Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adika

WYDARZENIA NA WĘGRZECH O CO CHODZI??

Polecane posty

Gość adika

mam jutro kartke z wosu i nijak nie moge pojąc o co chodzi na Węgrzech!! POmożecie? Pomozemy :P

Gość ajtó
Czego konkretnie nie rozumiesz? Bo coś tam chyba wiesz...

Gość adika
wiem,ze premier ich w czyms tam oszukiwal :P

Gość ajtó
Premier Ferenc Gyurcsany przyznał, że kłamał przez całą kadencję i że kłamał podczas kampanii wyborczej, która odbyła się na wiosnę - wygrała jego partia - MSZP. Przemówienie obfitowało w "kurwa", "pierdolić" i takie tam:D Powiedział ze trzeba to zmienic itp, nadszedl czas zmian i takie tam inne. Przemowienie mialo miejsce na zamkniętym posiedzeniu. Niedawno dostało się to przemówienie do radia węgierskiego no i ludzie się wkurzyli. Byly demonstracje, zdewastowano budykek Telewizji Wegierskiej, byly manifestacje przed Parlamentem. Opozycja poczatkowo nie lączyła się z protestującymi, bo dużo wśród nich było huliganów i kiboli. Były nadzieje że wykorzysta sytuację opozycja (czyli głównie centroprawicowy FIDESZ z Viktorem Orbanem na czele), niestety się to nie udało - przynajmniej na razie. Tak w dużym skrócie.

Gość adika
oh dzieki.............niech Ci bog wynagrodzic w tlustych dzieciaczkach :*

Gość ajtó
Nie, nie lepiej nie:D Nie ma za co:);) Ps: w weekend były wybory samorządowe - wygrał FIDESZ - czyli opozycja. Czyli zaufanie do rządu zostało nieźle podkopane..hehe

Gość adika
heh cos tam slyszalam :p wlasnie mecze wprost ;/ ulala... chyba musze zaczac sie uczyc bo mam zamiar wybrac sie na politologie ;p

Gość zimorodek
Jednio złodzieje chcą wywalić ze stołków drugich złodziei - patrz też; Polska 1989, 1992, 2006, Ukraina 2004. Nec plus ultra.

Gość adika
o jeszcze jedno pytanko.. Kim jest Sarkazy? Iwme,ze to minister wloski...

Gość ajtó
Nicolas Sarkozy jest ministrem spraw wewnętrzych we Francji - jeśli to o niego chodzi. On jest synem Węgra btw;)

Gość adika
ajtó pozazdroscic tylko wiedzy...w sumie mam temat Sarkazy a UE bylabys/bylbys tak dzwieczny i mi to wyjasnil/wyjasnila?:)

Gość ajtó
Ja wiem coś o nim tylko dlatego że on jest Węgrem z pochodzenia. Więcej niestety nie. Przykro mi.:( Na pewno w necie coś znajdziesz