Gość deussa Napisano Wrzesień 29, 2006 przy yasmin jak i przy innych tabletkach antykoncepcyjnych nie można brać tabletek na sen ani przeciwbólowych,jednorazowo zrozumiem ale nie dzień w dzień bo to obniża skuteczność tabsów. tak,po yasmin pojawił się u mnie lekki celliut,czytałam wcześniejsze wypowiedzi na temat zawrotów głowy itp, które mogą nie być TYLKO SKUTKAMI UBOCZNYMI,a jeśli nie mijają to może znaczyć że nie możecie przyjmować estrogenów w żadnej postaci(chyba ze nie są to wasze pierwsze tabletki antykoncepcyjne) ja brałam 3 miesiące miało przejść-nie przeszło i teraz biore tabletki bez estrogenów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Animka Napisano Wrzesień 29, 2006 Do Deussa. ten lek wzięłam ze 3 razy, więc wydaje mi się, że nie powinien mieć wpływu na yasmin. Ale, że tabletek przeciwbólowych nie powinno się zazywac przy braniu tabsów to pierwsze słyszę...:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mańka21 Napisano Wrzesień 29, 2006 Skąd te bzdury o lekach przeciwbólowych?? Skąd to wziełaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Animka Napisano Wrzesień 29, 2006 Do Mańka21 ale chodzi Ci o to, że leki przeciwbólowe mają wpływ na tabsy czy wręcz odwrotnie...., bo ja już sama nie wiem. I nadal nie jestem pewna co do tych leków na sen....A może ty cos wiesz na ten temat?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość karoka Napisano Wrzesień 29, 2006 mam pytanie ponieważ dopiero skończyłam brać pierwsze opakowanie yasmin i są to moje wogóle pierwsze tabletki. W sobote mam zacząć nastepne opakowanie, ale teraz w czasie krwawienia z odstawienia we krwi opjawiły mi sie skrzepy i to takie bardzo duze. Zastanawiam się czy od razu w piątek nie iść do lekarza, ale ponieważ są to moje pierwsze tabletki to moze nie ma się czym przejmować?????????????????????????????? co prawda czuje też troche jakby mnie żyły w łydkach pobolewały ale to się zdażało jeszcze zanim zaczełam brać tabletki tylko zwykle przechodziło szybciej tak więc mówie sobie ze to może byc tez to ze strasznie boje sie zeby mi sie jakieś zylaki przez tabletki nie zrobiły. Z drugiej strony cieszyłam się bo nie przytyłam po tych tabletkach, jak zmienię to znów wraca takie ryzyko :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ollaaaaa Napisano Wrzesień 29, 2006 a ja po 6 tabletce jakas kluche w gardle mam :/ i jakos odbija mi sie nie sa to moze mdlosci ale dziwne uczucie,macie tez tak? no i 6 dzien plamienia od poczatku okresu a tak poza tym ok sie czuje:) piszcie jak tam u was? :) pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość deussa Napisano Wrzesień 29, 2006 tą bzdurę o tabletkach na sen i przeciwbólowych powiedziała mi ginekolog,bo mam w domu rodzinnym napiętą sytuacje i nieraz brałam więcej nieraz mniej,a zresztą o ile sie nie myle można to wyczytać na forach gdzie wypowiada sie GINEKOLOG czyli osoba doświadczona,a nie tak jak tu każdy ma swoje znadnie choćby papierosy a tabletki antykoncepcyjne,że niby bez problemowo można palić i że to komuś lekarz powiedział.w takim razie dlaczego wszedzie można sie doczytać i każdy ginekolog to powie że dla palących kobiet jest minipigułka?:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość a 1215 Napisano Wrzesień 29, 2006 a co z relanium?Można? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mańka21 Napisano Wrzesień 30, 2006 Moja ginekolog mnie zapewniała,że tabletki przeciwbólowe nie mają najmniejszego wpływu na tabletki anty. Z resztą nawet sama dla pewności sprawdzałam sklad tabletek przeciwbólowych z tymi, które wg ulotki osłabiają działanie tabletek anty. Następna sprawa jest taka, że sama zażywałam tabletki przeciwbólowe i kochałam się bez dodatkowego zabezpieczenia (tylko na tabletkach) i w ciązy nie jestem. Więc wychodzi na to,że co ginekolog to inne zdanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość beza1 Napisano Wrzesień 30, 2006 Mam ochotę zamienić regulon na yasmin, generalnie czuje sie po nim dobrze, ale cały czas mam opuchnięte nogi. Obawiam się skutków ubocznych po yasmin. Czytam Wasze komentarze i zdania są podzielone. Wiem, że decyzja należy do mnie, ale może bardziej doświadczone