Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bernadetka

Yasmin - cd tematu Yasmin- już jest!!!!

Polecane posty

Gość iiiza
bernadetka to przynajmniej nic Cie nie boli a ja musialam lykac przeciwbolowe cos fujjj a tak sie nie lubie faszerowac

iiiza :P no nie boli ale momentami cholernie swedzi lub kłuje:P To już nie wiem co lepsze :> 2dniowy ból glowy czy infekcja:P

Gość iiiza
bernadetka - a juz mysleliscie nad imionami dla bobaska??

nie:D nie myśleliśmy jeszcze nad tym:D na razie sie zareczyliśmy i uzgodniliśmy ze od marca sie staramy:)

a na imiona jeszcze przyjedzie czas:P Cleo841 >> nie wiem, naprawdę nie mam pojęcia od czego to...będę miała wyniki tych posiewów , pojdę do nowego ( podobno dobrzego) lekarza i sie okaże

Gość iiiza
tak tylko spytalam ;P ja juz tez ze swoim skarbem zareczona ale bobaska jeszcze nie planujemy w najblizszych miesiacach,narazie slub na glowie ;)

Gość pomozcie mi prosze
czy jesli pomylilam tabletki to moglo sie cos stac? zawsze biore o jednej godzinie, pilnuje sie. i wlasnie w okolicach polowy cyklu pomylilam tabletki... wzielam ta z konca (przewidziana na ostatni dzien)... i teraz od piatku czekam na okres. boje sie. w ulotce nic nie znalazlam na ten temat.

Odsprzedam jedno opakowanie Yasmin (data ważności 05.2009). Cena 40 zł (pokryję koszty wysyłki).

Dziewczynki Mam do was prośbę...Bądzcie wyczulone na każdą oferte sprzedazy tabletek oraz oferte ich kupna...Jesli zauwazycie takowe, zgłaszajcie to od razu na śmietnik wraz z linkiem danej strony...... Takie posty sa zakazane i grożą skasowaniem całego topicu....Niestety nie sa to groźby bez pokrycia...Moderatorowie szaleją ;) I poprzedni topic na ten temat był skasowany wlasnie ze względu na pojawiajace się w nim ogloszenia.... Także pilnujcie tego... Pozdrawiam

Gość sylwanka_026
Do pomóżcie mi proszę Nie jest wazne która tabletkę wzięłaś, każda jest taka sama a oznaczenia sa po to żeby nie ominac zadnego dnia. Mi tez się zdarzyło ze wzięłam tabletkę z drugiej strony opakowania, ale to nie jest ważne. Jesli wzięlaś 21 tabletek dzień po dniu to wszystko jest w porzadku:-)

Gość bardzo prosze o pomoc
sylwanko dziekuje, uspokoilas mnie :) jutro ide do gina wiec to skonsultuje jeszcze. :)

Gość sylwanka_026
Nie ma za co :] w końcu jestesmy tu po to zeby sobie pomagać:) Dziewczyny Bernadetka ma racje, pilnujcie zeby nie pojawiały się tu oferty kupna lub sprzedazy tabletek. Ostatni topik na ten temat zniknął własnie z powodu takich informacji i baaardzo mi go brakował:-) :-)

Gość Anika987
Witam Jestem swieżynką. Przejrzałam wypowiedzi, każdy coś ma, być może coś przeoczyłam ale.... dziś jest moja 17 tabletka 1 - szego opakowania. przez pierwszy tydzień oprócz obfitego krwawienia nie było zadnych innych objawów ale teraz... Przez cały czas mam plamienie wypływ śluzu z krwią od kilku dni straszne bóle brzucha bez tabletek bez szans by to znieść ,dawniej było tak tylko podczass miesiączek. Do tego zaczęłam odczuwać bol nóg, mam uczucie że puchnę do tego większy apetyt - tydzień i 2 kg do przodu. Czy to mija przy kolejnych opakowaniach? Ginekolorzka powiedziała że te krwawienia mogą ciągnąć się nawet do 2 mies. Trudno to znieść.

jak sie nam pieknie topic rozrasta:):) witam kobitki dawno mnie tutaj niebylo ale tyle sie ciagle dzieje ze strach i jeszcze te swieta tyle pracy ze niebardzo wiem gdzie rece wlozyc ale dosc uzalania wzielam sobie wolne wiec napewno sie wyrobie i bede sie wam systwmatycznie nazucac ach te swieta buziolki ogromne

wlasnie biore moje trzecie opakowanie yasminek sa swietne chociaz teraz dalam plame niemoglam rozpoczac opakowania tak jak zawsze w pierwszym dniu okresu bo mialam wymuszona przerwe gdzies tu o tym pisalam wczesniej i zaczelam brac piatego dnia i wszystko cacy wiem ze chyba niejestem zabezpieczona ale musialam bo akurat na sylwestra mialabym @ a tak wezme dwa opakowania bez robienia siedmiodniowej przerwy i okresu niebedzie fajniutko:):) bardzo sie balam tego eksperymentu al;e wszystko jest gicior swietnie sie czuje nic mnie nieboli no suuuuper i teraz pytanie czy ja napewno dobrze zrobilam bo to w koncu moj organizm i musze dbac zeby dlugo mi sluzyl HE....

