Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Martisha**

Żelazo- prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość Martisha**

mam niedobor zelaza jak go uzupelnic sa jakies tabletki bez recepty na rynku? prosze podajcie mi nazwy

Gość Martisha**
dziekuje a znasz moze cene w przyblizeniu?

Gość ooooooooooooo
przyjmowanie żelaza bez kontroli lekarza nie jest zbyt mądrą decyzją.

Gość ............/............
jak bierzesz zelazo to powinnas przyjmowac takze kwas foliowy. Zelazo wchlania sie lepiej jesli jest brane razem z witamina C

Gość Martisha**
znaczy sie ja nie wiem czy rzeczywiscie mam niedobor zelaza, ale od tygodnia boli mnie glowa i mam zawroty, tomografia wykluczyla zmiany chorobowe, ktos na forum napisal ze moge miec niedobor zelaza dlatego pytam o ten preparat

Gość jaska-mama
Polecam watrobke i kaszanke - najszybciej uzupelnisz zelazo! Pozdrawiam

Gość 01gosia
A może zrób sobie morfologię, kosztuje może 4-5 zł, jeśli nie masz ochoty iść do lekarza, na wydruku przy każdym twoim wyniku są podane prawidłowe wartości. Nie bierz żelaza , równie dobrze możesz brać leki na podwyższenie ciśnienia!!!! Bo takie objawy możesz mieć równie dobrze przy zbyt niskim ciśnieniu - a kto wie może przy zbyt wysokim tez? pozdrawiam

Gość kasia9999
i pamietac by nie popijac zelaza herbata bo teina uniemozliwia jego przyswajanie.

Gość ewqa2
Dziewczyno, nie panikuj,powolutku....... Przyczyn bolu glowy moze byc duzo ,zelazo rowniez ale to trzeba potwierdzic badaniem krwi. Idz do lekarza,niech zleci badanie krwi z rozmazem, zelazo oraz CRP. Te badania potwierdza lub wyklucza anemie. A jednak zycie Ci sie nie zawalilo, nie ma co panikowac i sie niepotrzebnie nakrecac.

Gość Martisha**
no jednak nie;) na razie zazywam sobie aspargin sadze ze te bole sa z powodu nerwicy i stresu:O