Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakowianka23

Wesele w Dworku Białoprądnickim

Polecane posty

Gość krakowianka23

Witam Chciałabym się dowiedzieć, czy ktoś miał może swoje, albo kogoś znajomego wesele w Dworku Białoprądnickim? zarezerwowałam tam sale na 23 czerwca 2007 i nie wiem,czy do był dobry wybur, miejsce mi sie podoba,ale nie wiem jak to wszytsko wyglada od strony organizacyjnej(bo wiadomo, ze zawsze wszyscy z danego lokalu wszytsko zachwalaja, ale nieraz zdarzają się wpadki, np. z jedzeniem, z obsługą). jakby ktoś mi mógł pomóc i udzielić informacji w własnego doświadczenia to bardzo bym byla wdzieczna:)

Gość Magdalena Magdalena
Hej, ja mialam w lipcu w tym roku przyjęcie weselne w Dworku Białoprądnickim. Było to nieduże przyjęcie - 37 gości, więc wynajęliśmy salę w podziemiu (polecam, świetny klimat). Jeżeli chodzi o część konsumpcyjną, zaeksperymentowaliśmy ze stołem szwedzkim o nazwie " Na dobry bal" (wych. ok.90zł na os.).Naprawdę niezla wyżerka, każdy częstuje się wtedy, kiedy ma na to ochotę, a i przysmaki oryginalne (zamiast nieśmiertelnego kotleta :P ) :) Obsługa restauracji bardzo miła i konkretna. Nasi goście byli zachwyceni formą przyjecia (szwedzki stół) i otoczeniem (wokół same zieloności no i Dworek ) . Nie wynajmowaliśmy żadnej kapeli umpa umpa, tylko sami przygotowaliśmy muzykę na płytkach i potem w barze ktoś co jakiś czas zmieniał płytkę - i wszyscy sie świetnie bawili. :) Jeśli chcesz znać szczegóły, polecam zajrzyj tutaj http://www.terazwioska.com.pl/

Gość krakowianka23
Bardzo dziękuję za odzew, to mnie raczej przekonało:) Ja bede miała wesele na 50 osób i też w podziemiach, mam nadzieję,ze nie będzie ciasno:) szwedzki stół to rzeczywiście niezły pomysł, więc się zastanowię Pozdrawiam

Gość Magdalena Magdalena
Skoro będziesz miała na przyjęciu 50 osób to podziemie z pewnością wystarczy, gdyż maksymalnie oni przewidują tam miejsce dla 65 gości. Wynajem sali musisz załatwić osobno (nie w restauracji) - w administracji Dworku. I na kilka tygodni przed imprezą KONIECZNIE dowiedz się, czy w sali będzie jakaś wystawa prac. Niestety, restauracja nie odpowiada za wystawy i nie może ich zdjać na czas imprezki , więc mysmy sami musieli przysłonić bialym bristolem i kwiatami zdjecia Żydów na cmentarzu, bo akurat wtedy była wystawa zatytułowana "Chasydzi" :D Ale calkiem nieźle nam to wyszło :)

Gość pomarancza czerwona
mam pytanie- czy na gorze w Dworku Bialopradnickim tez organizuja wesela? wiem ze w piwnicy to raczej mniejsze na ok60 osob, ale na gorze chyba wiecej by sie zmiescilo:) napiszcie dziewczynki jak jestescie w temacie plizzzz

Gość ja miałam przyjęcie 6 stycznia
wybralismy opcje "uroczysty obiad", szytsko było super, jedyna uwaga to to, że odstepy miedzy podawanymi potrawami były za krótkie i goscie nie nadążali z jedzeniem

Gość pomarancza czerwona
o to gratuluje swiezo upieczonej mezatce! :-) powiedz jesli wiesz czy tam jest opcja na wesele na ok 100-120 osob? nigdy tam nie bylam tylko zdjecia widzialam i jak cenowo mniej wiecej?

Gość ja miałam przyjęcie 6 stycznia
dziekuję :-) ja miałam małe przyjęcie na równo 30 osób i szczerze mówiąc nie wiem czy da się zrobic na 100-120, wiem tylko, że tam na dole sa dwie sale jedna ta głowną z barkiem i druga osobna, połączone drzwiami więc myslę, że przy dużym weselu te drzwi sie otwiera i łączy dwie sale, ale czy pomieszcza ponad sto osób z miejscem na tańce i zabawy to szczerze mówiąc nie wiem jesli chodzi o ceny to ja interesowałam sie tylko opcją "obiadową" i wybrałam to co u nich nazywa się "uroczysty obiad" za 90zł od osoby i obejmowało (do każdej z pozycji jest kilka dań do wyboru): przystawkę zupę danie głowne bukiet surówek deser napoje na osobę: 0,5L woda niegazowana 0,5L woda gazowana 0,5L sok 0,25L pepsi herbata i kawa bez ograniczeń + we własnym zakresie (jesli ktoś chce): owoce, które oni ładnie dekoracyjnie kroja i układają na paterach ciasta i torty z alkoholem wyglądało to tak, że można było wszystko kupic u nich bądz wybrać opcję połowa u nich połowa samemu, czyli np jesli planujesz 30 butelek wina to musisz kupić 15 u nich , a 15 sama (jesli dobrze pamiętam to butelka wina kosztowała 45zł, a wódki 65zł) nie wiem jaki planujesz slub (kościelny czy cywilny), ja miałam cywilny właśnie w Dworku i po ceremonii jeszcze na górze był szampan i tutaj podobnie albo mozna kupić u nich (butelka + rozlanie jesli dobrze pamietam 65zł) albo kupic samemu szampana i zapłacić tylko za rozlanie 25zł od butelki niestety o weselach całonocnych i ich kosztach nie potrafię nic powiedzieć bo mnie takie nie interesowało :-), myslę, ze najlepiej będzie sie tam wybrać i wypytac o wszystko albo zadzwonić pozdrawiam

Gość pomarancza czerwona
ogromnie dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz! ja tez wolalabym tzw. przyjecie ale nasze duze rodziny radosc rozpiera i chca poszalec chyba... mi to wsumie nie przeszkadza ;-D bardzo spodobalo mi sie to miejsce na zdjeciach ale slyszalam ze w piwnicy tyle osob raczej sie nie pomiesci, myslalm moze ze gore mozna wynajac- bede musiala poprostu podjechac i sie zorientowac dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie!!