Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22latka___

mam 22 lata i nie studiuje...wstyd nie??

Polecane posty

wredna malpo-ale to okropnie brzmi,wcale taka nie jestes dzieki za to co napisalas... masz racje.mam swoja ojczyzne,i wroce jak bedzie trzeba. jak tu sie nie uda to sie przeciez nie powiesze:(

Gość lol 7
a gdzie jest powiedziane ze musisz miec studia????????????

ws umie nigdzie ale w polsce nawet jak sie studia ma to trudno cos osiagnac...a mi czas leci..a ja nawet sie zaczalam studiowac. z matura i znajomoscia jezyka zawsze bede sie gorzej czula, czy to w polsce czy niemczech..nie wiem co dalej robic,idzie zwariowac:(

Hej, ja juz 3 lat jak siedze we wloszech i codziennie rano jak sie budze to zadaje sobie pytanie co bedzie dalej... mam tu dom, chlopaka, moja dobra prace - w biurze- ale czegos mi brak.. mama namawiam mnie coiagle na powrot do domu na studia, mowi, ze italia mi nie ucieknie, bedzie tez i za trzy lata..ma troche racjii, jedyne co mnie przeraza to brak piebniedzy w domu, tu moge sobie prawie na wszystko pozwolic.. utrzymuje sie sama... a w polsce??

z drugej strony czas plynie i to dosc szybko... :( tutaj na nie dam rady aby studiowac i pracowac 8 h dziennie... zonk :( szku zaocznych tak jak w polse nie ma wszystkie dzienne i do tego musisz uczeszczac na wiekszosc wykladow...

marcia--ty masz inna sytuacja,ty masz tam dobre prace i faceta aja siedze tu bezsensu.gdybym byla na twoim miejscu to bym sie nie zastanawial co robic,mi tak dpo polski nie jest teskno..mi chodzi o cos innego..ja chce tu zostac ale to sie nie uda..i boje sie powrotu,bo wiadomo jak jest w polsce...:( powiedz,jak sobie tam prace zalatwilas?i to w biurze ?super! bylas au pairka wpierw? umiesz super wloski ,ale czy mozna w italii legalnie pracowac? w niemczech nie:( moze wyjada stad i pojade do wloch albo angli..nie wiem juz sama co robic...jak widze jestes w moim wieku... buzka:(

bhuu sama nie wiem...napewno jezeli zyje sie na poziomie jak inni ludzie to gor zlota sie nie dorobisz...

ja juz sama nie wiem..nigy sie tak zle nie czulam...od 3lat nie mam faceta i nikogo \"do kochania\"..co to za zycie... ciagle tylko sie martwie bo nie wiem co dalej bedzie:(

najiperw bylam na stazu z wloskiego zatrudniaka - sa tam biura ktore szukaja mlodych na staze, jestem po tech handlowym, mialam prztlumaczone w ambasadzie swiadectwo maturalne, ktore we wloszech uznano - chyba wszystkie polskie sa uznawane za wazne- zostawilam moj nr na kilka ofert, z jednej odzwonili, bylam na tazu przepisowe 6mcy za DARMO pozniej zostalam u ksiegowego przez rok znow ZA DARMO aby sie tylko podouczac. w niedzyczasie szukalam pracy. uciekam teraz na obiad - mam przerwe do 15.00 do uslyszenia pozniej :)

nie dosc ze jestesm samotna to jeszcze te ciagle przymyslenia co zrobic z zyciem,zeby ylo mi dobrze....:( zle mi juz od tego....nic mnie nie cieszy..mam ciagle dola:(

hej dziewczyny;-)jestem tu pierwszy raz poniewaz zawsze goszce na temacie ciazowym,poniewaz spodziewamy sie dzidziusia;-)tez mam 22 lata i nie studiuje i uwazam ze nie jest to wstyd a czemu niby bylmial byc??????czy kazdy musi studiowac??/ja chodzilam pol roku na studia i jak zobaczylam,ze tam liczy sie tylko kasa to od razu zrezygnowalam;-(pozdrawiam

wiesz mycha-to nie chodzi tylko o to ze nie studiuje,ale o to,ze nie mam sensu i celu ...moje zycie jest po prostu bez sensu..:(:( siedze tu i kazdego pieprzonego dnia zadaje sobie pytanie-co dalej?? ty masz faceta,bedziesz miala z nim dziecko,masz po co i dla kogo zyc.... a ja ....gnije tu i nie wiem co ze soba dalej robic....:( kto tez ma ma....?mozemy moglibysmy sie jakos wesprzec?:(

