Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mia wallace

STOP wychudzonym modelkom!

Polecane posty

Tyle mowi sie o potrzebie zmiany wizerunku idealu kobiecosci, promowanego w mediach, o tym, by modelki nie wygladaly ja ofiary obozow koncnetracyjnych, jak wychudzeni chlopcy, a tymczasem projektanci sa nieugieci. Robia krzywde modelkom, ktore biorac udzial w wyscigu po slawe i pieniadze doprowadzaja swoj organizm do wycienczenia (ostatnio jednak modelka zmarla na wybiegu na skutek wycienczenia organizmu, bylo o tym glosno), a takze milionom kobiet na calym swiecie, ktore nienawidza swojego cialai probuja je zmienic, stosujac drastyczne diety, cwiczenia, padajac ofiara eating disorder, bulimii, anoreksji. Jerzy Iwaszkiewicz, znany dziennikarz, powiedzial, ze promowanie wychodzonych cial kobiecych to \"pedalow zemsta na kobietach\". Projektanci sa w wiekszosci gejami, dla ktorych idealem piekna na 15 letni chodzi chlopcy i do nich probuja upodobnic kobiety. Dziewczyny, nie dajmy sie skrzywdzic! Kobieta musi miec cialo, musi jesc, zeby zachowac zdrowie, urode, plodnosc i dobry nastroj! Nie dajmy sobie wciskac kitu! To ma byc piekno? Pare linkow z najnowszego pokazu \"mody\" (a moze pokazu nędzy?) w Mediolanie. http://zyciegwiazd.onet.pl/40619,1,10,trendy_z_mediolanu,galerie.html http://zyciegwiazd.onet.pl/40619,2,10,trendy_z_mediolanu,galerie.html http://zyciegwiazd.onet.pl/40619,1,3,trendy_z_mediolanu,galerie.html

Gość Stoonoga
to jest śliczne????

Gość znowu
kolejny topik jakiegos grubasa z komplekasmi :o

Gość Krytyczkaaa
Do autorki topicku- tobie to się może nie podobać, ale innym tak. Niektóre modelki mają problem z przytyciem, z resztą nie tylko modelki, bo również i młode, starsze kobiety. Co, wolisz, żeby po wybiegu latały panie po 100 kg? Cieszmy się, ze jest na świecie mnóstwo chudych kobiet, bo panuje "epidemia nadwagi". A nie pomyślałaś, że tym modelkom figura się podoba? Hę? Zastanów się poważnie.

Gość co Ty wymyślasz
Moim zdaniem one są po prostu zgrabne. Modelki na powyższych linkach wcale nie są szkieletowate, ani tym bardziej nie wystają im kości. Poza tym szczupli mają w życiu łatwiej i to nie ulaga wątpliwości. Ja po ciąży sporo przytyłam i z 50 kg, waga wzrosła do 70, a może nawet i więcej, czułam się po prostu jak ociężały słoń. Teraz ważę 48 kg i wreszcie mogę zakładać bardzo obcisłe jeansy i kilka warstw ciuchów, które mnie dodatkowo nie pogrubiają. Mam 160 cm wzrostu, więc nie wyglądam jak chuderlak, aczkolwiek jestem szczuplutka.

Gość DO Krytyczkaaa
bez przesady, nie podpadajmy ze skrajności w skrajność one nie są chude, a WYCHUDZONE, bo nawet miedzy chudym a wychudzonym jest różnica

Gość DAJCIE SPOKOJ WSZYSCY
wychudzone nie wychudzone, wiemy co autorka chce powiedziec i ma racje.te modelki sa owszem ladne , ale do kobiety im daleko, bo kobieta to nie tylko twarz.Gdzie piersi, gdzie pupa, gdzie uda? dajcie spokoj, macie schizy na punkcie wygladu.Jedni sie glodza inni maja kompleksy na punkcie zbyt wielu kilogramow ale nic w tym kierunku nie robia. Najwazniejsze by sobie krzywdy nie robic, Ludzie w Polsce maja wlasnie kota na punckie swojego wygladu, dajcie zyc sobie i innym.

Gość Baby Girl.
"znowu kolejny topik jakiegos grubasa z komplekasmi " Mam 21 lat ,waze 54kg przy wzroscie 170cm i mowie : ONE SĄ WYCHUDZONE!!!:( Zwlaszcza namber tu:( :( :( Ale ciuszki fajne ,mniam:D

