Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uwaga na tipsy

Babka w gab. kosmetycznym przy robieniu tipsow chyba zarazila mnie grzybica!!!

Polecane posty

Gość uwaga na tipsy

Przy pilowaniu czasami zrobia sie ranki u podstawy paznokcia i ja mialam kilka takich, gdy paznokcie zaczely odrastac zobaczylam ze jeden wyglada, jakby luszczylu sie z nigeo male skorki. Mialyscie taki przypadek? Zaczelam sie smarowac clotrimazolum jak nie przejdzie pojde do lekarza. Jestem teraz troche uprzedzona do tipsow, przez jakas babe ktora nie dba o pewne rzeczy i wziela jeszcze ode mnie za to 100 zł!. Ale jestem zla, robilam juz pare razy tipsy moje kolezanki tez nosza i jakos zadnej sie to nie przytrafilo.

Gość joj
moze to nie zdana grzybica. Pomyslalas o tym? Moze jestes nadwrazliwa na klej ktory akurat ta kosmetyczka stosuje.

Gość uwaga na tipsy
Pomyslalam, tylko na jednym panokciu jak pozostale odrastaja ładne i zdrowe? Nie wydaje mi się, a mam to juz prawie miesiac, bo na poczatku tez myslalm ze to samo zejdzie, takie biale skoreczki mam na plytce. Choc wydaje mi sie ze ostatnio paznokiec odrasta z troche mniejsza tego iloscia. Nic mnie nie boli tylko brzydko wyglada. Ale nie mialam nigdy grzybicy paznokci nie wiem jak to moze wygladac. Tu macie linka ze strony dermatologa jak nie wierzycie, ze tak mozna sie zarazic, to nawet podobno bardziej prawdopodobne niz by sie zdawalo. http://www.dermatolog-ziarkiewicz.pl/tipsy.html

Gość uwaga na tipsy
Tak cos nie chce wchodzic a wiec http://www.dermatolog-ziarkiewicz.pl Ciekawe artykuly Kobiety-ostroznie z tipsami Ja nastepnym razem pojde z wlasnymi pilnikami. Tez mi sie wydawalo ze w salonie jest ladnie i czysto, poza tym, ze jesli biora dosc drogo to wiedza za co:(

Gość no cóż jak sięjest
tipsiarąno to 3eba za to płacić....

Gość uwaga na tipsy
tipsiara:) mialam tipsy 3 razy w zyciu teraz zrobilam bo szlam na wesele, raz z ciekawosci i raz na studniowke, ale ze mnie tipsiara, mysl co chcesz, zebys sie za te zlosliwosci np. na basenie nie zarazil/la:)

Gość FAJNA-AJ-
Nie przejmuj się obelgami ludzi którym wszystko wydaje się do uniknięcia . Moja kuzynka 2 lata temu miała taki sam przypadek . Grzybek zaatakował jej prawie każdy palec ( zawsze skarżyła się na to że jak wychodzi od kosmetyczki to ma pocharatane skórki aż do krwi i wynikało to z tego że miała bardzo wrażliwe i cieniutkie , oraz szybko odrastające skórki ). Teraz bierze jakieś tabletki ale nie wiem dokładnie jakie . Niestety ze względu na wykonywany zawód i częsty kontakt z ludźmi nie zdjęła tipsów do dziś bo boi się reakcji swoich klientów , a pracować też musi .Nie jestem pewna czy wogóle poszła z tym do lekarza - bo wiem ,że strasznie się wstydziła

Gość FAJNA-AJ-
a tak w ogóle to u niej wyglądało to naprawdę okropnie, a jak wygląda teraz trudno powiedzieć bo pod tipsem widać tylko jakieś plamki .

Gość uwaga na tipsy
Dzięki Fajna-aj. No wlasnie taka polska mentalnosc:) Ja wiem, ze grzybica to trasznie brzydka nazwa i mnie sie samej bardzo zle kojarzy:) no ale coz rozne rzeczy clzowieka moga spotkac i nie nalezy sie tego wstydzic, przez leczenie antybiotykami czy tabletki antykoncepcyjne mozna sie jeszcze szybciej takiego czegops nabawic. Ja sie nie przejmuje osobiscie roznymi dziwnymi komentarzami, po portu pisze dla ostrzezenia, zeby kobietki ktorym sie o podoba i czesto chodza na tego typu zabiegi zwracaly uwage na dezynfekcje przyrzadow i pytaly a jak nie maja pewnosci to zeby przynosili wlasne pilniczki. Ja do tej pory jakos po prostu nie zdawalam sobie sprawy ze tak sie mozna zarazic, bo przeciez gab. kosmetyczne kojarza sie z kobietami, ktore dbaja o wlasne zdrowie i urode:)

Gość FAJNA-AJ-
proponuje abyś jak najszybciej udała się do lekarza 3MAJ SIĘ

Gość uwaga na tipsy
tylko Twoja kuzynka powinna cos naprawde z tym zrobic, podobno leczy sie to farmakologicznie wiec jak juz sie uparla to moze nie bedzie musiala sciagac tipsow choc z pewnoscia powinna. Zeby sobie jeszcze gorzej nie zrobila. Teraz juz sie doprowadzila do takiego stanu, ze faktycznie pewnie wygladalo by to okropnie gdyby sciagnela. Choc tez mnie dziwi ze jej ktos zrobil tipsy, bo niby kierujac sie jej dobrem nie powinien za bardzo tylko yslac ja od razu do dermatologa. Ale u nas wiekszosc kieruje sie kasa:( i mam nadzieje ze ten gabinet co obsluguje Twoja kuzynke dezynfrkuje narzedzia albo uzywa jednorazowych bo wyobraz sobie ile osob ucierpialo jesli tego nie robi....

Też kiedys robiłam sobie tipsy, też kosmetyczka naderwała mi skórke, ale wszystko miałam natychmiast dezynfekowane. Najlepiej od razu udaj sie do dermatologa. Pewnie zaleci ci zdjęcie tipsów, ale to chyba lepsze rozwiązanie,niż walka z grzybicą. Pozdrawiam.