Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samouk

No ja piórkuje!!!

Polecane posty

Gość Samouk

Ubiegam sie o stypendium socjalne, siostra stracila wlasnie prace,ja nie pracuje od kwietnia wiec wydawaloby sie,ze pozostaje tylko dochod rodzicow na 4 osoby....ale gdzie tam! Kaza mi przyniesc zaswiadczenie o docodach moich i siostry z pierwszej polowy roku!!!No szczyty!Ja sie pytam,co to ma, do cholery wspolnego z moja obecna sytuacja finansową??? rownie dobrze mogliby mi kazac przyniesc dochody z 98'. Tych pieniedzy i tak juz nie ma przeciez. Zenujace. Czy ktos umie mi to racjonalnie wytłumaczyc?:(

Gość chlopak1982
na pw liczy sie PIT za 2005 rok przede wszystkim... i tak masz dobrze, jesli chodzi o ten rok. a tak naprawde - skoro twoja siostra straciła pracę, to równie dobrze może zacząć znowu pracować - wypłacanie stypendium na podstawie sytuacji z jednego miesiąca wydaje się pochopne

Gość Samouk
Ja rozuemim,ze moglaby zaczac pracowac,ale to juz jest ich ryzyko,nieprawdaz.Ale nie zmienia to faktu,ze zadaja dochodow z czasow, ktore juz nic z obecnymi wspolnego nie maja. Co mi po tym,ze mialam prace pol roku temu jak jej teraz nie mam i jestem w kropce?Moim zdaniem to nielogiczne!Śmieszne!

Gość chlopak1982
z tego co wiem robisz tak - dajesz te zaswiadczenia o dochodach z wcześniejszego okresu - bo przecież nie dasz zaświadczenia o dochodach z przyszłości. No i dajesz dodatkowe, że teraz sytuacja jest całkiem inna - że ty nie masz pracy i że siostra nie ma.Wtedy biorą to pod uwagę.

Gość Samouk
Ech...no wiem,ze wezma pod uwage,ale nadal nie widze sensu dawania zaswidczenia o dochodach z kiedys tam:P no chyba zeby dopelnic formalnosci...papieru nigdy za duzo,no nie. Jak nie dostane,pojde i spale te bude;)

Gość kurde no
wiesz, normalnie to jest tak, ze dajesz zaświadczenie za rok poprzedni, wiec zawsze to jest tak naprawde farsa.. bo przecież może byc tak że przez rok nie masz pacy, w nastepnym roku już masz, ale nie dostaniesz stypendium w tym roku, kiedy pracy nie masz i go potrzebujesz, tylko w nastepnym, gdy byc może twoja sytuacja jest duzo lepsza. chore.