Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia d

OD KTÓREGO TYGODNIA MOGĘ POCZUĆ RUCHY DZIECKA?

Polecane posty

Gość kasia d

W PIERWSZEJ CIĄŻY CZUŁAM JAK BYŁAM W 18-19 TYG. A DZISIAJ ZACZYNA SIĘ 3 MIESIĄC A JA MAM WRAŻENIA ŻE ODCZUWAM RUCHY. MOŻE TO TYLKO ZŁUDZENIE. CZY TO MOŻLIWE TAK WCZEŚNIE? A JEŚLI BY BYŁA TO CIĄŻA BLIŻNIACZA TO MOGĘ ODCZUĆ WCZEŚNIEJ? DZIEWCZYNY KTÓRE BYŁY W CIĄŻY BLIŻNIACZEJ KIEDY WY ODCZUWAŁYŚCIE PIERWSZE RUCHY?

moja druga ciąza była ciążą bliźniaczą,ruchy poczułam ok 15 tyg :) czy jestes pewna,że to poczatek 3 mies. ? jeżeli tak to chyba niezbyt mozliwe,zeby były to ruchy,nawet przy ciąży bliźniaczej to chyba troszkę za wcześnie :)

Gość kasia d
nie jestem pewna, szczerze mówiąc nawet nie wiem jak to się stało że zaszłam , uważaliśmy z mężem :) ale u nas w rodzinie bliżniaki zdarzały się dość często więc...

Gość elwira06
witam Cię Kasiu :)) Ja w drugiej ciąży , pierwsze ruchy poczułam ok. 18 tyg. ciąży .... Pozdrawiam :))

Gość Moniur
A w pierwszej ciąży kiedy odczuwałyście ruchy dziecka??Ja jestem w 18 tygodniu i narazie nic nie odczuwam ale chyba nie powinnam sie jeszcze martwic??

Gość 11111111
Moniur,mozesz nie czuć ale spróbuj połozyć się spokojnie na plecach i poobserwować brzuch ruchy czasami możesz zobaczyć (brzuszek podskakuje ) , są one na poczatku tak delikatne,że mozna przeoczyć :)

Gość /łączenie tematów//
Forum - strona główna » forum Ciąża, poród, macierzyństwo i wychowanie dzieci Spis tematów | Nowy temat | Szukaj | Pokaż nagłówki | Preferencje » Odpowiedz na ten temat Temat: Kiedy ruchy dziecka? Boję się 10:19 powiedz dziewczyny, w którym tygodniu ciąży, licząc od dnia miesiączki, poczułyście ruchy dziecka? Ja jestem w 18tc (licząc od ostatniej miesiączki) i nic nie czuję. Na usg zawsze było wszystko w porzadku, ale teraz się wystraszyłam. Na USG idę dopiero 30-ego. Martwie się. 10:22 funky mama to twoja pierwsza ciaza? jesli tak, to pierwsze ruchy dziecka powinnas poczuc miedzy 18 a 22 tygodniem, wiec narazie nie ma powodow do zmartwien. you are my sunshine, my only sunshine..... 10:24 powiedz Ale piszesz o tygodniach od dnia ostatniej miesiączki, czy od dnia zapłodnienia? nigdy tego nie wiem... 10:25 cukierkowa Ja poczułam w 18-19 tygodniu...ale poprzedniczka ma rację: mozesz poczuc je nawet w 22 tygodniu przy pierwszej ciąży... Ja na początku nie wiedziałam ze to ruchy, myslałam ze to gazy albo jakieś bulgotanie w brzuszku, wiec moze już czujesz a nie wiesz...a jak nie to nie masz sie co martwić, wszystko jest w porządku "Patrzę w niebo i widzę Anioły...myślę o Tobie...dotykasz mych ust, a serce ogarnia spokój, bo jest przy mnie Anioł...Ty jesteś przy mnie..." ***I już 31 tydzień*** Nasz Aniołek - dziewczynka 10:26 powiedz takie bulgotanie czułam czasem, ale myślę, że to raczej sprawy związane z trawieniem........... 10:27 funky mama liczac od dnia ostatniej miesiaczki. pierwsze ruchy poczulam w 17 tyg. od dnia ost. miesiaczki, alwsnie to sprawdzilam w dzienniku juz wkrotce i ty poczujesz nie martw sie masz jeszcze troszke czasu. you are my sunshine, my only sunshine..... 10:31 mamma_mia to bulgotanie to właśnie są pierwsze ruchy dziecka ok. 4,5 miesiąca ciąży. Wszystko jest w porządku ja też tak miałam i też myślałam,że to kwestia trawienia. Gratulacje Mamusiu!!! 10:33 a jeszcze mowia ze jesli masz niewielki brzuszek i jestes szczupla, to poczujesz wczesniej, a jesli masz troche cialka, badz tez jestes wysportowana i masz umiesniony brzuch to mozesz poczuc te ruchy pozniej. 10:37 ike ja pisałam już na innym topicu- że pierwszy raz poczułam ruchy dopiero w 21 tygodniu ciąży - przy moim pierwszym dziecku- mimo tego że należę i należałam do osób chudych - więc nie ma co sie martwić http://www.artiee.fotosik.pl/ http://pl.youtube.com/watch?v=qFHPUs3bhoE http://pl.youtube.com/watch?v=QC2uFdO4KYo petunia!!!! już kliknelam!!!! nie cierpię cebuli 10:47 dziękuję dziękuję, uspokoiłyście mnie trochę. ja nie jestem jakaś bardzo chuda, szczupła tak, ale nie chuda, i mimo tego, brzucha u mnie w ogóle nie widać. byłam z koleżanką dwa dni temu w sklepie i przebierałyśmy się w tej samej przymierzalni, a ona nic nie zauważyła i podziwiała mój płasku brzuch, chciało mi się śmiać. I w pewnym momencie, kiedy oglądałyśmy ubrania, mówi: może chodzmy dalej, bo tu są raczej ubiory ciążowe... 10:56 ike mi przy pierwszym brzuch wyskoczył dopiero w 7-8 miesiącu za do przy drugim od samego początku było widać że jestem w ciąży http://www.artiee.fotosik.pl/ http://pl.youtube.com/watch?v=qFHPUs3bhoE http://pl.youtube.com/watch?v=QC2uFdO4KYo petunia!!!! już kliknelam!!!! nie cierpię cebuli 10:59 cukierkowa U mnie widać było ok 5,5 -6 miesiąca dopiero......teraz już 31 tydzień a i tak podobno mam maly brzuszek jak na ten miesiąc Ruchy dziecka to sprawa indywidualna moim zdaniem...ja jestem szczupła, mały brzuszek, wysportowana a poczułam ruchy w 18-19 tygodniu... To prawda, że to bulgotanie to takie pierwsze jeszcze nie sklasyfikowane ruchy dziecka...potem już bedzie mocniej, bardziej wyraźnie...a jak ci naciśnie na pęcherz albo na żebra to bedziesz chciała zeby przestało "Patrzę w niebo i widzę Anioły...myślę o Tobie...dotykasz mych ust, a serce ogarnia spokój, bo jest przy mnie Anioł...Ty jesteś przy mnie..." ***I już 31 tydzień*** Nasz Aniołek - dziewczynka 11:44 Evi_21 ja pierwsze ruchy poczulam dopiero w 22 tyg, mimo ze jestem dosyc szczupla i brzuszek w ciazy mialam minimalny moj synek: 09.04.2006 22:25 3100 (37 tydz) http://www.xander.bobasy.pl http://b2.lilypie.com/nS2ip2/.png 11:55 canberra ja jestem w 17 tc i jeszcze nie czuję (czasem coś "burknie" ale za mało to wyraźne żeby jednoznacznie powiedzieć że to dziecko fika ) nie mogę sie doczekać a pierworódki ( w tym ja) czuja tak w 20-22 tyg. to podstawa szczęścia 11:57 anted22 ja poczulam pierwszy ruch dosłownie chwile przed 17 tc a, drugi raz w 17 tc, w odstepie kilku dni, one są tak delikatne i słabo rozpoznawalne , że mozliwe że juz je miałaś tylko ich nie zauważyłaś, mi sie udało, ponieważ akurat siedziałam i w spokju odpoczywałam, ale jestem zazwyczaj zabiegana i podejrzewam , że poprostu ich nie czuje w zgiełku innych spraw, napewno podobnie jest z Tobą 12:49 guuuga ja tez jeszce nic nie poczulam ale narazie sie nie martiwe bo jestem w 16 tyg ciazy ale czekam na ta chwile i mam nadzieje ze bedewiedziec ze to wlasnie jest to

