Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przeniesienie

CUKRZYCA - KTO JĄ MA - NIECH TU ZAJRZY...

Polecane posty

[25.09] 09:28 Katiii Witam, pisze, poniewaz chcialabym sie dowiedziec, czy osoby, ktore tu zagladaja - na forum - spotkaly sie albo sami maja chorobe - zwaną CUKRZYCA ? Ja ją mam od pol roku...mam 23 lata i osobiscie byl i jest nadal choc juz wmniejszym stopniu - szok! Codzienne mierzenie cukru we krwi, odpowiednia dieta, wstrzykiwanie sobie 4 razy dziennie insuliny... ... jak ktos chce sie podzielic swoimi refleksjami na ten temat to zapraszam W razie jakis pytan - jak bede wiedziala - odpowiem... K. [25.09] 09:36 Forum Zdrowie ... [25.09] 10:02 cukrzycowalaska mój facet ma...juz przyzwyczajony, ja tez [25.09] 10:02 postrzał Witaj..... Jestem cukrzykiem i jakoś muszę z tym żyć............

Gość a powiedzcie mi
jak się ma cukrzycę, to ma się zbyt wysoki czy za niski poziom cukru? bo ja mam ponoć niski poziom cukru (63) i zawsze niskie ciśnienie (ok. 100/60) i ciągle chce mi się spać :( wieczorem już ok. 21 "odpadam", tzn. zasypiam i nie mogę się nawet dobudzić, aby iść do łazienki. a wstaję ok. 6.30, więc nie aż tak strasznie wcześnie. czy ten niski poziom cukru to powód, aby się zwrócić do lekarza, i czy to w ogóle może być objaw cukrzycy? czasami "potrzebuję" zjeść coś słodkiego, bo inaczej mi słabo.

Gość myszołapka
Help!!! mam pytanko do chorych na cukrzyce. Ostatnio bylam w szpitalu i tam mierzono mi poizom glukozy po 36 h nie jedzenia mialam 57mg/dl a po obciazeniu glukoza ( po 2 h) wyszlo 245 mg/dl pozniej mialm pobierana krew z palca wyniki byly rozne od 140 do 88 ( podobno dobre) pozatym nie mam zadnych objawow typu pocenie sie nadmierne pragnienie i takei tam czy to moze byc ckurzyca????

Gość a powiedzcie mi
tyle to i ja wiem - nie wiem natomiast, co oznacza poziom niższy.

Cukrzycy mają i za niskie cukry i za wysokie ale to dopiero jak są już leczeni. Za niski cukier u osoby która nie ma stwierdzonej cukrzycy nie jest objawem tej choroby. Zbyt niskie cukry mają często osoby które przeszły jakieś choroby wątroby (np żółtaczkę) ale są też ludzie którzy poprostu zwykle mają niskie cukry i to u nich norma. A tak na marginesie też jestem cukrzykiem, choruję od 1991r i mam 26 lat. Pozdrawiam wszystkich \"słodkich\"

Powiem szczerze, że nie rozmumiem, jak to możliwe w Twoim przypadku Myszołapko, ze robiłas badania a o diagnoze pytasz tutaj? Skoro miałas badania tego typu to chyba musiałaś miec diagnozę lekarza? A co do zbyt niskiego pozomu cukru to wymaga to sprawdzenia dokładnego jesli chodzi o przyzczynę bo niedocukrzenie tez jest niebezpieczne.

POMPY INSULINOWE !!! Chciałabym dowiedzieć się od osób, które uzywają popmp insulinowych- jak im sie żyje z taka pompą? Prosze o odpowiedzi... K.

Też myślę nad pompą i chyba w tym miesiącu zdecyduję się ją wypożyczyć ( na miesiąc za darmo) Różne opinie słyszałam, większość jest zadowolona a część wydała kasę a teraz pompa z różnych względów leży w szufladzie - dlatego chyba najlepiej wypróbować jak to jest z nią żyć i dopiero podjąć decyzję (bo to jednak chodzi o dużą kasę

witajcie,ja o swojej cukrzycy dowiedziałam się w ubiegłą środę:( okazało sie że mam cukrzycę 1 grupy dostałam insuline w zastrzykach,jedna jaks całodobową a druga przed kazdym posiłkiem,jestem jak narazie jeszcze w szoku,nie potrafie sobie tego wszystkiego poukładac,nie wiem co mam robic,cukier skacze mi jak głupi,musze dodac że nie mieszkam w Polsce tylko w Anglii,szukam kogos kto mi pomoze przez ten poczatek przebrnąć bo sama sobie nie radze:( nie wiem jak mam diete ustawić proszę niech mi ktos pomoże bo jak tak dalej pójdzie to popadne w jakąs depreche:(i jeszcze mam pytanie,czy to jest normalne ze głowa boli?

Przy spadkach cukru leb napierdziela tak, że można oszaleć i długo potem jeszcze ten stan się utrzymuje... :( Najlepiej uciąć sobie w miarę możliwości krótką drzemkę. Czasami pomaga.

czarny charakter,ale jak sie położe to jeszcze gorzej pulsuje mi w głowie tak ze szok:( a teraz cukier znowu mi podskoczył:( załamka

szkoda że nikt tu w tym temacie sie nie wypowiada,a tak bardzo potrzebne mi jakies wiadomosci:(

Gość jednorazowy skok
dziewczyny pomozcie!!! Czy ja moge miec cukrzyce, albo moze predyspozycje, zrobilam badanie krwi i wyszko za duzo, ponad 7 mmol, a w moim wieku powinno byc do 5.65 mmol, powtorzylam badanie i robilam to regularnie prawie co tydzien, i miescialam sie w normie co prawda w gornej granicy ale to norma jakby nie bylo..............jestem przerazona bo siostra mojej matki ma cukrzyce i dziadek...........wiec.............co o tym sadzicie, dodam ze choruje na nadczynnosc tarczycy

Gość maharet
hej... kto z Was ma cukrzycę?pomocy potrzebuję a mam zbyt krótki staż... proszę....:(

Gość maharet
:(:(:(:(:(:(:(:(