Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulka1236

TE okropne BIKINI

Polecane posty

Gość anulka1236

Cześć!Wiem,ze temat bikini pojawiał sie na tym forum juz setki razy ale musze sie wyzalic.Mam straszny problem z wloskami na linii bikini.Jest ich naprawde sporo.Robilam badania hormonalne ale nie wykazaly podwyzszonej zawartosci hormonow.Nie wiem co robic.O basenie nie ma mowy- wstyd.Probuje golic linie bikini depilatorem ale bol jest okropny.Potem efekt mizerny i wrastajace wlosy.Gole tez kremem do depilacji ale efekt krotkotrwaly.Nigdy jeszcze nie bylam na depilacji woskiem( zabieg u kosmetyczki) , obawiam sie ,ze efekty bylyby takie same jak po depilacji depilatorem.Dziewczyny czy ktoras z was na tak duzo wlosow na linii bikini jak sobie z tym radzicie?Czy u was te bikini stanowi tylko fragment owlosionej skory za linia majtek?Czy sa tu takie dziewczyny, ktore maja owlosiona skore na ok 8 cm( jak ja)? Jestem zalamana.

Gość ...kkk
hej;) ja tez miałam z tym odwieczny problem... ale wypróbowałam plastry z woskiem do okolic biki..i jestem strasznie zadowolona..naprawde:) spokoj na 2 tyg:)to co sie nie wyrwie koncze pensetką:) naprawde polecam

Gość aliseeee
ja tez mam duzo, gole golarką. A jakiej firmy to plastry i gdzie je moge kupic???

Gość anulka1236
Dziewczyny golarka ja nie gole bo mam podraznienie skory.Naprawde nie wiem co robic,wlosow duzo ma i jestem strasznie zalamana.Stosowalam kiedys plastry veet na zimno ale skore mialam bardzo podrazniona a pozniej wrastajace wloski.Co robic?

Gość nutelllka_
miałam plastry firmy veet, (są rózne firmy) dostac mozna wszędzie- w markecie, rossmanie itd..naprawde polecam..oczywiscie włoski muszą troszkę dłuższe..i jednym szybkim pociągnięciem zrywamy plaster:)polecam. w razie pytan piszcie;)

Gość nutelllka_
hmm no ja tez miałam troszkę podraznioną.. ale na drugi dzien było OK, a wrastające włoski? no cóż.. słyszałam, ze dobry jest zrobic peeling:)

Gość Muszka cukrowa
a słyszałyscie moze o tej depilacji cukrowej jak to sie robi?

Gość nutelllka_
gdzies na topku o depilacji sa sposoby na to;) ja nie stosowałam, za duzo babrania:)

Gość anulka1236
Ja tez nie stosowalam pasty cukrowej.Chociaz jestem juz w takiej depresji,ze moge sprobowac wszystkiego aby mi pomoglo.

Gość Panterka84
polecam wosk ja az takich jak ty nie mialam,ale tez duzo,kiedy mi sie ju troche oslabily to te poza linia majteczek wyrywam peset5ka jak sa krotkie i jet o.k

Gość czekam na laser
mam ten sam problem, po wosku u kosmetyczki jest ok dopoki nie zaczynaja wrastac w skore robiac duze pryszcze i blizny....czekam az ktos napisze ze warto w laser zainwestowac...a na razie raz gole, raz kremem depilujacym..czasem plastrami z woskiem i poprawiam penceta

Gość ****Mia**********
Ja uzywam pasty cukrowej, ale musze przyznac,ze z depilacja bikini tym sposobem jest troche ciezko. Zwlaszcza w poczatkowej fazie

Gość marlenia6
wiecie tez mam problem podobny depilator nie wchodzi w gre bo juz probowalam i strasznie boli u mnie tez jest troszke wloskow na plecach no i czarne na udach i bikini czy sa jakies tabletki, ktore odpowiadaja za hormony i powoduja ze tych wloskow jest troszke mniej?moze i gina pytalyscie prosze piszczie!!!

Depilacja okolic bikini pastą cukrową daje doskonałe efekty - dobrze użyta pasta cukrowa pozwala dleikatnie \"wyciągnąć\" włoski ze skóry, bez szarpania ich tak jak to robi depilator. Problem polega na tym, że aby nie zrobić sobie pastą krzywdy, trzeba móc naciągnąć depilowaną skórę. Jeśli nie będize podczas zrywania pasty idealnie napięta, można się dorobić brzydkiego krwiaka. Niestety skóra w okolicach bikini jest zazwyczaj delikatna i miękka, dodatkowo cieżko się ustawić w odpowiedniej pozycji :P Słowem, polecam pastę cukrową, ale tylko wygimnastykowanym osobom, które z pastą miały już jakieś doswiadczenia ( używnie jej to nie taka prosta sprawa.. wiele osó używa jej jako tańszego zamiennika wosku, co całkiem pozbawia ją włąśnie tych zalet, dizęki którym bije na głowę inne metody depilacji)

Gość dziewczyny a jak
golicie te okolice? ja troche podcinam wloski nozyczkami bo za dlugie sa. tez tak robicie?

Gość ani to ani to
Ja golę golarką elektryczną i potem codziennie przy kapieli masuję rękawica sizalowa. Problem wrastających włoskow zniknął, a kiedyś to była tragedia

Gość dziewczyny a jak
ale obcinacie nozycami te wloski tez?

Gość podnoszeeeeeeee

Gość do gory .......