Gość ja mam 169cm wzrostu
ważę 50kg i też uważam, że te modelki są wychudzone

Gość latego nie lubie gejow
projektantów:-p

Myslę że autorce chodziło o coś innego. Teraz panuje jakaś idiotyczna moda że im chudsza kobieta tym piękniejsza, a nie zawsze tak jest. Doszliśmy do paranoi, gdzie ciuch w rozmiarze 40 uznawany jest za ubranie dla puszystej - liczne przykłady np. z allegro , kobiety które nie mają figur modelek głodzą się i chorują a najlepszym BMI jest 18 które faktycznie jest już niedowagą. Jak ktoś powie że waży 60 kg to jest już powód do tragedii i nazywania spaślakiem:o Czy wy się kiedyś zastanowiliści - piszę do tych mądrali od wyzywania wszystkich od grubasów - że po drugiej stronie kabla siedzi zywa osoba, która być może nie potraktuje stwierdzenia że jest gruba ważąc 60 kg przy 170 cm wzrostu jako zgrywu tylko może wpaść w chorobę? Może mieć do końca życia kompleksy? Każdy jest inny, są kobiety które nie tyją a są takie które nie mogą schudnąć poniżej jakiejś wagi. Są też takie które chudną tak że wyglądają mało apetycznie, są takie które są bardzo grube. Ok, nie można popierać nadwagi czy otyłości. To rozumiem. Ale dlaczego na siłę staracie się udowodnić komuś kto wygląda normalnie że taki nie jest? Dlaczego chcecie wtłoczyć wszystkich w jeden wzór? Kobiety zaczynają się wstydzić tego że mają biodra, biust, pupę. czy to jest waszym zdaniem normalne?

Gość Baby Girl.
Gdzie panuje moda???Nie sledzicie trendow!!! Teraz modelka musi miec tyle a tyle kg, musza miec piersi i jakas (jakokolwiek pupe!!) Kanon sie zmienia ...na plus!!!! :D Czyli subtelnie w kierunku Dżenifer Lopez. "SUBTELNIE". Wychudzone juz nie sa modne od.. od kilku miesiecy!!!!! Wiec nie panikujcie laski :D Ja waze te 54.. i mam pupe!!!! mam piersi!!! Moj facet umiera z radosci jak zauwacy nowa fałdke na brzuchu:) Ja juz mniej ale jak kochac to kochac. Najpierw siebie. Potem pozwolic by ktos inny pokochal.Taka jaka jestesmy:) I nie zgadzam sie ze ludzie maja "kota" . Francuzki maja kota.Wszystkie absolutnie wszystkie sa na diecie - wiem bo bylam pol roku opiekunka do dziecka i moja "gruba" pracodawczyni zabijala mnie wzrokiem:D Wczoraj widzialam na ulicy kupe nieladnych ludzi ale moje miasto to moje miasto.Wiem ze we Wrocku panny sie lansuja.I moze w Kraku tez troche ale bardziej na luzie. U mnie jak ja wyleze wylansowana to jestem w centrum zainteresowania:D :D :D

Gość bez sensu nie ma czegoś
takiego jak minimium wagi dla jakiegoś wzrostu każdy ma inna budowę, inne kości... tutaj nie ma znaczenia waga, a wygląd te modelki zdecydowanie są WYCHUDZONE, a nie szczupłe jak być powinny

Gość ło mammmaaa mija
wyglada jak podróba Mandaryny:O

Odpowiadam osobom, ktore uwazaja, ze bezpodstawnie krytykuje szczuple osoby, a sama jestem spaslakiem- nie ejstem spaslakiem, ale nie mam tez wygladu modelki. Jestem szczupla i wysoka, ale nigdy nie bede AZ tak szczupla. wszem, dajmy prawo istniec szczuplym kobietom, badzmy toleranycjni itd, ale to dziala w obie strony! ja nie kaze sie tym kobietom zmieniac, przybierac na wadze, tylko nie chce, zeby stawiano mi je za wzorzec piekna i wmawiano, ze jestem spaslakiem, bo moj wskaznik BMI przekracza 20! Baby Girl- tez sadzilam, ze trendy sie zmieniaja, ale te zdjecia sa swieze, z ostatniego pokazu w Mediolanie! Sygryda corka Wikingow- dzieki za zrozumienie:) dodam tylko, ze organizacja WHO zaapelowala do projektantow, zeby nie zatrudniali do pokazow kobiet, ktore sa nieproporcjonalnie szczuple, poniewaz grozi to zarowno samym modelkom (dla kariery beda sie glodzic), jak i dziewczynom, odbiorcom pokazow. Zyjemy w swiecie, gdzie wszystko jest ekstremalne. Cywilizowany swiat ma nadprodukcje zywnosci, a ludzie popadaja w zaburzenia jedzenia lub w otylosc. Obie te choroby sa rownie grozne. Patrzac na tegoroczne wybory Miss World jakos nie widzialam wychudzonych dziewczyn, u ktorych lokiec jest najszerszym mijescem reki, a noga w kolanie jest szersze od uda. Misski byly szczuple, ale zgrabne, mialy smukle ciala, ale mialy pupy, piersi, nie wystawaly im zebra. Niestety, zyjemy w swiecie, w ktorym wyglad jest wartoscia wyzsza niz zdrowie, zycie, szczescie. Lepiej katowac sie glodowka, zadreczac kompleksami niz po prostu cieszyc tym, ze zujemy, jestesmy zdrowe, przezywac sowje zycie. Chcialabym nie uczestniczyc w tej zbiorowej histerii dazenia do szczuplej sylwetki i urody, ale niestety, ciagle przypominaja mi o tym media i \"zyczliwe\" kolezanki :/

Gość rewelacja.
wg sa sliczne :) sama chcialabym tak wygladac

Gość rewelacja.
wg mnie oczywiscie

Te jeszcze nie sa takie wychudzone. Wyglądają całkiem, całkiem:) Ja osobiście wole kobiety z pełniejszymi biodrami, odstającym tyłkim i dużym biustem:)

Gość Baby Girl.
mija wallace : a jak inne stolyce? Paris? NY? Moze Mediolan narazie dozywia modelki..