Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eulinka

wejdzcie proszę - JAJKA NA WŁSOSY - TERAZ

Polecane posty

Gość Eulinka

właśnie zbiłam 3 jajka, a właściwie to żółtka i zastanawiam się jak zrobić sobie tą maskę na włosy z nich, czy po prostu wsmarować a potem zmyć szmponem, czy trochę potrzymać na włosach ACHA I MUSZĘ PRZYZNAĆ ŻE TE JAJKA NA WŁOSY SĄ NA PRAWDĘ DOBRE KIEDYŚ WŁOSY MI BARDZO WYPADAŁY I BYŁY SUCHE NA KOŃCACH I TŁUSTE U NASADY A TERAZ JEST SUPER JUŻ MI NIE WYPADAJĄ

Gość rewelacja.
skoro teraz ci sie stan wlosow polepszyl to zrob maske z jajek dokladnie tak samo jak robilas do tej pory :)

Gość echolokacja problemow
Ja najpierw myje szamponem potem nakladam na wilgotne wlosy zoltka z olejkiem rycynowym. Wczesniej te zoltka daje pod wode,delikatnie zeby pozbyc sie bialka ktore potem sie scina.Trzymam kilka minut, splukuje letnia woda.

Gość Eulinka
no wiem że jeśli mi pomogło to powinnam robić tak samo, ale ja wcześniej tylko wsmarowałam je we włosy i zaraz spłukałam bo starsznie ciekło i nie wiem czy nie lepiej byłoby je trzymać trochę dłużej

Gość Eulinka
ale muszę wam powiedzieć że w tych żółtkach naprawdę coś jest, wcześniej stosowałam przeróżne preparaty i nic nie pomagało, włosy mi bardzo wypadały a teraz naprawdę się polepszyło

Eulinka: bo to sa naturalne sposoby, witaminy etc a nie glosno reklamowana g*niana chemia ktora za 10-40 a moze i wiecej, mowi ze ci zrobi cuda-wianki na glowie:D To tak jak partie rządzace : duzo mowili ze zrobia .. i dalej duzo mowia.I nic oprocz:D

;)

Gość Eulinka
no już włosy umyłam tak jak zwykle(chciałam trochę dłużej potrzymać, ale starsznie ciekło) a i jeszcze jedno, teraz włosy zawsze myję w zimnej wodzie, bo to pobudza krążenie:D

zgadzam sie. Ja robilam tak ,ze wlazilam do wanny i sobie nakladalam taka maseczke w pierwszej kolejnosci ,potem golilam nozki i inne , a wiadomo troche to trwa:D . Na koncu zmywalam żoltko.Latwo tanio i przyjemnie.Oczywista niedogodnoscia jest wydlubywanie bialka z wlosow przy rozczesywaniu ale skoro mam piec piekne..to warto. Dziala.

Do żółtek warto dodać cytrynę, trochę oliwy i witaminę A+E w płynie. Nałożyć na włosy, nałożyć czepek foliowy, na to ręcznik i potrzymać min. 30 min. Taką kurację przeprowadzać raz w tygodniu. Efekt gwarantowany :)

Gość Eulinka
O dzięki Black Cat, spróbuję tego:)

Gość Eulinka
Black Cat: nakładać mam to mokre czy suche włosy, bo wydaje mi się że raczej na mokre?

Na mokre :) Potem umyć. Można zamiast oliwy dać naftę kosmetyczną (jeżeli dodatkowo występują problemy z łupieżem).

Gość Eulinka
no dzięki muszę tego spróbować, bo już mam dość sztucznych chemicznych preparatów, NATURA GÓRĄ!!!!!!!!!

Gość FAnka Fa
A ja chciałam jeszcze dodać że zimna woda też jest bardzo dobra na włosy, a właściwie to na skórę głowy, dlatego jeśli komuś wypadają włosy to musi zrezygnować z gorącej czy nawet ciepłej wody