Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmaryna2

Szyjka macicy jest tak gleboko, ze ledwie moge jej dosiegnac palcem, czy to

Polecane posty

Gość rozmaryna2

dzien plodny? czuje jak mnie ciagnie w podbrzuszu. to 22 dzien cyklu

Jesli masz porownanie i wiesz, ze w tej samej pozycji badania podczas dni nieplodnych ta szyjka jest nizej, to istotnie wskazuje to na dni plodne. W dni plodne szyjka jest wysoko i jest bardzo miekka. A co ze sluzem? Czy zwykle masz dlugie cykle?

Gość noii
a co jesli jest nisko i jkest twarda?przed okresem tak jest??

Gość noii
no przetsan hiena nie strasz mnie!

Ale ja cie nie strasze. Pisze tylko, ze na podstawie pozycji szyjki nie da sie stwierdzic, czy sie jest w ciazy czy nie. Bo szyjka wyglada tak samo przed okresem.

Gość oj Hiena
cosik odwrotnie, w okresie płodnym szyjka macicy obniża się, robi się miękka i jej ujście jest otwarte (nie dosłownie, ale chodzi o to, ze jest łatwiej przedostać się do wnętrza macicy). Po okresie płodnym zamyka się ujście szyjki, a ona sama robi się twarda i unosi się ku górze. I jesli dochodzi do zapłodnienia, to taka pozostaje (wysoko, zamknięta i twarda). Jesli nadchodzi menstruacja, szyjka ponownie się obniża i otwiera się jej ujście, aby umożliwić wydalanie złuszczającej się sluzówki macicy.

Gość noii
czekam na okres po odtsaiwnu tabletek juz 30 dzien mija i nic zadnych bolow krzyza czy podbrzusza:( i sie stresuje:/

Gość oj Hiena
i wiem co mówię, badałam się w ten sposób przed ciążą kilka cykli, teraz jestem w ciązy, bada mnie lekarz oczywiście, ale szyjke mam wysoko i zamkniętą, czyli tak jak powinno być.

Gość noii
oj hiena a bralas tabletki??

Gość oj Hiena
rozmaryna - jeśli masz cykle 28-30 dniowe, to w 22 dc jest to prawidłowe zjawisko, bo na pewno jestes po owulacji, czyli po czasie płodnym. Blizej terminu miesiączki jak zbadasz się, to powinnas wyczuć, ze ujście szyjki jest łatwiej dostępne i robi się miękkie. Choć czasami to następuje na kilka godzin przed menstruacją.

Gość oj Hiena
noii - kiedyś brałam, bo musiałam, a nie w celach antykoncepcyjnych, aczkolwiek ... przez pewien czas miałam i antykoncepcję ;) Okres dostawałam zawsze 4-go dnia po zazyciu ostatniej tabletki z opakowania, nigdy inaczej. To się odbywało z zegarkiem w ręku. Skoro czekasz tak długo na okres, to o ile zdarzył ci się "wypadek przy pracy" (nie zazyłaś tablety, rozwolnienie, wymioty), to pewnie powaliło ci się coś z hormonami i mogło przyblokować okres. Powinnaś udać się do gina po coś na wywołanie okresu, bo za długo tez nie możńa czekac.

Gość noii
onie biore juz tbalet od miesiaca ,coprawda mialam wczesniej przed braniem niereg cykle 28,29 32 .dzis mija 30 dzien i nic:/ moze to reakcja na tabletki-bralam 6 mcy cilest-duza dawka hormonow.