Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielkaaaa

Prosze o pomoc ..jak usmazyć sobie pieczarki?doradzcie..

Polecane posty

Gość anielkaaaa

wiem ze pyszne są pieczarki w smietanie ale nie umiem zrobić :( jestem lewa do gotowania kompletnie :( a mam pieczarki i nie wiem jak je usmazyć.. moglibysciemi napisac kochani po kolei czynnosci jak je moge zrobić z tą smietanką :( plissss bede bardzo bardzo wdzieczna..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość smażone i w śmietanie
? Od samego wyobrażenia mdli mnie-przecież to same tłustości

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość anielkaaaa
wiem ze tluste ale prosze.ja jestem bardzo chuda :)wiec moge jeść

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurde ja tez bym zjadła...
mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dzięki wielkie..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ludzie przeciez ta smietana
sie zaparzy w tym i jeszcze sie laska zatruje ,..co wy pierdolicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plusz
pieczarki jesli duż eto pokrój na ćwiartki, jesli małe to na połowki albo wcale wrzucasz na 2 łyżki masła i zeszkloną cebulkę, solisz odrobinkę żeby puściły naturalny sok i dusisz , kiedy sok wyparuje wlewasz smietanę i dobrz emieszasz chwilę jescze dusisz aż smietaną zgęstnieje, doprawiasz solą i pieprzem do smaku i gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dgfgfgd
jeszcze ja mam pytanie też : a ile cebuli dodac jak mam tych pieczarejk załozmy duzych 5:) i czy moge smazyc na oleju?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plusz
jak masz dużych 5 to ok 1/4 średniej cebuli chyba że lubisz dużo to wal śmiało nawet całą Cebulę na oleju jak najbardziej można przyrumienić ale pieczrki raczej się dusi na masle bo łatwiej sok puszczają i się tak pardzo nie przysmażają jak na oleju

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka_tam
zauważylam,że jak sie smaży na oleju,to wtedy danie się 'rozwarstwia',olej po prostu wyplywa na wierzch i po bokach,pieczarki smazyłabym razem z cebulą na maśle,a smietana 30% się nie waży i nie zaparza nawet jak sie z nią dusi potrawę,z tym,że raczej nie zagęsci dania

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka_tam
nie waRZy oczywiscie,bo to slowo nie pochodzi od 'wagi' ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość plusz
ale 30 jest sama w sobie gęsta i jak trochę odparuje to zgęstnieje jeszcze bardziej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×