Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Taka jedna kuchareczka

Gotował ktoś kiedyś puszkę mleka skondensowanego???

Polecane posty

Gość Taka jedna kuchareczka

No właśnie. Jak to sie gotuje. Na pewno zamknięte. Ale na pionowo, poziomo.. i czy to nie wybuchnie skoro ciśnienie rośnie???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gotować obojętnie w jakiej
pozycji, byle puszka była w całości zalana wodą, trzeba dolewać. Gotuj na wolnym ogniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Taka jedna kuchareczka
dzięki wielkie !!! własnie gotuję :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jesc lyzeczka
napisz co masz w planie z tym zrobic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość allaA
ja zawsze przekładam tym wafel, albo jako masa do ciasta (na biszkopt) a wogóle to uwielbiam jeść to łyżeczką :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Taka jedna kuchareczka
acha, jeszcze jedno pytanko. Czy potem to mleko moze stać (np jeden dzień) czy od razu trzeba go wylać na ciasto? Jak postoi to sie zrobi twarde? Robię ciacho 3 BIT. Przepis wzięłam z kuchni o2. Mam nadzieję że mi sie nic nie zetnie, nie zwarzy... i wyjdzie dobre...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A JEDNAK 1
zawsze możesz wstawic już otwartą puszkę do gorącej kompieli i wtedy zrobi się żadsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna kuchareczka
aaaaa masa budyniowa mi chyba nie wyjdzie. Co za beznadziejne budynie teraz robia.. ta masa się ciągnie. Mleko się jeszcze gotuje. Jak i to mi nie wyjdzie to se włeb strzelę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do kuchareczki
podrzuć kochanieńka linka do tego ciacha:-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do kuchareczki
Ślicznie dziękuję:-D ps. grozisz, czy obiecujesz 😭

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bzibzia
masę masz rzadką czy budyń bo nie kumam ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość do kuchareczki
właśnie przeczytałam ten przepis.... Nie dodawaj przypadkiem do śmietany śnieżki, bo tylko spieprzysz( za przeproszeniem) smak śmietany! dodaj śmietan -fix

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w ten sposób...
Jak gotujesz budyń wlej mniej mleka niż jest w przepisie będzie wtedy gęściejszy;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bzibzia
Dwa budynie na 0,5 litra mleka toż musi być gęste. Proponuję pogotować dłużej i mieszaj bo się przypali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna kuchareczka
nie groziłam... ;)) tylko zaraz to wszystko wyrzuce przez okno ;) mam juz zrobioną masę. Budyń gotowałam w połowie porcji mleka więc powinien być gęsty. Ale jak pomieszałam to z masłem (najpierw oczywiście masło, potem powoli dodawałam budyń) , to sie zrobiło takie... lejąco-ciągnące. I teraz się boję że to coś się nie zsiądzie. hmm choinka.. a jak śnieżkę zrobię według normalnego przepisu z mlekiem? To pewnie będzie za rzadkie.. Ratunku!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna kuchareczka
bzibzia pogotowałam dłuzej (garnek z lekka przypaliłam ;)) ) bo się czuło jeszcze mąkę w zębach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Qurcze...ślinianki mi nie wyrabiają. Kocham słodkości, a ta słodkość musi być baaaaaaaaardzo pyszna. Niestety jutro cały dzionek od samego rana spędzę poza domem,ale może jak wrócę to w nocy coś zmajstruje (dla ścisłości-mam na myśli to ciacho:-D )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna kuchareczka
ulotna chwilo właśnie ja też sie skusiłam na ten przepis. Ale na razie mam duże wątpliwości czy coś z tego wyjdzie. Chyba że wleję to wszystko do miseczek i goście będą jeść łyżeczkami z miseczek :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ile to kalorii
:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna kuchareczka
nie pytaj ile kalorii tylko ile nerwów to zżera ;))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jeśli zrezygnujesz z ciasta to dodaj do tej masy rumu i zmiksuj w robocie kuchenym a wyjdzie ci pyszniutki likierek karmelowo rumowy mniam mniam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tzn ta mase z mleka skondensowanego ale bez budyniu pycha kobietki mówie wam !!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość taka jedna kuchareczka
tylko że ono już jest prawie ugotowane.. tylko jeszcze nie wiem co w tej puszce będzie...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość amelka33
Mi też kiedyś masa budyniowa wyszła rzadka. Okazało się, że to był budyń instant i nie należało go gotować:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie, że pycha:-D też często sama robię likiery -kawowy,irish,czekoladowy.... hmmmm.............by się wypiło:-) Kuchareczko..nie zrażaj się w końcu kuchnia to plac boju:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
coś mi sie wydaje że masa budyniowa ci się ścieła (jeśli widzisz w tej masie jakby takie maleńkie kawałeczki masła coś takiego, wzasadzie nie wiem jak to wytłumaczyć) najczęsciej jesli masa sie zetnie to jest taka lejaca beznadziejna. Jeśli robiłaś budyń z połowy mleka to nie powinno być żadkie. Czyli wygląda mi na to że się masa budyniowa scieła. Co do samego budyniu to ja polecam do ciast z masa budyniowa robic wlasny budyn, boo te sklepowe sa kiepskie. Budyń własny robi sie łatwo i smakuje lepiej. polecam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bzibzia
Coś mi się zdaje, że budyń był za ciepły.Wstaw to wszystko do lodówki . A potem weż trochę masła i powolutku po łyzeczce dodawaj bardzo zimną maśę i ukręcaj mikserem.Powinno pomóc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×