Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość umeczona50

fibromialgia - jak z nia zyc aktywnie?

Polecane posty

Gość umeczona50

Choruje na fibromialgie i mam wrazenie, ze nawet lekarz pierwszego kontaktu nie bardzo wie o co chodzi, jak ja sie czasem fatalnie czuje. Czy ktos moze podzielic sie swoimi doswiadczeniami w walce z ta choroba? Bede wdzieczna za kazda wypowiedz. Pozdrawiam

Gość umeczona50
podciagam temat...

Gość jooooooooooooooooo
Czy są ludzie na tym forum z takimi właśnie dolegliwościami :-(

Zakładałam kiedyś kilka topików na ten temat, ale bez odzewu... Przypuszczam, że jest to spowodowane tym, że ludzie nie wiedzą, że chorują. Ba, ich lekarze nie wiedzą. Jeśli o mnie chodzi, choruję 7 rok mniej więcej, przy czym diagnozę mam od 3 lat. Nie mam teraz czasu, żeby za bardzo się rozpisywać. Więc w skrócie - w moim przypadku leczenie to ciągłe zmiany leków, kombinacje leków przeciwdepresyjnych, uspokajających, rozluźniających mięśnie, ćwiczenia rozciągające i rozluźniające, joga, jazda konna, pomagają mi też doraźnie gorące kąpiele. Ale i tak, w momencie nasilenia objawów nic nie pomaga i prawie wariuję z bólu. W moim przypadku szczególnie dokuczają mi bóle pleców i klatki piersiowej. A w ogóle skąd wiesz, że masz fibromialgię, byłaś u reumatologa? Wykluczył inne choroby? I jesli możesz napisz, jak jesteś leczona?

Gość jooooooooooooooooo
Jeżeli chodzi o mnie to od 14 lat jak tylko zrobi się zimno mam tak potworne bóle nóg że po nicach nie moge spać a rozno to już koszmar w tym roku doszły bóle rąk a zdjęcia morfologia wszystko ok a ból jest tak rozpierający że normalnie łzy lecą , a ponieważ mam kręgozmyk w odcinku lędźwiowym to ta wada jeszcze pogłębia te dolegliwości koszmar :-(

Gość upupup

Gość ewax100
Od wielu lat zyłam w potwornych bólach i zdiagnozą fibromialgia.Ostatnio sama doszłam co jest przyczyna moich cierpien-borelioza.Nie pamietam kleszcza a jednak wynik jest dodatni.Teraz leczę sie antybiotykami.Jesli ktos ma takie bóle nóg rak całego ciała ale ból do łez to róbcie badanie na borelizę ale tylko Wester Blotta nie Elisę bo ta wychodzi fałszywie ujemna.Zapraszam na forum Fibromialgia