Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majka29

Do kiedy aborcja?

Polecane posty

Gość absolutnie nie potępiam aborcj
chyba lepiej usunąć niż potem znaleźć w śmietniku ....

Gość Do tej co w nicku ma wiele 1
Mówisz,że usunęłaś ciąże w 7 tygoniu. Mogę wiedzieć ile zapłaciłaś za taką tabletkę hormonu?

Gość asqw2q3
Arthrotec kosztuje 50 zł za 20 tabletek i jest w aptece na receptę. Jego skuteczność wynosi 80%. 97% skuteczności ma za to połączenie mifepristonu i mizoprostolu które można zamówić od międzynarodowej organizacji Women On Web za darowiznę 90 euro. Zestaw przychodzi do Polski w przeciągu 5 do 10 dni ( nigdy dłużej ).

Gość adawasilewska
witam oferuję Państwu zestaw składający się z jednej pigułki ru 486 plus 6 tabletek mizoprostolu więcej informacji pod numerem e-mail adawasilewska@op.pl

Gość Po aborcji
Ja zrobilam to w 10 tygodniu. Podjelam ta decyzje wraz z moim partnerem. Ale teraz Jest mi z tym strasznie ciezko. .. Czuje pustke. ...mam nadzieje, ze kiedys zapomne, ze sobie wybacze. ...

Gość ja11ja11
Do Po aborcji: usunełas farmakologicznie czy zabiegiem łyżeczkowania? Nie martw sie bedziecie mieli jeszcze szanse na dzisiusia- wtedy kiedy bedziesz na to gotowa. Czas leczy rany, wszytsko mija

Gość Zastanow sie
Ja dokonalam aborcji 16 lat temu. Dramat pojawia sie gdy rodzisz chciane dziecko, patrzysz na nie i zastanawiasz sie dlaczego to pierwsze nie mialo tyle szczescia. Jak Ty jako matka zaplacilas za to, zeby je ktos usunal. Nie jestem swieta, ale moj bol kazdego roku jest wiekszy i oddalabym wszystko, zeby moc naprawic ten blad. Czasem nawet mysle, ze oszaleje przez wyrzuty sumienia. Widok kazdego malego dziecka doprowadza mnie do bolu serca. Latwo jest brac proszki i nie zajsc w ciaze, a gdy sie zajdzie, to zastanowic sie czy faktycznie nie chce tego dziecka. Ja strasznie, strasznie zaluje. Zastanow sie, abys kiedys nie przezywala tego co ja. Nikomu tego nie zycze

Gość ktosik1234
Jestem przed badaniami prenatalnymi, wiem, że nie będę wstanie wychowywać dziecka obciążonego wadami genetycznymi. Nie dopuszczam również myśli, że mogłabym je komukolwiek oddać. Mam nadzieję, że badania wypadną pomyślnie, bo w przeciwnym wypadku będę musiała dokonać aborcji. Martwi mnie tylko "wiek" ciąży. Po badaniach będę po 12 tygodniu ciąży. Już wyczytałam, że usunięcia można dokonać do 12 tygodnia ciąży, a co potem? Jeśli ktoś miał podobną sytuację to proszę o informacje.

Gość ktosik1234
Sorki, już wszystko wiem. Jakby ktoś był zainteresowany, to jeśli badania prenatalne wykażą nieodwracalną wadę płodu, to wystarczy pisemny wynik tego badania do 21 tygodnia ciąży można usunąć - w Polsce. Oby nikogo to nie musiało spotkać. Pozdrawiam

