Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentka od 7 bolesci

jestem na 4 roku studiow i zdalam sobie dzisaj sprawe ze nie chce tego studiowac

Polecane posty

Gość szczoteczka
dokladnie, nikt zaraz po studiach nie pracuje wswoim zawodzie, a ja nawet po socjologii zakladam, ze bede sie jeszcze doksztalcac, czy to jakies kursy czy co innego trzeba byc elastycznym w pracy i w zyciu

Gość ptaszek staszek
mój kolega po architkturze pracuje na przykład w volvo, zajmuje się urządzaniem biur, bo non stos urządzane jest jakies biuro koleżanka po prawie tez tam pracuje - wymysliłabyć , że prawnik poszedł szukac pracy w volvo , a nie w kancelarii ? otwórz oczy szerzej, nie zakładaj sobie sama klapek, masz większe możliwosci, niż tylko robic kolorowe wykresy o bezrobociu takie osoby jak ty to wymarzeni pracownicy do działów personalnych - z wiedza socjologiczną , troche liźnietą psychologiczną , a przede wszystkim wiedzacy , jak funkcjonuje człowiek w jakiejś społeczności kurs ekonomiczny zawsze można dorobic, to pare miesięcy i jestes w pełni wykwalifikowana

Gość zmotoryzowana
Czasem rekrutowałam do firmy - już nawet nie patrzę na wyształcenie kierunkowe i doświadczenie, bo to o niczym nie świadczy, a nawet może przeszkadzać (brak praktycznych umiejętności wyniesiony ze studiów oraz złe nawyki z poprzedniej roboty). Patrzę, czy osoba jest wszechstronna, czy umie i lubi się uczyć, czy jest dokładna i zaangażowana oraz czy zna jakiś język obcy. Bo w robocie i tak będzie musiała się wszystkiego nauczyć od nowa. Przydaje się wiedza ogólna o świecie, umiejętność logicznego rozumowania, czytania ze zrozumieniem itd.

Gość zły wybór
też wybrałam źle,bardzo źle!!!ale musze to skonczyć,jeszcze rok i co dalej to nie wiem,perspektyw na przyszłośc po tym kierunku nie wiedze...pedagogika zdrowia---------szczerze odradzam

Gość podBijam

Gość betaappp
ja chce isc na pedagogike lub na turystyke, zastnawiam sie jeszcze. Na pewno nie pojde na nic scislego bo sie w tym nie czuje

Gość Ksiezniczka84
a ja mam dosyc prawa wrrrrrrrrrrr

Gość muzykolog
a co ma powiedzieć muzykolog :(

socjologia to swietny kierunek - moim zdaniem. agencje reklamowe, pr, hr - wszedzie tam i w wielu innych miejscach mozesz szukac pracy. poza tym pozniej idz na jakies podyplomowe w razie czego. tylko dokoncz te zeby miec mgr :) co prawda dużo zalezy tez od tego na jakiej uczelni, ale po socjologii na dobrej uczelni i jakas sensowna wiedzą z praca nie bedzie klopotu.

zwariowałaś teraz ? dupę bym ci skopała , kończ i zaczynaj coś co cie interesuje , możesz wykładać na jakiejś uczelni

Gość pedagogike odradzam
ani jedna specjalizacja w tym kierunku nie przyniesie wam w zyciu nic poza bezrobociem!!!!!!!

Gość ludzie ale wy jestescie
sfrustrowani. wam sie wydaje ze wszyscy moge byc ekonomistami? paranoja! przeciez to zadne odkrycie,ze liszy sie papier.zadne studia nie dadza ci gwarancji na prace ! wszystko zalezy od siebie,lepiej byc dobrym socjologiem niz kiepskim ekonomista sorry,ale z takim podejsciem do yzcia jak w ytu macie nie zatrudnilabym was nigdy 1 powodzenia

Gość ja tez studiowalem......
najpierw gornictwo, nic dla mnie. Po 4 roku sie przenioslem na Budowe Maszyn, cofneli mnie na 5 semestr, skonczylem i nie zaluje.