Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Irma--

Imię Kuba - gdzie w kalendarzu, nie mogę znaleźć, kiedy imieniny?

Polecane posty

Gość Irma--

Chcę nadać synkowi imię Kuba, przeszukałam 4 kalendarze z poprzednich lat i nie mogę znaleźć imienia Kuba tylko Jakub. Wiem, że Jakuba można wołać Kuba, ale chciałabym Kuba. np. jest Kuba Wojewódzki i inni, ale w kalendarzu, ani w wykazie imion w internecie nie znalazłam, pomóżcie.

Gość Irma--
Jak nie znajde to dam synkowi na imie Irminka :classic_cool:

Gość a ja chciałabym
nazwać moje dziecko Hirek a w kalendarzu jest tylko jakiś Hieronim, jak tak można!!! :P

Gość yuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
imieniny Jakuba są 1 czerwca

Gość yuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Jakub to Kuba a imienia Kuba nie ma w rejestrze niestety.

Gość ona nie chce Jakuba
ona chce Kuby :D:P a ja żądam imienia Achim a w kalendarzu jest tylko Joachim :P

Jerst w internecie o kubie . :o { Pierwotnie Kuba była zamieszkiwana przez plemiona przybyłe z Ameryki południowej przez Antyle. Pierwszymi mieszkańcami Kuby byli Indianie Guanahatabey, którzy przywędrowali na wyspę ok. 3000 r. p.n.e. W późniejszym okresie pojawiło się plemię Ciboney (Sibonejów) a następnie zachodnią i środkową Kubę zasiedlili Tainowie (Indianie Taino) (ok. 1100 r. p.n.e.). W okresie poprzedzającym kolonizację wyspę zamieszkiwało ponad 100 tys. Indian. } Za wikipedią naturalnie. A tu na poważnie. wynika że kuba to zdrobnienie od Jakuba więc daj mu na imie Jakub. :o http://pl.wikipedia.org/wiki/Kuba_(strona_ujednoznaczniająca)

Gość Irma--
Dziękuję podszywaczowi z godz. 08:29. Wystąpiłam z pytaniem, bo myślałam,że to jakieś normalne forum i ktoś mi grzecznie odpowie. Okazuje się, że zrobiliście z poważnego pytania żart.

Gość Irma--
mam cellulit na uszach 😭

Gość Jakuba jest w lipcu
chyba 25 lipca ale nie jestem pewna, coś koło tego

Gość Irma--
Podszywaczu z godz.08:46 masz coś z głową nie tak, prawda? do psychiatry marsz!!!!!!!!!!!!!!!!! Tym co odpisali grzecznie dziękuję. Szkoda że nie ma Kuby. np. w piosence jest "pije Kuba do Jakuba......

Gość Irma--
śpiewając ,,pije Kuba do Jakuba.....'', dodaje do placków ziemniaczanych żwirek z kuwety

Gość niestety Kuby w polskim
kalendarzu nie ma. Jest tylko Jakub. Wiem też, że 6 sierpnia ma imieniny. Ale z frugiej strony zastanów się, bo co drugie dziecko w Polsce ma na imie Kubuś:-) Jak nie wierzysz, to sprawdż np w GW sobotniej jak pokazują nowonarodzone dzidziusie

Gość kulagula
i znowu :o a ja za pijawka :P

Jak to - nie było Cię na Kafe, dawno już nie widziałam Twoich wpisów. W kazdym razie pod nickem \"Myrevin\" :P :>

Gość jakubek
nie ma takiego imienia wojewodzki tez jest jakub

w Polsce nie mozna nadawać nowonarodzonym dzieciom imion w formie zdrobnienia, no cóż- zycie, a tak swoja droga co stoi na przeszkodzie zeby nazwac dziecko JAKUB?