Gość gość
Za granicą do 24 tygodnia najpóźniej. LEGALNIE i ZA DARMO - musisz tylko zapoznać się z warunkami. Myślę, ze koszt zabiegu w PL nie będzie wyższy niż przelot w dwie strony i nocleg o iel załapiesz się na darmowy zabieg. W Polsce oczywiście jest to nielegalne bo jak domniemam w twoim przypadku nie ma mowy o wskazaniach objętych ustawą. Ale choć jest nielegalne to można łatwo znaleźć lekarza na pewno do 24 tygodnia ciąży- 6 miesiąc!!!! Wyższa ciąża do usuwania w PL to strzał w kolano. I zwykłe morderstwo. Rozsądny lekarz w PL na czarno się nie podejmie tego - tylko jakiś psychol, który więcej ci szkody zrobi niż pożytku. Im wyższa ciążą tym wyższe ryzyko komplikacji bo nie każdy taki lekarz zrobi to dobrze czego konsekwencje możesz mieć na całe życie. Musisz być tego świadoma że jeżeli już w PL nielegalnie to im wcześniej tym lepiej. Osobiście dla mnie aborcja ma jako tako racje bytu, tylko do góra 12 tygodnia. 24 tygodniowe wcześniaki się z powodzeniem ratuje, są w stanie przeżyć poza organizmem matki.

Gość gość
Swego czasu byłam przekonana, że aborcja będzie konieczna, na szczęścia alarm był fałszywy, ale dokopałam się do wartościowych informacji. Na Twoim miejscu jednak postarałabym się jak najbardziej o wyjazd za granicę, konkretnie do Niemiec, do Prenzlau. Szefem kliniki jest polski lekarz, jest nasza infolinia i ponoć można się dogadać, nawet nie znając języka, bo są tam ludzie mówiący po polsku. Polek jeździ tam naprawdę dużo, dlatego znalazłam sporo opinii. Zabieg ponoć jest wykonywany szybko, bezboleśnie, przez specjalistów w bardzo dobrych warunkach. Moim zdaniem powinnaś spróbować, nie masz żadnego znajomego, który mógłby Cię tam zawieźć? Bo w tym tylko różnica, że trzeba się tam dostać. Po przeliczeniu na złotówki masz ok. 2000, nie wiem, czy w Polsce da się to zrobić taniej, a masz pewność, że nikt Ci tam krzywdy nie zrobi, bo wszystko naprawdę odbywa się w jak najlepszych warunkach. Gdybym wtedy zaszła, to jechałabym tam. Wyszukaj sobie szpital w prenzlau, a znajdziesz.

Gość dokiedyaborcja
wiem, że przedawnione już, ale czytałam dopoero i... 1111111111111111, masz szczęście że twoją mamę jednak ruszała aborcja. kurde, nie rozumiem jak ktoś może w ogóle coś takiego pomyśleć, a co dopiero napisać, albo powiedzieć. to straszne, że nie rusza cię zabijanie.

Gość wigggga
dziewczynki prosze o kontakt. pomocy :((( podpowiedzcie u kogo mogę to zrobić. Bładam to 4 tydzień.

Gość gość
w 12-14 tygodniu na badaniu usg lekarz wykrywa ewentualne wady płodu i wtedy możesz ciążę usunąć, jeżeli wady są poważne, czyli prawie 4 msc. A w "Na dobre i na złe" usuwali ciążę kobiecie w 5 mcu.

Gość gość
Z dwojga zlego(aborcja i oddanie do adopcji) to niech lepiej ta dziewczyna tą ciąze usunie niz odda do adopcji, bo już starczy samotnych dzieci wychowywanych bez miłości rodziców. Myślę, że sama bym nie usunęła ciąży(wyjątkiem byłaby ciąża z gwałtu), ale sądze, że jestem w stanie zrozumieć kobiety, które się na to decydują.

Gość olaanna
Ta. Zespół ginekologów ryzykował by utratę prawa do wykonywania zawodu dla paru setek za tabletki...bzdura. Nie dajcie się nabrać. Prawdziwy zestaw wczesnoporonny dostępny jest tylko z organizacji womenonweb.org

Gość gabi7812
w Polsce nie ma dostępu do oryginalnego Mifepristone, powyższe ogłoszenie to oszustwo, które już nie pierwszy raz tu się pojawia - oryginalny zestaw można zamówić tylko na womenonweb, a mnóstwo kobiet po aborcji farmakologicznej spotkałam na maszybor(kropka)net

Gość gość
NIE Rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nier ob tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego nie rób tego Dobrze ci radzę

Gość gość
A niby dla czego? Chce to niech robi. Jej ciało,jej decyzja

Gość gość
Co to za organizacja womenonweb? Można im zaufać? Czy któraś z Was korzystała z tego? Poradźcie coś, potrzebuję aborcji, to 6 tydzień...

