukać nauczyciela. też się zbieram, bo idę do pracy. pa

Gość dokladnie tak...
zgadzam sie z Toba Daphne tez to zauwazylem...:)

Gość zmęczonaaa
Nie "się mi udaje", tylko pracuję na to. Innym nie musi, ale generalnie szanse mamy wszyscy podobne. W szkołach bywają wolne etaty, ale ja raczej nie rozumiem czemu źle jest mieć KRUS plus zlecenia. I nie rozumiem tego, że na każdy mój pomysł, w wielu wariantach, a pewnie można ich wymyśleć więcej, jest jedna odpowiedź - NIE DA SIĘ. Załatwiłam kiedyś pracę w szkole koleżance. Mówiła, że bardzo potrzebuje roboty, jakiejkolwiek. Więc miała szanse nie na jakąkolwiek, tylko zgodną z wykształceniem i tym nieszczęsym rozwojem zawodowym. To jej było... za daleko dojeżdzać z Gdyni do Gdańska. Lepiej siedzieć w chacie i nie zarabiać wcale.

Gość dokladnie tak...
ja pracowalem za 600 zl niecale wiec nie obrazaj mnie...

Gość dokladnie tak...
.aha i musialem wydac 1/3 na bilety.... wiec nie rob ze mnie kogos komu sie nie chce...

Gość zmęczonaaa
Nikogo nie obrażam, jeśli to było do mnie. Podałam przykład konkretnej osoby. Za tyle, ile na początku szłam do pracy nikt nie chciał robić. I połowa mi szła na dojazdy. Teraz mam 1,5 średniej krajowej w tej samej firmie.

Gość dokladnie tak...
nie zawsze w firmie jest szana na wzrost pensji...czasem zostaje sie murzynem na zawsze.. i o to mi chodzi wlasnie. moge pracowac za mala pensje jesli mam szanse sie rozwijac...i to nie jest pusty slogan o tym rozwoju...

Gość kiedyś RER
dokładnie tak --> dokładnie tak :) zgadzam się w obu kwestiach. A tak BTW: z moich doświadczeń wynika, że JEDYNYM sposobem na podwyżkę jest zmiana pracy, hehe.

Gość zmęczonaaa
OK. Niech Wam będzie - jest źle, będzie gorzej i tylko niektórzy mają znajomości albo szczęście i tylko dlatego się im udaje. Polska to fatalny kraj. Nie ma pracy. Dla nikogo. Jak w tytule tematu. Ci, co zarabiają dużo, albo kradną i kłamią, albo Mikołaj przyniósł im tytuł magistra w poszukiwanym na rynku pracy zawodzie. Amen. PS. Sposobem na podwyżkę jest bycie niezastąpionym w firmie. Tak, by zatrudnienie kogoś innego na to miejsce albo likwidowanie stanowiska było nieopłacalne.

Gość dokladnie tak
masz racje kiedys RER...eheheh kiedy ja zaczalem rozwazac odejscie to zaraz zaczeto myslec o podniesieniu mi pensji :P

Gość kiedyś RER
zmęczonaaa --> moment, nie narzekam, mam pracę itd. Tylko nie zgadzam się z Tobą w kwestii sposobu na podwyżkę. Tzn. kiedyś myślałam podobnie, ale takie rozumowanie prowadzi w ślepą uliczkę. Bo w niektórych firmach nie chodzi o dochód, tylko wszystko dzieje się na zasadzie "a jednak się kręci" ;) Szefostwo po pierwsze nie myśli biznesowo, po drugie nie widzi twoich indywidualnych starań jako pracownika. A zresztą prawda jest taka, że NIKT NIE JEST NIEZASTAPIONY. dokładnie tak --> :) pozdrawiam!

Gość wszystkiego naj
a mnie zwolnili i na moje miejsce przyjęli stażystę

Gość dokladnie tak
kiedys RER .. i ja Ciebie pozdrawiam ;) nikt nie jest niezastapiony..DOKLADNIE :) a po drugie redukcja kosztow...tylko na tym sie znaja pracodawcy co tez zauwazylas ze nie widza za bardzo osoby a tylko swoj zysk..co w kapitalizmie w zasadzie jest zrozumiale ale nie do konca rozsadne na dluzsza mete. trzeba im wydzierac podwyzki z gardla czesto bo gdyby sie nie upominac to mozna pracowac za gorsze do konca swoich dni...im to sie podoba bardzo. milego dnia zycze wszystkim.

Nie napisałam, że mi źle. Npisałam, że chcę lepiej. To takie okropne i nienormalne, że chcę robić to co sobie wymarzyłam? I nie obciążaj mnie przewinieniami swojej koleżanki.:o