Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iixowa mama

Zastanawiam sie nad imieniem BENJAMIN dla synka...

Polecane posty

Gość iixowa mama

Niewiem tylko czy nie jest za trudne do wymowy....mezowi podoba sie Daniel albo Dawid,ale jak dla mnie nie sa tak fajne jak BenjaminekD....Jak myslicie?Znacie jakiegos chloca o tym imieniu? Dzieki za odzew:)

Gość bardzo ladne

Gość znam wszyscy mowia
na niego Benek. I jak dla mnie to brzmi okropnie!

Gość nie rob tego swemu dziecku
!!!

Gość kicia82
jak ten słonik, co nie?

Gość nie da rady
a bedziesz na niego wolac Benjamin czy Bendżamin? :O

Gość polijannaa
Mnie się nie podoba to imię . Jednak to Tobie ma się podobać nie nam.

Gość kicia82
pomyś o dziecku a nie o sobie. wybierz takie imię z którego nikt się nie będzie śmiał. a pamiętaj że imię będzie nosiło dziecko, a nie ty.

Przyłanczan się do KICI . dziecku nadajesz imię ale ono może go nie polubić albo będzie się go wstydzić.Pozatym mogą mu dokuczać pużniej w szkole np: te słonik gdzie masz trąbe! przemyśl swoją decyzję , a może jak urodzisz i zobaczysz malca to lepszy pomysł Ci wpadnie do głowy . POWODZENIA w myśleniu 🌻

dziewczyny nie przesadzajcie!!! pracuje w przedszkolu i akurat w swojej grupie mam chlopca o imieniu Beniamin, to prawda ze wszyscy wolaja na niego Benek ale przeciez to zdrobnienie tak samo jak basia czy Gosia. powiem ze spotkalam sie z roznymi dziwniejszymi imionami min. Kosma , Ziemowit - jakos te dwa zostaly mi w pamieci. Decyzja nalezy do mamy i taty. Pozdrawiam

p.s nikt mu nie dokucza a jest w grupie 6 latkow jak sie dzieciaki upra to Gosi i Basi tez beda dokuczac

\"Nosił czarną koszulę, miał oczy pełne łez... A na imię Beniamin\" :) ❤️ Ech, złote czasy, młodość, Wilki... Bardzo fajne imię, moim zdaniem lepsze, niż Dawid, Daniel, czy Damian... Nie trzeba wcale zdrabniać go Benek, można inaczej... A co do skojarzeń - jeszcze nie znam bajki o słoniku Beniaminie ;) A może jest sympatyczny? I rację ma Asiek - jak dziecko nie będzie lubiane prze rówieśników, to i imię mu nie pomoże...

Gość hania_30
a jak to sie wymawia? benjamin, czy bendzamin?

u mnie w przedszkolu na dyżurze letnim jest chłopiec o imieniu :Jarema, a ja zapisałam to w rubryce nazwisko, a jak podali nazwisko to się zorientowałam, że tamto to było imię :)