Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiczek....

Odstawienie pigułek, a spadek wagi.

Polecane posty

Gość asiczek....

Mam pytanie: jeśli któraś z was w czasie brania pigułek trochę przytyła i potem je zupełnie odstawiła czy waga wtedy spadła? Zastanawiam się właśnie czy nie rzucić tego właśnie z powodu przybrania na wadze :( tylko ciekawa jestem czy warto.

Gość AsiuLLLLkaaaa
to zmien na ne tabletki a propo przytyłas bo ma sie wiekszy apetyt przy tabletkach ja tez przyylam ale ze 2 kg i staram sie nie objadac

Gość AsiuLLLLkaaaa
sorka inne < zjadlam literki heheh>

Gość asiczek.....
Tak właśnie zrobię kiedy skończę obecne opakowanie :) Co do jedzenia to właśnie nic mi z tego nie pasuje, bo jem mniej i odstawiłam niektóre pokarmy (ziemniaki) oraz kolację :o

Gość asiczek.....
izak - super:D też bym tak chciała;) marzenie...

to nie chodzi o apetyt, tabletki zatrzymuja wode w organizmie, ja czulam sie \"spuchnieta\" mimo ze zmienialam tabletki. Wiec rzucialam je w cholere - efekt super :)

Gość asiczek....
Może właśnie tak jest u mnie:( gadałam o tym ginem i po opisie moich skutków ubocznych stwierdził, że to po tabletkach... Mam je teraz zmienić przez dwa cykle i jeśli nie miną to postanowiłam rzucić pigułki całkowicie - aż tak się nie będę poświęcać. Podobnie jak ty czuję się "napompowana" i nawet pierścionki przeszkadzają:( Przed ciążą brałam pigułki kilka lat i to bez żadnych skutków ubocznych - chyba zmieniła mi się gospodarka hormonalna :o Mam nadzieję, że schudnę po zmianie pigułek lub po ich całkowitym odstawieniu - oby było jak u ciebie, bo już nie mam sił:P

jak brałam przez rok novynette to dość znacznie przytyłam, ale to tak, że nie mieściłam się w żadne spodnie. Jak odstawilam (około roku temu) to schudłam (najbardziej ubolewałam nad tym, że piersi też zamlały:)), ale już nie powróciłam do strarego rozmiaru. Fakt faktem jest, że biorąc tabletki czułam się \"napompowana\".

Gość Niiiiiga
mam pytanie czy jak odstawilyscie tabl to czy normalnie dostalyscie okres??

pierwszy dostałam równo, tak jakbym brała tabletki, a potem to cykl mi się trochę wydłużył o parę dni(tak miałam przed braniem tabletek).

Gość Niiiiiga
ja mam taki problem ze odstawilam tab 15 wrzesnia.mialam w piatek dostac okres i nie dostalam a tak jak odstawilam tab to juz nie wspolzylam .Bylam u lekarza i on mi zrobil usg ale pytal sie takze czy robilam test.potem powiedzial ze wyglada na to ze powinnam dostac okres i ze za tydzien mam isc do kontroli.Co to znaczy?? czy istnieje ryzyko ze moge byc w ciazy??

po odstawieniu tabletek 3 miesiace z rzedu okres nadal byl jak w zegarku :) natomiast potem cykl sie skrocil do 22 dni :o i tylko przez jeden dzien krwawienie a reszta to tylko plamienie... Bylam u 3 lekarzy, wszytsko jest OK, chociaz jeden twierdzil ze normlany okres wystapi jak znow zaczne brac tabletki... Niiiiga --> po odstwieniu tab. minie troche czasu zanim cykl wroci do normy, wiec wszytsko bedzie OK :)

w ciąży raczej nie, tym bardziej, że lekarz robił usg. Może wydłuzył lub rozregulował Ci się cykl - to zdaża sie dość często po odstawieniu tabletek.

Gość Niiiiiga
dziewczyny jestescie kochana czyli nie musze sie martwic ze to ciaza?? choc zastanawia mnie dlaczego lekarz pytal sie o ten test??

Gość Niiiiiga
zapytal sie jak juz robil usg

gdbybys byla w ciazy, to na pewno powiedzial by Ci o tym. NIe martw sie nie jestes :)

no to dziwne, ale różni są lekarze. Myślę, ze naprawdę nie masz się co martwić. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale staraj się tym nie stresować, bo to może powodować, że nie masz jeszcze okresu. Jak nie współżyłaś po odstawieniu tabletek, to nie powinnaś być w ciąży.

