Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swedzaca

uporczywe swedzenie całego siala

Polecane posty

Gość swedzaca

a szczegolnie kostki i dlonie...nie wim co to jest, czy to jakies uczulenie? mam wizyte u dermatologa w pt dopiero, nie wiem czemu mnie tak strasznie swedzi skóra, nie mam wysypki zadnej, tylko slady po rozdrapaniu..:/

Gość kto pomoże
ja tez tak mialam 2 tygodnie temu najpierw swędziala mnie skóra.. od tygodnia mam jednak pojedynce małe czerwone krostki na dłoniach i nogach... swędza okropnia a od kilku dni sie rozmnozyly nawet... bylam u dermatologa dal mi jakąś masć i tabletki ktore nie pomagaja.. narazie popijam wapno... moze ktos mial podobne objawy i skojarzyl je z jakims pokarmem albo czymś zupelnie innym... ????

Kurcze ja jestem alergiczką ale nigdy mnie jakos szczególnie skóra nie swędziała a od wczoraj normalnie mnie trafia i kurcze strasznie to dziwne ale wydaje mi się że to od... wapna! :D. Nałykałam się takich owocowych tabletek- wapna (nie przekroczyłam dawki) i od tego momentu mnie swędzi :D

Gość alergia
może zmieniłaś żel, płyn do kąpieli, balsam, proszek, płyn do płukania............ moze byc równiez tak, że coś, co Ciebie nie uczulało, nalge zaczęło. moze to być wynikiem alergii pokarmowej, czegoś zjadłaś wiecej niż nornmalnie i oto wynik....... moja koleżanka miała kiedyś tez tak, całe ciało ją swędziało, i się okazłao, ze to nadmiar kawy u niej to powodował. a mnie z kolei zaczęły uczulać kosemtyki z aloesem (żel do mycia, płyn do kapieli)................. przeanalizuj, co ostanio zmieniłaś z kosmetyków, diety czyu środków czystości , mozę sama dojdziesz do tego, co jest powodem

Gość alergia
anieliczka>>>> wapno to nie, ale moze ten aromat owocowy, co w nim był Ci zaszkodził

wiem wiem. Własnie myśle że jakiś dodatek w tych tabletkach ale bardzo mnie to bawi bo ja nie miałam raczej nigdy alergii pokarmowych a tu nagle wapno tak podziałało :D (prawdopodobnie)

Gość kto pomoże
anieliczka .. ja popijam wlasnie wapno bo tylko ono lagodzi u mnie to swedzenie przynajmniej w dzień....:)

Gość alergia
to kuo sobie jeszcze amertil lub alleric (10 tabl. jest bez recepty) i łykaj po jednej wieczorem.

Gość mam to stale
i naprawdę już nie wiem od czego:-( Polecam picie wapna i branie alertecu. Dodatkowo można zmiany skórne smarować hydrocortisonum lub fenistil żelem (albo jakąś inną maścią czy kremem przeciwhistaminowym)

Gość aseraDII
to może być grzybica:(

Gość swedzaca
wlasnie nic takiego nie zmienialam, od paru lat uzywam tych samych sprawdzonych produktów...:O ciągle mnie swedzi-dlonie coraz bardziej-robią mi sie dziurki na skórze tam gdzie drapie...mam okropne obawy ze to moze byc swierzb :O to przerazliwie obrzydliwe, boje sie ze mam te kleszcze :O bleeee... mam nadzieje ze nie! mial ktos kiedys swierzb? jak sie go usuwa? jakie są obiawy?

Gość pomocyyy
ja tez podejrzewam świerzb :O wstrętne

Gość a jaki jestes
no to co to?

Gość lubomiła skalska
czy to swierzb czy uczulenie? pomocy

Gość a moze to na tle nerwowym
mi sie zdarza przed egzaminami

Gość mnie tez swedzilo
i sie okazalo ze to swierzb!!ale swedzilo okropnie glownie nasila sie jak jest cieplo zawsze maialam seans drapania sie juz w lozku i to byly takie krostki z woda w srodku czerwone swedzi glownie na nogach pod kolanami i na lokciach dlonie i kostki najmniej na plecach mi pomogl lekarz internista i trzeba z tym pojsc do lekarza bo to zarazliwe pozdrawiam zycze szybkiego wyleczenia

Gość kimberly
mam pytanko? Jak w 100% upewnić się że się nie ma tego paskudnego świerzba? Czy jest takie badanie które definitywnie stwierdza czy my go mamy czy nie?

Gość toto
to glownie charakterystyka choroby ją stwirdza, dermatolog ci to powie, bo rozpozna. nic przyjemniego ten swirzb, zapewniam, brrrr :O