Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmmmmmmmmmmmmmm

duszenie się

Polecane posty

Gość hmmmmmmmmmmmmmm

dzieje mi się cos takiego w nocy że budzi mnie zachłyśnięcie się powietrzem i kołatanie serca. czuje tak jakbym w nocy nie oddychała przez jakiś czas a kiedy już zaczynam się dusić budzę się z uczuciem jakbym miała zaraz "zejść" ze świata, uczuceiem zapadania się i zawrotami głowy/ potem muszę przypominać sobie by w ogole oddychać....i nie mogę zasnąć. co to może być?

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
byłam. nic nie stwierdzono.:(

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
też mi to lekarz sugerował ale aż trudno mi było uwierzyć że to może byc az tak ostary atak. ja muszę sobie normalnie przypominac w nocy by oddychać bo jak sobie nie przypominam to się zapadam jakbym umierala. to jest straszne. a serce bije mi chyba jedno uderzenie na minute ale za to tak mocno jkaby miało mi klatke rozsadzić. aż boję się zasnąć :(

Atak nerwicowy moze byc jeszcze mocniejszy nawet. Zastanów się nad tym, mozliwe, że będziesz musiała iść do psychologa

jest tez mozliwe ze to jakies zaburzenie snu, moze specjalista od snu by sie przydal ale to waska specjalizacja i nie wiem gdzie szukac w kraju i czy w ogole ktos sie bawi w takie klocki, czy w ogole chcieliby gadac. a swoja droga bardzo ciekawa historia. jak masz powolna akcje serca to wtedy mocniej czujesz bicie serca gdyz wyrzuca wiecej krwi przy kazdym skurczu. gdy serca rzadziej bije to wtedy ma wiecej czasu aby sie wypelnic krwia i potem podczas skurczu wyrzuci wiecej krwi. jesli rzeczywiscie masz zwolniona akcje serca to pachnie wplywem nerwu blednego. w nocy zawsze serce wolniej bije chyba ze sie czegos przestraszysz albo nacpasz. jest takie uczucie jak ostro popracujesz nad kondycja fizyczna i gdy w wyniku tego w spoczynku akcja serca spadnie do powiedzmy 50 albo mniej na minute to wtedy czuc roznice ktora trudno zignorowac. czasami przy nieregularnej akcji serca mozesz czuc tylko niektore z uderzen serca ktore wystepuja po przedwczesnym skurczu gdy jest dluzsza przerwa i wiecej krwi naplynie do serca. innych normalnych skurczow wtedy z reguly nie czujesz. moze masz jakies skurcze przedwczesne. w ataku paniki raczej serce szybko bije. jesli masz w nocy ataki paniki to z reguly rowniez i w dzien. nie moge sobie jakos tego powyzszego opisu ulozyc w glowie. ciekawy przypadek. problem ten ze mozesz nie znalezc nikogo kto chcialby sie tym powaznie zajac i rozwiklac ta ciekawa zagadke.