Gość /łączenie tematów//
Temat: pierwsze ruchy dziecka ... 11:13 guuuga jestem juz w 20 tyg a jeszce nie poczulam wyraznych ruchow dziecka, czuje jakies bulgotoanie, ruch ale nie wiem czy to praca jelit czy dzidzius,i tylko jak sie poloze spac czuje to... to moja pierwsza ciaza i jestem drobnej budowy

Gość wilczek84
ja jestem w 15 tc i już odczuwam bulgotanie,brzuszek już widać, było widać już pod koniec 3-go miesiąca to moja w sunie druga ciąża (pierwszą straciłam w 9 tygodniu).

Gość a co to bpd?
3 miesiac to 12 tydzien, i nie wiesz czy to ciaza blizniacza czy nie? :)

ja poczulam równow 18 tygodniu pierwszego kopniaka :D ale są i kobiety które czują w 15-16 tyg i to w pierwszej ciąży

ja ok 15 czułam takie chlupanie,przelewanie, a w 18 tygodniu kopa.No i wtedy już mały kopał coraz częście :)

Gość moja pierwsza ciazaa
ruchy poczulam w 16 tygodniu- takie wyrazne kopanie, choc niezbyt silne :) i od tamtej pory czulam juz codzien tylko silniejsze ruchy

Gość synia87
jestem w pierwszej ciazy w 17 tyg. i zaczynam czuc malenkie ruchy :)

Gość szcęśliwa21
Hej! Ja jestem w 10 tyg i 3dniu ciąży bliźniaczej. I powiem że jestem bardzo szczęśliwa bo już czuję ruchy moich 3cm maleństw. Może to wydawać się dziwnę, ale budzę się w nocy, bo czuję jak coś mnie smyra tam gdzieś głęboko, od środka. I czuję to z dwóch stron często na przemian, ale bywa ze jednocześnie :) To moja druga ciąża. Brzuchol już rośnie, w poprzedniej ciąży takiej wielkości brzuch miałam dopiero po 5msc.

Gość gość
hej ja z pierwszym dzieckiem ruchy czułam od 20 tygodnia może dlatego że nie wiedziałam jakie to odczucie. Obecnie jestem w 17 tygodniu ale ruchy czuje już 3 tydzień ale jestem szczupła i odrazu mi brzuszek zrobiło ale pani doktor mówi ze to możliwe czuć tak wcześnie bo są różne przypadki. Pozdrawiam