Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

__miau__

Pytanie o kota

Polecane posty

Gość kociara34
a tak w ogole to jest sssssstrasznie kochany nigdy nikogo nie ugryzl nie drapie , mozna z nim zrobic wszystko uwielbiam go...

No mój gryzie, ale delikatnie i bardzo lubi bawić się moimi włosami hehe, nie wiem co zrobi jak je zetnę :D.

Moje szczęście ma już prawie 8 wiosen. Od samego poczatku był kochany :D. Nigdy nie drapie (oczywiscie nie mówię o chwilach gdy przy nacisnieciu poduszki wysuwaja sie pazurki - nigdy nie podnióś łapki z pazurkami i w ogóle jak nie wykonuje gwaltownych ruchów to tylko glaszcze łapką) , za to jako mały strasznie nas gryzł. I nie prawda ze małe kotki nei maja ostrych ząbków bo miał jak szpileczki. Jedyny powazny problem to tapety. Zdziera je niemiłosiernie. Oczywiscie ja nei mam tapet ale często odwiedza babcię na parterze i daje jej czadu :(. Jako mały kotek uczynił kilka usterek ale wyrósł z tego szybko, pewnei dlatego ze przestałam mieszkać w bloku i szaleje na dworzu. Wyzywa sie na myszach, drzewach i ptakach, a domu Anioł. Rogaty oczywiscie ;). Wędlina moze leżeć, ale rybka, mięsko surowe, ciastko juz nei bardzo. Kiedyś stosunkowo często sie obrażał. Głownei z zazdrosci, jak wyjechalam na kilka dni, albo w domu pojawil sie drugi kot.Wtedy ostentacynie siedzi tylem, albo udaje ze mnie nei zna ;) i nie rozumię co mówi. Mój mąż próbowal go oduczyc spania z nami, ale od kiedy kupiliśmy nowe łóżko jest to jego legowisko i nei ma nic do gadania. A ja... uweilbiam spać z Mefim, dotyk jego miekkiej sierci i pomrukiwanie gdy go dotknę mnei relaksuje i uspokaja

Gość hahahehehihiiiii
a moja kicia siedzi za monitorem i czatuje na papugę

Gość bleblebleeeeeeeeee
ale już usnęła znudzona...:-P

cześć ! teraz mi się jeszcze przypomniało - czy wasze koty buszują w nocy?? bo mój niestety tak i potrafi przyjść o 3 w nocy, żeby pobawić się moją kołdrą :D

Gość MLOLA
Witajcie Mam 2 kotki: Misię i Lolę i nie mały problem z nimi. Tydzien temu wziełam Lolę do domu. Niestety koty nie przepadają za sobą. Miśka atakuje nowa kotke, a ta nie broni się tylko ucieka. Może ktoras z was miala podobna sytucje w domku i mi pomoze. Z góry dziekuje za odpowiedz

Gość booster
mam kotke Dyzie w tym roku niestety będzie 17 lat albo i już...;( wygląda na 8 letniego kota skoczy wszędzie jest bardzo intelignetna , bardzo zadbana i czysta aleeee zaczoł sie w domu terror przed chwila bez wahania wskoczyla na łożko by się wysikać !!! kiedys zdarzyło jej się najwyżej raz przez ten cały okres potrafi bez zastanowienia wysikac sie w każdym miejsu boje się ze na monitor też ...... tak pozatym niechcący wymiotowała na nowiutki drogi telewizor i nadal pracuje kiepsko co ja mam zrobić ? to nie są objawy starości podejżewam ze ma chore nerki czy cos kocham ją nad życie i chyba poszukam jakis pieluch czy są takie ? to nawet nie wiem mam cały dom zalany juz wypiepszyłem wszystkie dywany ... zamierzam zrobic parkiet bo kafelki to zimne i jakos to zmywac dosłownie koci terror mam drugiego kota Kube ma 3 lata i jest kochany grzeczny i nigdzie nie nabroji jak go przyprowadziłem to moja kicia tak sie obraziła ze nie chciała jeść prawie zdechła myślałem że to to ale okazało się że !!!WAŻNE!!! JAK KOT NIE CHCE JEŚĆ I CHUDNIE TO MA KULIKI SIERSCI W PRZEWODZIE POKARMOWYM WYSTARCZY KUPIC ODPOWIEDNI PREPARAT ( w TUBCE !!!!!! wciska sie go do pyska najlepiej z boku na rogu ust ) DOSTĘPNY W ZOOLOGICZNYM ALE JAKIS DOBRY BO SĄ TAKIE TANIE SZMELCE!!! DAWAC MU TO RAZEM Z ODPOWIEDNIĄ KARMĄ I KOT BĘDZIE SZALAŁ PRZESZŁO 20 LAT ( preparat tylko jak kot nie je)sądze iż domowe koty w 70 % zdychają przez własnie te kulki sierci nieważne moze byc młody stary chociaż starszemu cieżej zapewne jest to strawic. wracając do tematu co ja mam zrobić ????????? by nie sikała mi wszędzie????? jak narazie to odstawiac ją 3 razy dziennie do kuwety ale ostatnio było ze przed spanie odstawiłem ją do kuwety aaa rano obudziło mnie sikanie pod stołem co mam zrobić ? by była grzeczna? błagam o jakis pomysł ? PS. miec kota w domu nawet w mieszkaniu to skarb mają tyle zalet ze te sikanie i sprzątanie to nie ma dla mnie większego znaczenia ale jakos można by tego uniknąc ...

Gość booster
MLOLA też mam ten problem i to tylko od kotów zależy czy on zniknie czy będzie nadal, poprostu koty mogą siebie nienawidziec i im to nie przejdzie !!!! ja mam tak 3-4 lata ...... i nic z tym nie zrobie a mogły by sie bawic skakac było by lepiej w domu zamiast słuchac o 5 rano jak to się gryza . Jak Ci sie uda ze swoimi kotami to podziel się swoim pomysłem na forum .

Gość Booster
Kicia wyzdrowiała i jest bardzo grzeczna

Gość a moja franca
niestety franca moja wlazi wszedzie gdzie jest jedzenie, rozpiescilismy ja strasznie - niestety. trzeba ja glaskac jak je, jest strasznei wybredna, mimo ze na poltora roku zachowuje sie jakby miala 4 miesiace :) , biega jak jak porabana po domu, wchodzi gdzie sie tylko da, spi w szafach, otwiera sobei sama drzwi, zalatwia sie do muszli kolozetowej jak a ochote, bawi sie lecaca z kranu woda.... powodzenia w wychowaniu zwierzaka i duzo konsekwencji , nawet jak maslane oczy robi :)

oczywiście mój kocik jak widzi że ktoś siedzi przy stole i je, to spogląda takim proszącym wzrokiem, miauczy i wymachuje łapkami :D jedną łapkę opiera na kolanie tej owej osoby a drugą unosi w powietrze, spoglądając na jedzonko. A gdy nie dostanie kawałka jedzenia to nawet i podrapie po udzie :P :P moja mama o tym wie jak to boli, ja także :) taki z niego uparciuszek :P mój kot maniespełna 3 lata. Kiedyś strasznie rozrabiał, strącał doniczki, rozbijał bombki, drapał fotele, czasem dostawał takiej furii że biegał jak szalony po całej chacie :D teraz jest już dorosłym kocurem, dużo śpi i je, nie bryka :] Teraz interesuje go tylko płeć przeciwna i nocne wyprawy :P Myślę, że twojemu kotkowi też to z wiekiem przejdzie. Koty z tego wyrastają :D i ich ciekawość świata się zmniejsza.