Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pyt

________DO TYCH CO SPŁACAJĄ KREDYTY____________

Polecane posty

Gość pyt
A o jakich sytuacjach słyszałes?? Wakacje kredytowe?? Ooo zapytam:) A czy z tymi wakacjami jest tak ze jak np nie spłace 3 rat to po tych "wakacjach" musze sume tych trzech rat naraz spłacić czy normalnie ustaloną kwote raty spłacam?

Tzw. \"wakacje kredytowe\" to ZAWIESZENIE spłaty rat, czyli przesunięcie ich w czasie. Po tych \"wakacjach\" spłacasz raty dalej wg harmonogramu (chyba, że w umowie przyjęte zostały jakieś inne ustalenia na ten temat). Co do owych sytuacji... za dużo by pisać, nie mam tyle czasu, ale np. znam historię, że facet wziął kredyt na kilka lat na rozwój firmy pod zastaw jakiejś nieruchomości, po niecałych dwóch latach bank ni stąd ni z owąd zarządał od niego natychmiastowej spłaty reszty kredytu jaka mu pozostała do spłaty... :o Nie wiem dlaczego, on też się nie dowiedział, musiał spłacić i tyle :o

Gość pyt
No to nieźle... kurde ja w sobote chce złożyc juz wniosek o ten kredyt i ciągle sie waham. Potrzebna mi jest jednak gotówka na remont mieszkania

Gość ffffffffff
ja bralem 28.00- frankow na 15 lat rata 450 zł spłacałem przez rok bo kredyt zaciagnałem w czerwcu 2005 wczoraj spłaciłem calosc ,zostałem obciazony 800 zł za wczesniejsza spłate kredytu. rata wachała sie w okolicach roznicy 30 zł czyli 420-450-480 w zaleznosci jak stal frank [+ -] czyli oplacalo sie ;)

Gość ffffffffff
28.000 oczywiscie ;)

Gość łał ciekawie tu
ale ja nie mama zdolności kredytowej :( o ile wiem banki dają kredyty, jak się ma przepracowane 12miesięcy i to też trzeba zarabiać około 3000zł, kiepsko... :P

każdy bank ma prawo wnies o natychmiastowa spalte kredytu, le tutaj muszą byc przesłanki, prawdopodobnie gosc miał zdolnosc wczasie brania kredytu a w nastepnej opini ktora musial złozyć t zdolnosc mu nie wyszła, lub nie przeznaczył pieniedzy na taka iwestycje która wynikała z umowy. kredyt hipoteczny powinno sie brać w walutach w jakich jest obsługiwana jednostka kraju...czyli pln. oszewm można się pokusic teraz na franki ale czy to mam sens potem przy przwalutowywaniu? brac kredyt to trzeba wszystko brac pod uwage. jesli chodzi o BIK TO NIE WSZYTKIE BANKI SA W BAZIE

Gość hmmmemememme