Gość gość
mozna mozna im zaufac! to nie jakas lewa akcja... a ta osoba ktora pisze ze nie ma w polsce oryginalnego mizoprostolu sie myli. arthrotec czy jakos tam, 12 tabletek, mozna znalezc ogloszenia w necie, umowic sie osobiscie zeby ci aspiryny nie przyslali. ja trafilam na dobrego goscia.wszystko poszlo jak trzeba, pomogl, dal instrukcje, mozna bylo dzwonic w srodku nocy jakby cos sie dzialo. niestety nie mam kontaktu, to bylo pare lat temu

Gość gość
"gość wczoraj Co to za organizacja womenonweb? Można im zaufać? Czy któraś z Was korzystała z tego? Poradźcie coś, potrzebuję aborcji, to 6 tydzień." jak najbardziej są wiarygodne, historie dziewczyn po aborcji zestawem z womenonweb org lub womenhelp org znajdziecie na stronie maszwybor net

Gość gość
Zamiast womenonweb.org, spróbuj z womenhelp.org. Zestaw jest tańszy, kosztuje 75 euro, i kontakt z nimi lepszy. T ok to samo, i te same leki wysyłają.

Gość gość
ja jestem w 10 tygodniu ciąży i nie chcę usuwać, uważam, że to decyzja kobiety i każdy ma prawo decydować o sobie. Tylko przypomniała mi się historia mojej siostry 3 lata młodszej, która usunęła, miała wtedy 15-16 lat i wpadła z chłopakiem, który ją zdradzał. Matka wzięła ją na aborcje, namawiałam ją i mamę, żeby tego nie robiły i w sumie ja najbardziej to przeżyłam. Do dziś martwię się o nią, ma skłonność do alkoholu, boje się że wpadnie w nałóg. Tematu z nią nie poruszam, tylko teraz jak jestem w ciąży, czuję się trochę głupio wobec niej, bo wiem że ona pewnie się boi że już nie będzie mieć dzieci. Nie jestem katoliczką jakąś skrajną, tak po prostu czuje. Jedyne co używałam to tabletki po o ironio z facetem, który był bezpłodny ale wstydził się do tego przyznać. Pozdrawiam wszystkie kobietki :)

Gość gość
lludzie odpowiadajcie autorce na pytanie bo zmieniacie temat o oddaniu adoptowaniu ludzie ona sie pyta o aborcje do ktorego tyg mozna usunac czytajcie pytanie do 12 tyg mozna, potem za pozno czym wczesniej tym lepiej

Gość gość
21 dni od zapłodnienia serce dziecka zaczyna bić 5 tygoni kształtuje się szkielet i mięśnie 6 tydzień mózg zaczyna funkcjoniwać 16 tydzień pojawiają się linie papilarne 26 tydzień wcześniak ma szanse na przeżycie A już 1 dnia są mu przypisane wysztkie cechy genetyczne. Płeć, koro skóry i oczy, kształt twarzy. Nie pisze tego żeby was odwieść od aborcji, bo kto tu już pisał napewno dokonał decyzji. Pisze aby kto to przeczyta mógł się zastanowić kiedy płód przestaje być płodem a staje sie dzieckiem. Co decyduje o tym że traktujesz dziecko jako człowieka? Bicie serca? Wygląd? Unerwienie? Czy tylko to że sie urodziło? Że jest koło Ciebie... 41dzień pierwsze odruchy Kiedy dla ciebie zacznie to być dxiecko?

Gość gość
dziecko to jest dopiero jak się urodzi, wcześniej to jest zarodek, albo płód. Spało się na biologii ?

hej, aborcja farmakologiczną można dokonac do 12 tygodnia ciąży, jestem po usunieciu przez tabletki, nie zaluje. zamawialam z www.wszystko-o-aborcji.pl