Gość Niiiiiga
no wlasnie nie wspolzylam po ich odstawieniu

Gość asiczek....
Witam ponownie :) Od kilku dni biorę inne pigułki i już wg mnie jest lepiej. Nie czuje się tak napompowana jak przy Novynett. Zobaczę jednak w dłuższym okresie czasu, wtedy zadecyduję czy rzucam całkiem pigułki, czy też mogę zostać przy tych nowych. Nawet mam wrażenie, że już mam luźniejsze ciuchy ;), bo w sumie nie biorę Novynett dwa tygodnie (7 dni przerwy i prawie tydzień brania nowych tabletek). Pięknie by było jakby się okazało, że waga spadła o 3-4 kg ;):D

Gość szwedzka bogini południa
hej, a jak to jest z tym całym Yasmin? podobno waga nie wzrasta i nie zatrzymuje się woda w organiźmie?? ale słyszałam, że jednak piersi się powiększają, więc wierzyć mi się nie chce.. 4 lata temu brałam Cilest - makabra, efekty uboczne tak dały mi się we znaki - mojemu facetowi jeszcze bardziej, bo kazał mi przemęczyć się do końca opakowania i rzucić. potem miałam przez rok rozregulowany cykl - od 22 do 32 dni.. nigdy więcej :( natomiast teraz mieszkam ze swoim facetem, więc zastanawiam się nad pigułkami..

Gość 157845
Ja od tabletek przytylam 10 kilo w niecaly rok! katastrofa wiec chyba przestane je brac!

Gość szi
hm, ja własnie odstawiłam novynettki 3 tyogdnie temu i zastanawiam sie jak bedzie z waga ( tak,przyrtylam biorac,ale myslalam,ze to nie ich wina) )mam nadzieje,ze zrzucanie pojdzie latwiej,no i "czyściej" sie czuje. czekam na okres, zobaczymy jak z uregulowaniem cyklu- pasowalo mi miec wszystko jak w zegarku.

Gość angie27
ja odstawiłam i schudłam z 10 kg bez problemów

Gość binladen876
Dzisiaj wziełam 5 tabletke novynette i na twarzy mam koszmar, straszny wysyp. Wczensiej brałam yasminelle i wszystko od razu mi ładnie zeszło. Zmieniłam tabsy ze wzgledu na cene. Czy mogę w tej chwili przerwać stosowanie novynette? Bardzo mi na tym zależy. Wracam do yasminelle. Prosze o radę, to bardzo wazne ... :(:(:(

Gość kociaczekkkk
kurcze chcialabym zaczac brac tabletki ale jestem troszke przy kosci i nie chce wiecej przytyc ani napuchnac :(:(:(

Gość ndk78
hej!ja właśnie(od 2dni) odstawiłam tabletki cilest.nie wybrałam opakowania do końca,ponieważ zaczęłam się strasznie po nich czuć-mdłości,zimne poty,męczarnie,które wybudzały mnie w nocy.pomyślałam,że czas przerwać,bo biorę je 3 lata-o czasu urodzenia mojego 3 dziecka :)przez 3 lata przytyłam 14kg i raczej uważam na to co jem-nie jem tłusto,nie smażę.mam nadzieję,że waga szybko wróci do normy,bo jest mi strasznie ciężko z takim balastem :(zrobię sobie półroczną przerwę i może przejdę na plastry?tylko ,czy przy nich się tez tyje?czy one są dobre?

Gość pigulkiiiiiiiiiii
ja kiedys, jako jeszcze nastolatka, stwierdzilam, ze zmieie pgulki na tansze (moje yasminelle kosztowaly wtedy za duzo na moja skromna kieszen) i przeszlam na inne, juz nie pamietam jakie. Utylam 6kg, nie znalam uczucia sytosci, powanie! mialam brzuch bez dna. Nie moglam przestac jesc. Tak wiec po miesiacu wrocilam do yasminelle i waga tez wrocila do dawnej i juz teraz od lat ich nie zmieniam PS tabletki 4 generacji (np. yasmin, yasminelle) b. rzadko wplywaja na wage, predzej obnizaja niz podnosza

Gość nigdy nie nalezalam
do szczuplych, wiec tym bardziej obawialam sie tycia jako skutku ubocznego antykoncepcji hormonalnej. Ale potwierdzam to, co napisala kolezanka powyzej - Yasmin nie ma tego efektu. Waga nie drgnela. Uf... ;)