aniutek28------> a radziłaś się lekarza czy można brać tabsy od 5 dnia @.... Bo ja szczerze mówiąc pierwszy raz słysze o takim przypadku. Pozdrawiam

witam serdecznie. pamiętam moje pierwsze pigułki, też czułam się po nich fatalnie i non stop miałam krwawienia...mój ówczesny lekarz zalecił mi ...podwojenie dawki.odstawiłam. teraz biorę milvane i dla mnie to rewelacja, zaczęłam je brać przypadkowo, bo lekarz nie miał chyba darmowych opakowań logestu (który brałam wcześniej). kiedyś oglądałam program, w którym pewien profesor wypowiadał się, że przed dobraniem pacjentce pigułek powinno się zlecać badanie hormonów. ja niestety z tym się nie spotkałam, ale "fuksem" trafiałam na idealne dla mnie. Bernadetka, myślę, że masz niedobrane do Twoich potrzeb pigułki.

Dziobus🌻 tak dzwonilam tylko ze rozmawialam z polozna ktora takze tam jest bo ja chodze do przychodni i ona mi powiedziala ze tak mozna tylko musze sie liczyc z tym ze w czasie pierwszego opakowania bede musiala sie dodatkowo zabezpieczac a ja i tak mimo wszystko sie zdecydowalam w sumie o tym ze mozna rozpoczac od piatego dnia dowiedzialam sie z kaffe ale wolalam to jeszcze skonsultowac z kims kompetetnym lekarza akurat niebylo to pogadalam z polozna

Gość Anika987
Cleo841 Wiem meczę się strasznie. Wtedy z lekarką rozmawiałam o silnym krwawieniu ale od paru dni są te bóle. Muszę się znowu skonsultować. to jest już moje 3-cie podejście do tabletek pare lat temu były Diane a wcześniej coś jeszcze zawsze jest tak samo. Wcześniej nie wytrzymałam do końca opakowania teraz zobaczymy jeszcze 5 tabletek. Dziś też czuję się kiepsko. Najgorszy ten ból brzucha. no nic udam się znowu do lekarza, może też do jakiegoś innego. Mam nadzieję że to się zmieni, a może wszystkie tabletki tak na mnie działają:(

Anika987 >>> mnie przy pierwszym opakowaniu ( tak w jego środku) również mocno bolał brzuch...i to tak jakbym miała okres.... Ale to mineło po jakimś czasie...Od 2 opakowania mialam już spokoj nawet z plamieniem ktore trwało przez całe 1 opakowanie

Gość Anika987
Cleo841 Życie seksualne niestety tylko w wekeendy ale szczerze mówiąc wtedy jest lepiej tak nie boli, ale od dwóch dni jestem sama i jest strasznie. Dodam że moje libido jest bez zmian mimo wszystko ochota na sex jest.

Gość iiiza
a ja mam male plamienie z braku przerwy :(

Gość Anika987
no więc Bernadetko czytałam trochę o tobie i mam nadzieję że mi też minie dlatego trwam w tym wszystkim. Niestety biorę srodki przeciwbólowe bo czasem jest strasznie.

Anika987 >>> Trzymam kciuki za Ciebie, a skoro czytałaś moje posty- to zauwazyłaś ze ja borykam sie znowu z innymi problemami... No ale mam nadzieje ze i one niedługo mina...w końcu ile można?

Gość Emyu
Witam dziewczyny, Ja biore juz okolo 10 opakowanie jasmin i czesto mam bole glowy ( nie wiem czy to od tabletek ) tez was to dopada ?

iiiza-------> ja też nie mam plamień i biore następne opakowanie bez przerwy 7-dniowej. No, no... bardzo dużo wspólnego mamy:-) A u Ciebie jaka jest przyczyna tego że bierzesz bez przerwy?

Ja miała bóle głowy na początku pierwszego i drugiego opakowania, teraz biore czwarte i wszystko jest oki. Jestem bardzo z nich zadowolona:-)... tylko to dodatkowe zabezpieczenie przy antybiotyku:-(

Gość iiiza
dziobus - haha noo tak jakos wyszlo ;) mialam smarowana nadzerke i bede miala chyba jeszcze raz dlatego nie moge okresu miec mam nadzieje ze ta plamka to tak jednorazowo byla :p

Gość Emyu
w ogole ktos juz wpadl przy yasminkach ? bo cos tam czytalam ze to wrecz niemozliwe :)