Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Gwiazdka Mała

Anglistyka- trudny kierunek?

Polecane posty

To Ty idziesz na studia i nie wiesz co bedziesz studiowac i czy jest ciezko?? Nie zrobilas rozeznania wczesniej?? A gdzie bedziesz studiowac?? Ja skonczylam m.in. kolegium jezykowe, ale jak dla mnie trudno nie bylo ani zbyt ciezko...

Gość HERBATKA zielona
ja jestem na 2 roku Anglistyki. Łatwo nie jest, strasznie duzo nauki ale dość przyjemnej jak dla mnie :) Generalnie anglistyka to super kierunek, tylko ja już wytrzymac nie mogę bo studiuje na pieprzniętej uczelni :O

Gość perłałała
bardzo bym chciała studiowac ten kierunek ale słyszałam ze jest cieżko - ciekawi mnie co Wy sadzicie o tym

Gość Jak umiecie kombinować
to będziecie miały łatwo :)

Gość dziewczynyyyyyyyyyyyy
czy trudno? zalezy dla kogo na anglistyke powinny isc osoby ktore maja dar do tego

Gość dziewczynyyyyyyyyyyyy
Ja np. mam dar do "tych spraw", więc pracuję w agencji ;-)

Gość atmas
chcesz kupic produkty fm lub zostać dystrybutorem pisz,odpowiem na wszystkie pytania,wiecej na aizdaj@o2.pl pozdrawiam

Gość sosooooo
W koledżu, analfabetko, nie na.

Ja w tym roku piszę licencjat, czyli kończę trzeci rok anglistyki ;) Jak dla mnie studia są łatwe, ale jestem b. dobra z angielskiego i zawsze byłam.

Gość star dreg
ja też zawsze byałm dobra z angliska i co z tego wykopali mnie z anglistyki, duzo literatury i jezykoznawstwa, morfologii, opisówki, morfologii . Anglistyka anglistyce niezórwna ale generalnie ni sa to ąłtwe studia

Gość co takiego pieprzycioeee
STRASZNIE TRUDNO:(

Widocznie nie byłaś tak dobra jak ci się wydawało :P Jak można zostać wykopanym z anglistyki to ja nie wiem...

Gość star dreg
Antoinette- u mnie po pierwszym roku wykopali z 15 osób , moze wam gimbusom obnizyli poziom albo na chujowej uczelni studiujesz :)

Dobra dobra, nieuki tak się tłumaczą. Pamiętaj, że ja dalej studiuję i nikt mnie znikąd nie wykopał łosiu :P

Gość czybit
Pamietaj tylko, ze anglistyka to nie nauka jezyka, tylko taka polinistyka po angielsku. Mnostwo czytania, literatury, pisania. Jak tego nie lubisz, to bedzie ciezko. Ja np. kocham jezyki obce, ale nie znosze literatury, wiec nie moge isc na studia jezykowe...

Gość Pitbull z Rodowodem
a gdzie studiujecie ?

Gość czybit
Antoinette, nie wiem co cie tak dziwi. Anglistyka to nie nauka jezyka. Jesli ktos nie lubi literatury i pisanie wypracowan go meczy, to stakie studia moga sie stac udreka. Poza tym skonczenie anglistyki nie rowna sie swietnej znajomosci angielskiego. Moje kolezanki po anglistyce potrafia gadac o literaturze po angielsku godzinami, ale nigdy nie mieszkaly w kraju anglojezycznym, wiec znaja tylko taki wyuczony, sztuczny jezyk z ksiazek, ktory nijak ma sie do jezyka, jakiego uzywaja na co dzien Brytyjczycy.

Ale jak ktoś się wybiera na anglistykę to chyba zdaje sobie sprawę, że poza typowymi zajęciami z języka będzie też literatura, historia krajów anglojęzycznych, językoznawstwo, metodyka, itd, nie?

Gość Pitbull z Rodowodem
czybit- coś w tym jest , znam kilka osób(ex dziewczyna studiowała filologie angislak) które sa swietne z angislkiego i powtarzaja rok, maja warunki itd. a znam przecietniakó któryz siedzeilei w ksiazkach i daja rade wiec róznie to bywa

Gość meffka1
Nie zawsze jest łatwo, ale moim zdaniem warto się na niego zdecydować ;) oferta pracy jest dużo, choćby w HR czy w księgowości, zobaczcie sobie na www.linguajob.pl - naprawdę jest w czym u nich wybierać, cały czas ;)