Hej :) Nie doluj sie tak :) Znalam troche wloski, tzn bylam w stanie sie porozumiec Nie uczylam sie go, nie skonczylam zadnego kursu ni nic i fakt, ze nie umien poprawnie pisac, mowie dobrze ale mam duze braki :(

pracodawcy moga ci pomoc je wyrobic - he tzn musza cie zatrudnic...placic za ciebie skladki itd..

na szczesicie nie mam umowy wiec moge sie zwinac w razie co. ale niby gdzie mam sie zwinac,mam wrazenie ze kazdy sobie jakos radzi tylko mi sie nic nie udaje. fajnie masz ,ze masz tam prace itd. moze lepiej pojade do anglii albo tez do wloch. niemcy sa walnieci,nie tylko faceci,niemcy jako ogol:(

Hej 22latka_ Przeczytalam twoj topick i wydaje mi sie, ze przede wszystkim masz metlik w glowie, przez to ze nie wiesz co masz robic dalej w zyciu:) Ja rowniez jestem za granica. Zaczynalam jako au-pair. Pracowalam tak przez dwa lata. W miedzyczasie skonczylam porzadny kurs jezykowy i dotarlo do mnie, ze juz nigdy w zyciu nie chce pilnowac dzieciakow :) Zostalam za granica. Obecnie jestem na ostatnim roku moich wymarzonych studiow. Martwisz sie utrzymaniem, ale tak naprawde jestes w stanie dac sobie rade. Jesli bedziesz pracowac w wakacje oraz weekendy i odkladac kase, to NA PEWNO sobie poradzisz. Powodzenia

czemu nie masz zadnych znajomych?? przeciez pelno jest Polonii za granica ? :) nie zawsze warto utrzymywac kontakt ale... czasem fajnie isc sobie na piwo, ale poplotkowac :) moj pan jest polakiem, pozbalismy sie tutaj w maju i szczerze mowac nie wiem co bedzie dalej... bhuu, gdzie mamy zyc?? Polska, wlochy?? raczej nie bedziemy mogli sobie pozwolic na kupno mieszkania, w polsce moze jeszcze... bhuu

do hungry eyes- mi marzy sie studiowanie i robienie w zyciu czegos innego niz bycie operka:( to zajecie mnie wlasnie tal doluje,co dzien tylkos tres z dzieciakami,pieniadze wiesz jakie,tyle co nic. dobrze ze udalo mi sie 400 euro zaoszczedzic,nie czuje sie taka splukana i wiem ze mam jakis grosz przy duszy. marzy mi sie studiowanie,ale nie wiem jak sie za to wszystko zabrac,w ktorym miescie studiowac i na jaki kierunek sie najlepiej zdecydowac. jestem na polnoyc niemiec,tu jest duzo bezrobocie i ja nie czuje sie tu dobrze.wolalabym byc w bonn czy kolonii,nie wiem jak to wszystko zalatwic.:-(( ty pewnie jestes w UK nie? marcia,znam tu pare osob,ale jak sie spotkamy to takie gadanie o niczym,polowa z nich juz ohajtana ,wiec ma pozwolenie na normalna prace itd.a polacy tu.-przykro to stwierdzic ale sie zawiodlam, nie mam kogos takiego zaufanego,wiecie o co mi chodzi. nigdy nie mialam takiego dola,nawet mi sie uczyc niechce:(

hungry ile masz lat i jak dlugo studiowalas? musialas pracowac czy mialas pieniadze od rodzicow? ja niestety bede musiala liczyc tylko na siebie:(:(a jak sie pracuje to sie studia przeciagaja,teraz jeszcze oplaty weszly,500 euro na semestr:(

moja siorka placila €700 tylko za wpisowe.. dziewczyno jezeli chcesz studiowac to napewno dasz sobie rade :) praca pod koniec tygodnia, bary, restauracje. Czemu nie pojedziesz do innego miasta, znasz jezyk :) Ryzyk fizyk, od czegos musisz zaczac.. poszperaj w necie, sa gazety z ogloszeniami ... sa przeciez tez i inni studenci ??!! przesiedzialas juz 3 lata takze nie martw sie jezeli nie skonczysz studii w przepisowym czasie :)

masz racje... misze czegos sprobowac.poki co ,teraz nie moge niczego innego robic,ale jak bede studentka to moze uda sie jakas prace zdobyc , przesiedze to do konca roku i pojade w inne klimaty,tu jest takie bezrobocie ze nigdy pracy nie znajde:( ja jestem po prostu totalnie przerazona tym wszystkim,ze sie nie uda,ze mnie to przerosnie itd. mam dola i widze wszystko w czarnych kolorach:(