Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lelle

Książeczka SANEPID

Polecane posty

Gość lelle

Jak mam się zabrać do jej wykonania? Ile kosztuje? Jestem w tym temacie zielona : ( Kto mi podpowie :( ?

Gość powiem tak
1. Skierowanie do SANEPI-u na badanie kału 2. Badanie 3x wożenie kału 3. odbiór wyników 4. wizyta u lekarza medycyny pracy ze zrobionymi już badaniami podstawowymi/mocz, morfologia. rtg płuc/ I to wszystko :) Powodzenia

wszystko sie zgadza za wyjatkiem skierowania ;) badanie jest płatne ok 65 zł i trzeba je miec przed oddaniem pierwszej próby :) a i na wynik czeka sie 10 dni :)

Gość aa jak ja
a jak ktoś ma badanie kału już dawno temu zrobione(8 lat), to czy ono jest ważne czy wtedy mamy robic tylko pozostałe badania (krew, mocz itd.)?

jak ma wyniki lub wbite w ksiazeczce to robi raz w zyciu :) no chyba żeby sie rozchorował ;) Ps. Nic mi nie wiadomo o znizkach w stylu szkoła itp. , jedynieco wiem to o hospitalizowanym ;) a źródełko info mam w domu :)

Zenio ...guzik prawda ...zmieniły sie przpepisy lekarz może przed każdym przyjęciem -zmianą pracy wyslac na badanie kału....i nie ma odwolania....zależy jak sobie wracz to zinterpetuje:)

Gość iskaa
jak masz zrobione wbite w klsiazeczke to idz z ta ksazeczka do lekarza medcyny pracy byc moze nie beda potrzebne inne badania !!

prawda jest taka, przynajmniej w Łodzi : kupke zanioslam raz! bo pani stwierdzila ze starczy nie placilam, rzeczywiscie koszty pokryła szkoła,ale ze wzgledu na to ze place spore czesne, szkoly panstwowe raczej nie refunduja tego w łodzi koszt ok.50 zł no i innych badan czyli krew czy mocz takze nie robilam. wnioski : w łódzkich zakładach przetworstwa czy restauracjach moga pracowac ludzie na prawde powaznie chorzy i zarazic nas spokojnie :) sanepid czuwa nad tym.

Gość ja jako studenka
robilam ksiazeczke za darmo

Gość lelle
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Gość stedi
ale ja nadal nie wiem...jaki musi być PIERWSZY KROK, od czego zacząć???? Tam powinno być napisane skireowanie DO sanepidu czy OD sanepidu??

Gość stedi
prosze op odpowiedż: OD czy DO ?

60 zł badanie plus ponad 40 zł jak chcesz orzeczenie, że jesteś zdrowa:] ciągną jak mogą. czasami finansują zakłady pracy.