Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość on clinik

usuwanie hemoroidów

Polecane posty

Gość on clinik

czy ktos miał usuwane hemoroidy zewnetrzne w on clinic w CHORZOWIEi jak to wygłada ile kosztuje i oczywiscie czy boli

Gość głupota
z hemoroidami się żyje, jest to choroba cywilizacyjna i nie ma co panikować i pchać się na bolącą operację, chyba, że się du*pą zarabia, wtedy estetyka jest konieczna, lub jeżeli zauważone zostaną zmiany nowotworowe. Nasiadówkami w letnim wywarze z kory dębu, maścią proctoglyvenol, idealną higieną i hartowaniem odbytu, prawidłową dietą można je unieczynnić doprowadzając do zwiotczenia. Szczegóły dot. higienicznego trybu życia na: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość a ja uwazam
ze hemoroidy nalezy leczac. Owszem na poczatku troche boli, piecze, szczypie i swedzi. Ale po jakims czasie przechodzi. A jezeli nie bedziesz leczyc tej choroby to te wszystkie obiawy (i jeszcze gorsze bedziesz miec juz na zawsze. Ja osobiscie mialam taki zabieg ok 3 lata temu i dzisiaj nie pamiwtam o mojej chorobie. (nie w Chorzowie) Przezyjesz. Nie martw sie

Gość głupota
leczyć a operować to różnica!!!! Operacja to ostateczość!!!!

Gość bozena44
Jeśli chodzi o leczenie to mogę polecić Anurex. Stosowałam i pomógł. Wcześniej leczyłam się różnymi sposobami: domowymi, maściami, czopkami. Efekty albo były znikome albo żadne. Dopiero siostra poleciła mi ten lek i przyznam, że krioterapia bardzo pomogła, a mogłam stosować lek w domu, co było mało krępujące. Pozdrawiam :)

Gość borys godunow
Ludzie! Czytam teraz Wasze posty, czytalem też wczesniej. I jeden wniosek sie nasuwa: trzeba brac sprawy w swoje ręce (oczywiscie nie doslownie). Z hemoroidami krwaiącymi zaczalem sie 'zaznajamiac' w wieku lat kilkunasu. Wtedy pojawily sie pierwsze krwawienia. Pozniej lata studenckie, masa alkoholu, poczatek zycia zawodowego i zawsze zmagalem sie z tym paskudnym problemem. Byly etapy lepsze, kiedy nie krwaliwlem zbyt mocno przez kilka tygodni, byly takie, kiedy na 'toalecie' lzy lecialy z oczu... Az wreszcie wyskoczyl taki jeden i musialem go upychac co jakis czas. Tragedia! Supermarket, za kierownicą, na chodniku, a tu jakoś dyskretnie trzeba upchnąc! Wstyd i dramat. Nie wytrzymalem, znalazlem dobrego lekarza chirurga, ktory na dwa etapy korzystając z metody DGHL i laseru w pierwszym i z laseru oraz noża w drugim pozbawil mnie problemu! Jestem najszcześliwszym czlowiekiem na ziemi! Po zabiegach bylo przez chwile ciezko, ale okres rekonwalescencji byl nie dluzszy niz tydzien po kazdym. 4 miesiące i jestem jak nowonarodzony! Zapomnialem o widoku toalety zalanej krwią, o bólu i dyskomfocie! Rewelacja. Zoperujcie to świnśtwo i dalej do przodu!!! I jeszcze jedno. Wszystkie hemorony, proktohemolany, anurex'y i inne wynalazki, to jest wyciąganie pieniędzy z Waszych kieszeni! Wydalem na te półśrodki fortune! A gdybym wcześniej poszedl po rozum do głowy, wiele spraw w życiu ułożyłoby się inaczej! Pozdrawiam wszyskich jeszcze nie zdecydowanych na zdecydowane kroki.

Ja się też zdecydowałam na laserowe usuwanie hemoroidów w klinice elite, w końcu muszę pozbyć się tego problemu bo w sumie żadne środki mi nie pomagają a z relacji mojej znajomej wiem, ze się opłaca.

Gość gość
Mój mąż dwa tygodnie temu miał założone gumki na guzki. Zabieg bebolesny i krótkotrwały, a jakie efekty u niego będą, czas pokaże.

Gość gość
Miałam laser 2 dni temu.  Jak dla mnie- rewelacja. Czuje się minimalne "ciagniecie" w kroczu, ale w porównaniu z gumkowaniem, ktore mialam wielokrotnie- to pryszcz na du..pie

Gość Tadeusz

@Gość gość potwierdzam. ja też jestem po zabiegu laserowym choć wcześniej miałem kiepskie doświadczenia z innymi metodami. Zabieg robiłem u Bednorza w ars estetica we wrocławiu. Osobiście mogę polecić. Gdybym wiedział dziś co wiem teraz to od razu bym się do niego na laser zgłaszał. 

Gość miki8999

Kto nie miał problemu z hemoroidami ten nie zrozumie, co znaczy piekło siedzenia :) No, teraz to się mogę pośmiać, ale jak planowałem leczenie to nie było za wesoło. Krew mi leciała często z odbytu. Straszna sprawa. Gdzie znalazłem pomoc? W https://www.proctomed.pl, Jelenia Góra. Warto kontakt zapisać i się skontaktować. Raz, że bez operacji można się leczyć poważnej i bez specjalnych przygotowań. Lekarz pod telefonem, mocno empatyczni ludzie i po ludzku podchodzą wiadomo do wstydliwej sprawy. Na pierwszej wizycie naprawdę grubo ponad 30 minut mi wyjaśniał lekarz pewne kwestie, których nie do końca rozumiałem. Bałem się wiadomo, ale ok, zrozumiałem i się uspokoiłem. Już później z górki wszystko. Nie wiem, czy jest o nich jakakolwiek negatywna opinia. Nie sądzę :)

Gość gość

Ja również leczyłem hemoroidy w w klinice proktomed tylko w oddziale we Wrocławiu i na szczęście pozbyłem się problemu. 

Gość Tomasz

A ja polecam klejenie hemoroidów. Pierwszy raz się z tym spotkałem w gabinecie u doktora Bednorza. Jestem bardzo zadowolony z efektów i właściwie żadnego bólu pozabiegowego.