koleżanki jasno mi wskażą pozytywy i negatywy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata.k.19 0 Napisano Wrzesień 30, 2006 Je brałam wczesniej regulon, ale wiesz to chyba nie ma co doradzac skoro po regulonie czujesz sie dobrze, ja mialam pasakre ciagle mi sie wymiotowac chciało, ból glowy nie do zniesienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dziobus Napisano Wrzesień 30, 2006 Hej Dziewczyny! Wczoraj odeszły mi te uporczywe bóle dłowy, co mnie bardzo cieszy i mam nadzieje że już będe miała spokój, ale... Miałyście coś takiego, że jak coś Was zabolało, coś Wam zdrętwiało lub cokolwiek innego, to podciągałyście to pod skutki uboczne tabletek? Bo ja tak mam...nie sądzicie że to paranoja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desire1987 0 Napisano Październik 1, 2006 którego dnia dostajecie krwawienia z odstawienia? :) ja w czwartek wzięłam ostatnią pigułkę Yasminu z pierwszego opakowania i teraz sobie czekam na okres :) ps. przepraszam, że to miedzy innymi z mojej winy wykasowano poprzedni wątek o Yasmin :( :( :( już więcej się do tego nie przyczynie, obiecuję :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jestemmmmmm Napisano Październik 1, 2006 po 8 tabl i mam nadzieje ze nie doswiadcze bolow glowy,ogolnie to nawet lepsze mam samopoczucie niz przed braniem tabl :( czasem tylko lekkie wzdecia mam na okres dopiero bede czekac wiec nie wiem ile sie czeka ps. i mam nadzieje ze tego topicu nie skasuja nam ;) bo chcialabym wiedziec co tam u innych ysaminowiczek :) pozdrawiam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beata.k.19 0 Napisano Październik 1, 2006 ja mam zawsze jakoś na trzeci dzień odstawiłam w czwartek tzn w srode wzielam ostatnią tabletke i wczoraj dostałam okres Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kropka1987 0 Napisano Październik 1, 2006 właśnie dostałam okres:) czwarty dzień. jestem po drugim opakowaniu i ok jest. po pierwszym miałam straszny ból brzucha przez ok 5 dni... bałam się i tym razem też tak będzie ale na szczęście nic:):):):) lekko tylko pobolewa czasem... buziaki:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jak najbardziej szczęsliwa Napisano Październik 1, 2006 a ja wariuję po tych tabletkach dosłownie godzinę po zażyciu mam ochotę płakać z byle powodu w ogóle mnie zamulają, chodzę smutna i bez życia od następnego miesiąca biorę minulet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desire1987 0 Napisano Październik 2, 2006 u mnie mija dzisiaj 4 dzień odkąd odstawiłam tabletki, może dzisiaj pojawi się okres wreszcie ;) oby wieczorem bo od dzisiaj do pracy, cały dzień na powietrzu i ciężko będzie z toaletą :( no ale myślę pozytywnie :D dzięki za odpowiedzi :* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Ryszarda Sc Napisano Październik 2, 2006 Cześc dziewczyny. Biorę yasmin od roku. Nigdy nie mogłam brać tabsów, mój organizm nie znosił sztucznych medykamentów. W trakcie 7 dniowej przerwy pojawiał sie okropny ból głowu 2, 3 dni ptem mijało, przez pierwsze 4 m-ce Yasminu, obecnie też wystepuja bóle tylko mniejsze i krótsze . Zalety brak obrzęków na dłoniach i nogach, libido w normie, waga w dół, nie mam suchości w pochwie, Wady - pojawiały się obecnie problemy ze skóra , wypryski swędzenie ciała, głowy i zastanawiam się nad zrobieniem przerwy w zazywaniu Yasminu. Objawjam sie znowu silnych miesiączek jakie były przed tabsami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość niebieskieoczko Napisano Październik 2, 2006 ja jestem z yasminu zadowolona:) zadnych skutkow ubocznych,cera ladna,piersi okraglejsze i wogole samopoczucie dobre:) dziwne ale bez tabsow nawet gorzej sie czulam,teraz zadnych bolow glowy ani brzucha jak dla mnie naprawde ok sa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desire1987 0 Napisano Październik 3, 2006 a ja dostałam wczoraj okres :) czyli czwarty dzień. cieszę się, bo pierwszy raz nie zwijałam się z bólu :) zawsze już kilak dni przed okresem pobolewał mnie brzuch, a w dzień okresu nie mogłam się ruszać prawie :o no a wczoraj gdyby nie wizyta w łazience, nie wiedziałabym w ogóle że mam okres :D w piątek kolejne, drugie opakowanie... ciekawe