Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kabanasa

NIEidealne zęby

Polecane posty

Gość kabanasa

ciekawe ile osób zawraca sobie głowe krzywymi zębami, dokaldnie krzywym zgryzem??????? podzielcie sie czy robicie cos w kierunku zeby zapobiegac temu, moze jakis aparacik?????? jelsi tak to czy potem po zdjeciu zeby byly w dobrym staniem, czy byly popsute a szkliwi zniszczone??????? ja mam krzywy zgryz , ale zeby bardzo ładne, duze, białe tak wiec z jednej strony dobrze by bylo miec je jeszcze prościutkie ale boje sie ze potem nie bede mieć ich zdrowcyhc

Gość Aniiiiia
Przy aparacie ortodontycznym trzeba o wiele bardziej dbac o zęby i oczywiscie sprawa jest utrudniona no ale bez przesady, przy prawidłowej higienie nic sie nie zniszczy i nie popsuje a zgryz będzie super :) wiec warto sie pomęczyc te dwa lata... Pzdr

Gość ja tez mam biale
ladne zeby coz ale krzywe,dlatego od dwoch miesiecy nosze aparat staly i juz sa pierwsze efekty.to fakt trzeba bardzo dbac o higiene yje je po kazdym posilku uzywam plynow do plukania i specjalnych szczoteczek.mozna sie przyzwyczaic ale mysle ,ze warto.pozdrawiam!

Gość joluskaa
Ile kosztuje staly aparat?Czy zakladanie aparatu na zeby boli?Pozdrawiam

Gość Aniiiiia
Samo zakladanie nie boli, potem jest gorzej ;) a koszt to ok. 1500 zł. za jeden łuk plus co miesiac wizyta to jakies 100 zł.

Gość ja tez mam biale
zakladanie nie boli tylko trwa okolo 2 godzin,ja mam jeden luk na gorze ceramiczny zaplacilam 1600zl.wizyta co miesiac mnie kosztuje 50zl.

Gość kabanasa
oj to moze sie skusze na ten aparat:) jednak ciagle sie wacham, mojeje kumpeli po sciagnieci aparatu..zeby sie skrzywiły ponownie!!!!!!!! tyle kasy na marne nie wiem od czego to zalezy, poza tym musialabym wyrwac ze 3 zeby bo mam je tak ciasno........ :(

Gość ja tez mam biale
ja musialam dwa wyrwac ale nie zaluje bo po dwoch miesiacach juz pierwsze efekty ja mialam wystajace bardzo trojki jedna juz praktycznie jest calkowicie w luku druga mniej ale byla wyzej.jutro mam wizyte i wymiane drucika i ligaturek.no tez sie boje co bedzie po zdjeciu aparatu ale pozniej nosi sie jeszcze taki aparat retencyjny zakladany tylko na noc przez rok zeby wlasnie utrzymac efekt.no niem roznie pisza ludzie u wiekszosci jest ok ale niektorzy narzekaja.ale sprobowac warto ja tak mysle.