Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iza..

Sen

Polecane posty

Gość Iza..

Slyszalam ze w dosc juz zaawansowanej ciązy nie powinno sie spac na prawym boku i na wznak. Wiecie dlaczego?Ja często sie budzę wlasnie gdy leze na plecach, cięzko tak przez sen sie kontrolowac:(

Na prawym boku to nic nie słyszałm a na wznak nie można bo podobno ciężka macica uciska naczynia i dziecku może brakować tlenu

ja właśne pytałam o tę kwestię mojego dr prowadzącego. Bo generalnie to wychodzi na to, że można spać tylko na lewym boku i w żadnej innej pozycji. Powiedział mi, że tak się mówi, ale generalnie to nie ma to większego znaczenia jak się spi i stwierdził, że mam spać tak jak mi wygodnie (mam problemy z kręgosłupem, więc dla mnie wyleżenie w jednej pozycji dłuższą chwilę jest niewykonalne poprostu).

mi lekarz mówił, żebym nie leżała/spała tylko na jednym boku ale konkretnie o prawym nic nie mówił

Gość Iza..
Dzieki dziewczyny, przestraszylam się troche tego niedotlenienia dziecka, bo w sumie czasem łapie sie na tym ze tak spię:(

a ja spię na prawym,, bo po prostu na lewym nie mogę zasnąć i się potwornie meczę, myślę, ze trzeba troche zaufać swojemu organizmowi, on chyba jednak wie lepiej niz lekarze i wszyscy inni... pozdrawiam