Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a_guu

Domy drewniane

Polecane posty

[cześć] Mam pytanie odnośnie domów drewnianych całorocznych. Ogólnie wiadomo, że są o wiele tańsze niż zwykłe z cegły ale.... No właśnie, jaka jest trwałość takiego domu??? Za wskazówki bardzo dziękuję!!

Dobrze zrobiona drewniana chatka nie ustępuje trwałością budynkom murowanym :) Poza tym zimą jest w nim cieplej niż w murowanym, a latem chłodniej :)

A z kąd wiedzieć czy taki domek jest dobrze zrobiony?? Dla przeciętnego laika nie jest to tak oczywiste. I skąd znależć dobrą firmę jeżeli nie mam znajomych, którzy by na takie domki się zdecydowali?!

A i jeszcze jedno bo słyszałm, że taki domek może stać od 50 do 100 lat. To prawda?? Nic dłużej??

Szukaj w necie ludzi, którzy budowali takie domy, na pewno polecą jakąś firmę z Twojej okolicy, doradzą na co zwracać uwagę itd. Pełno jest stron i forów o takiej tematyce. Na początek zajrzyj na stronę muratora, jeśli jeszcze nie byłaś.

Nie byłam jeszcze a to tylko dlatego, że to taka świeża sprawa :) Tak mnie naszło i postanoeiłam się podpytać bo a móż widelec ktoć (tak jak Ty) będzie chętny mi poradzić :D Wielkie dzięki 🌻

wpisz w przeglądarkę \"domy z bali \" w górach stoją po kilkaset lat i mają się doskonale ale cenowo ..hmm..są o wiele droższe niz tradycyjne tańsze są w systemie kanadyjskim , ale to już nie to