Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturaaa

Praca Maturalna O Żydach , szukam Ksiązek na bibliografie..

Polecane posty

Gość maturaaa

hejka mój temat brzmi : portret żyda w literaturze polskiej czy ktos zna moze jakies interesujace ksiażki o tej tematyce? lub lekturki? z góry dziekuje jak narazie przychodzi mi do głowy : mendel gdaski, lalka,anielka, pan tadeusz, zdazyc przed panem Bogiem ... Moja polonistka doradziła mi ksiazke pt Rosztyldowna ale nigdzie nie moge w necie znalesc streszczenia czy ktos zna ta ksiazke?

Gość a w czymże
trudny temat masz :) Historia Żyda Wiecznego Tułacza - Jean d'Ormesson Pianista moze to?

Gość maturaaa
dzieki wielkie:*:* a moze ktos cos jeszcze zna ? chce miec temat maturalny orginalny komisja sie napewno ucieszy hehe jak co roku słysza to samo o cierpieniu ;)

Gość maturaaa
aha miła byc polska literatura :(:( mam trudniej

Gość a w czymże
aaa to przepraszam, że Ci mylę :) pomyliłam sie 🖐️

Gość a w czymże
opracować temat to nie jest problem :) najważniejsze, to odpowiedziec na pytania komisji ;)

Gość maturaaa
no włąsnie ciekawe skad wiezna te pytania ... hmm pewnie z kosmosu hehe

Gość maturaaa
a moze by tak... kamizelka?

Gość braila_bra
Polecam nowele Marii Konopnickiej Mendel Gdański :)

Gość mufkaa
„Początek” Andrzeja Szczypiorskiego

ja jestem pod ciągłym wrażeniem książki "Anus Mundi", jest to pamiętnik więźnia Auschwitz, co prawda nie był on żydem, ale o żydach niewątpliwie sporo tam znajdziesz..

Może zamieścisz w bibliografii coś z nowości. Pokazała się książka Ryszarda Katarzyńskiego "Życiorysy niepoprawne", opisująca sytuację żydów w trakcie II wojny światowej. Nie dostaniesz jej raczej w żadnej bibliotece ani księgarni, bo pisarz jest debiutujący. Ja na nią trafiłam na goneta.net. Myślę, że komisji mogłoby się spodobać sięgnięcie do mniej znanych tytułów a nie tylko bazowanie na kanonie lektur szkolnych i popularnych utworach. Powodzenia na maturze:)

Gość gość
Absolwentka filologii polskiej pisze prace maturalne na każdy temat! Doświadczenie - 5 lat. Solidnie, szybko i rzetelnie!:) Bez kopiowania z Internetu! Do każdego tematu podchodzę indywidualnie:) Więcej informacji na maila. Masz pytania? Pisz śmiało! To nic nie kosztuje. Zapewniam stały kontakt w razie pytań odnośnie pracy jak i samej matury:-) KONTAKT; matura24H@wp.pl GG; 39631281