czy któreś ze skutków ubocznych ustąpią... (ból piersi, plamienia) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość shimmery Napisano Październik 3, 2006 Biorę Yasmin od ponad pół roku i od samego początku nie mialam żadnych skutków ubocznych-czuję się świetnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Iskierka18 Napisano Październik 3, 2006 Ja dzisiaj zaczynam swoje 3 opakowanie Yasmin i musze stwierdzić że są one rewelacyjne;) Ja wiem, że ginekolodzy mówią wiele i większość z nich ma dużo racji, ale każdy organizm kobietki jest inny i każda inaczej odczuwa działanie naszych tableteczek;) Ja szczerze powiedziawszy dużo palę (nie ma czym sie chwalić:/) i nie występują u mnie zadne skutki uboczne!Miesiączki mam bardzo krótkie i praktycznie bezbolesne!Tylko co zrobić zeby troche schudnąć?bo troche przeszkadza mi ta moja waga, nie jestem gruba, ale mogłabym z 5 kg zrzucić, a moja gin. powiedziala, ze po Yasminkach mi sie to uda;) a wiec pożyjemy, zobaczymy;) buziaki:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kropka 1987 Napisano Październik 3, 2006 Desire, mnie mój ból piersi już wyprowadza z równowagi....... eh, czekam tylko kiedy się skończy... czekając do czwartku na kolejne opakowanie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kropka1987 0 Napisano Październik 3, 2006 Desire, mnie mój ból piersi już wyprowadza z równowagi....... eh, czekam tylko kiedy się skończy... czekając do czwartku na kolejne opakowanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja jestem przy Napisano Październik 4, 2006 przy 1 opakowaniu,czuję się bardzo dobrze:D Tylko jedno,ale;)Dziewczyny czy Wy też więcej sikacie?To normalne?Schudła któraś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Desire1987 0 Napisano Październik 4, 2006 kropka, a które opakowanie teraz zaczniesz? mnie nawet ten ból piersi tak nie przeszkadza, bo jest dosyć lekki. jak brałam harmonet było o wiele gorzej :( tak mnie bolały, ze się dotknąć przez cały miesiąc nie pozwoliłam i tym samym niepotrzebnie te tabletki brałam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernadetka 0 Napisano Październik 4, 2006 Witam po tygodniu nieobecności Ja wczoraj o 21 wziełam ostatnią tabletkę z pierwszego blistru a wiec czekam na @ .... Praktycznie całe opakowanie były mniejsze badz większe plamienia.... Do połowy opakowania ból brzucha...i to wszytsko :):) Żadnych innych skutków ubocznych...Czuje sie bardzo dobrze.... Libido ogromne :D Jak u jakiejś niewyżytej ...:D Oczywiście postanowiłam sprawdzić jak to jest z tą skutecznością tych tabletek :d i nie rozumiem schiz dziewczyn które zabezpieczają się dodatkowo przz kilka pierwszych opakowań :P Nie ma nic wspanialeszego od uczucia kiedy kochana osoba szczytuje w Tobie ....ech rozmarzłam się....Ja się czułam jak w 7 niebie kiedy moje kochanie kończylo we mnie , oraz kiedy później tak się o mnie troszczył, wycierał itp itd ... Chyba go kocham jeszcze bardziej .. :) Szkoda tylko że mam go tak rzadko przy sobie :( I tak w duchu sobie myślę że gdzieś tam w głębi serca chciałabym z nim miec bobasa bo to by wiele rzeczy ułatwiło....Kurcze dlaczego to wsztsko jest takie skomplikowane Ale generalnie polecam Yasmin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Dzibus Napisano Październik 4, 2006 Ja też polecam Yasmin! Fakt, na początku były mdłości i bóle głowy, wahania nastroju ale od kilku dni jest wszystko o'k. Libido cały czas takie same i nie mam suchości... Nawet mi się schudło 2 kg a narazie wziełam 10 tabletek. Pozdro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość akzi Napisano Październik 4, 2006 oj to sie chyba troche uspokoiłam Was czytajac bo mam chyba typowe objawy uboczne i mam nadzieje ze mi przejdą, jestem po 5 tab pierwszego opakowania, i był dziwny mocny ból głowy ale juz nie ma hmm oby nie wrócił ,a od wczoraj mdli mnie jak cholera, co z jednej strony jest nieco męczace ale z drugiej strony sie ciesze bo schudnąc by sie przydało a apetyt przy mdłosciach kompletnie zerowy;) I na szescie nie puchnę!!! jak brałam microgynon to po pierwszych tab puchłam jak balon okropne uczucie. pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach