Gość zanicia Napisano Październik 31, 2006 i cherbatki odchudzajace i na przemiane materii mozecie pic jesli nie zawieraja one dziurawca i po 4godz od przyjecia tab gdy tab juz sie wchlonie.tak samo z biegunka i wymiotami.po 4godz od przyjecia tab mozecie miec sraczke (ze juz tak sie wyraze)na maxa i nic wam nie bedzie bo tab juz sie wwchlonie. naprawde rozbrajacie ludzi w ulotce pisze wyraznie co obniza i to sa konkretne leki a Wy wymyslacie cuda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BrunetkaWieczorowąPorą 0 Napisano Maj 17, 2008 Biorę Chrom Plus ( wielka ochota na słodycze, lepsza przemiana materii itd) w ulotce wyczytałam, że zawiera GLUKOMANNAN (błonnik rożlinny) - 'w żołądku zamienia sie w żel pokrywając powierzchnie jelit, zmniejsza absorpcję jelitowa obnizając poziom wchłaniania cholesterolu, tłuszczów cukru' A czy zmniejsza wchłanianie się tabletek anty??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Inga... i tyle 0 Napisano Maj 17, 2008 A wiecie może coś na temat leków przeciw zapalnych? Bo mi się ulotka zgubiła... chodzi mi o ketonal...nie wiem...ale w tabletkach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wanilijka_ 0 Napisano Maj 18, 2008 na bank alkohol obniża działanie tabletek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość okah Napisano Maj 18, 2008 a po co przeciez to wszystko jest w ulotce Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość y8uko6yr8lk 6tedcg Napisano Maj 18, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carola23 0 Napisano Maj 18, 2008 orientujecie sie moze jaki wplyw na tabletki ma neospasmina? jej skład to: Wyciąg płynny z kwiatostanu głogu, korzenia kozłka, benzoesan sodu, Saccharosum, Aqua purificata, Essentia Aurantii, więc osobiście nie zauwazam tutaj niczego co by moglo oslabiac dzialanie. Jeszcze zanim zaczelam brac tabletki przetestowalam go przed egzaminami w sesji (Wskazania do stosowania to: Stany napięcia i niepokoju, nadmierna nerwowość, trudności w zasypianiu i zaburzenia snu na tle nerwowym, dolegliwości układu krążenia na tle nerwicowym. Pomocniczo stany spastyczne przewodu pokarmowego.) przed kazdym egzaminem stres jest niesamowicie wielki, zwlaszcza ze wszystkie sa ustne i czesto wiaze sie to z dlugim wyczekiwaniem pod katedra na swoja kolej..przed ostatnia sesja zadzialal swietnie :) na egzamin wchodzilam spokojna, pewna siebie ze mam wiedze :) i wyszlam z piateczkami :) A ze wielkimi krokami zbliza sie kolejna sesja zaczelam sie zastanawiac czy biorac tabletki anty, moge przed egzaminem napic sie neospasminki :) i czy nie oslabi ona przypadkiem dzialania tabletek antykoncepcyjnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iwcia80 Napisano Sierpień 29, 2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość iwcia80 Napisano Sierpień 29, 2008 kiedys sobie zapisałam co obniża a co nie obniża skuteczności tabletek anty Aspiryna - nie Amotaks - tak Amertil - nie Augmentin - tak Ascorutical - nie Azitromycyna - nie Apap - nie Azimycin - nie Amotaks Dis - nie Algesan naklofen - nie Azitrox - nie Amotax - tak Acodin - nie Amoksycylina - tak Bioxetin - nie Bactrim - nie Bromergon - tak Bactum - nie Bioracef - nie Biostymin - nie Biseptol - nie Bioparox - nie Codipar - nie Ceroxim - nie Cholinex - nie Cisaprid - nie Cynarex - nie Cyclonamin - nie Ciprobay uro - nie Clarytromycyna - nie Chrom - tak Cefuroksym - nie Calcium - nie Clenbuterol - nie Doxycyclin - tak Doxycylinum - tak Deprim - tak Diclac - nie Digenzym - nie Duomox - tak Encorton - nie Engystol - nie Euthyrox - nie Fervex - nie Furaginum - nie Froprinosin - nie Flukonazol - nie Flavamed - nie Fluimucil - nie flucanozol - nie Flucofast- nie Forcid - tak Faringosept - nie Gripex - nie Gardan - nie Ginkoprim - nie Groprinosin - nie Hiconcil - tak Heviranem - nie Hemofer - nie Hydroksyzinum - nie Hascosept - nie Ibuprom - nie Ibuprofen -nie Ketonal - nie Keflex - tak Ketoresem - nie Klacid Uno - nie Klindamycyna - tak Ketonal forte - nie Lacidofil - nie Laremid - nie Letrox - nie Lecytyna - nie Mannitol - nie Meloksam - nie Myconafina - tak Mięta - nie Nystatyna-nie Naproxen-nie Nurofen forte - nie Nifuroksazyd - nie Nervomix - nie Nolicin - nie No-spa - nie Omeprazol- nie Ossillococclinum - nie Ospamox - tak Oranex - nie Oeparol - nie Urogran - nie Urosept - nie Uteina - nie Upsarin - nie Paracetamol - tak (powyżej 3g/24h, czyli 6 tabletek na dobę) Polopiryna - nie Pseudoefedryna- nie Pulmicort - nie Rutokal C - nie Rulid - nie Rovamycine - nie Relanium - tak Radical - nie Rutinoscorbin - nie Rutinacea - nie Sachol - nie Spiramycyna - nie Silica - nie Sinupret - nie Siemie lniane - nie Stoperan - nie Solpadeine - nie Sylimarol - nie Spiramycyna - nie Tegretol - tak Taromentin - tak Tetracyklina - tak Tabcin - nie Tegretol - tak Tramadol - nie Tinidazol - nie Thuya Occidentalis 15 - nie Vitaral - nie Verdin - nie Voltaren - nie Valerin - nie Węgiel - tak Witamina C - nie (ale w dopuszczalnej ilości!) Ziele dziurawca - tak Zinnat - nie Zyrtec - nie Żeń-Szeń - nie (w dawkach powszechnie stosowanych!) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alicja_af 0 Napisano Kwiecień 21, 2009 Jak czytam te niektóre posty to żal mi się was robi ;] Np. w poście powyżej napisane jest, ze Codipar nie obniża a Paracetamol już tak (szczegół, że oba leki to jedno i to samo) ;D Same widzicie, ze trzeba podejść do tego z dystansem a nie od razu wieżyć \\\"pseudo znawczyniom\\\" wypowiadającym się na tym forum ;] Tak samo jest z furaginą czy witaminą C, rozśmieszył mnie również sok z grejfruta oraz rutinoscorbin! ;P Po co się wogóle wypowiadacie skoro nie macie na ten temat pojęcia? Chcecie wywołać jakąś psychozę tłumu czy jak? ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 18, 2014 za nim wezmiesz sie za odchudzanie polecam bloga http://dadpitt.tumblr.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach