Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Oli

jak schudnąć - karmiąc????

Polecane posty

Gość mama Oli

mamy karmiące piersią napiszcie w jaki sposób powróciłyscie do swojej wagi i ile wam to zajeło...bo nie kazda chudnie bez wysiłku.Ja karmię piersią a waga nie spada - czy może jakaś dieta? waga przed ciaza 65 do porodu 77 a teraz 72 . Jak to robicie że chudniecie ??????

moze faktycznie jakas dietka? ja karmiac piersia przez miesiac schudlam 14 kg, nie jadlam smazonego za czesto, ograniczalam slodycze, pod koniec musialam ograniczyc nabial, wogole nie mialam juz takiego laknienia jak w ciazy (przytylam 20 kg :( ) po przestaniu karmiania piersia waga stanela, tak jest do dzis :( buuuuuuu

rzed ciaza wazylam 65 kg w trakcie przytylam do 81 (czyli 16 kg). 4mc po porodzie wazylam 62kg. karmilam piersia!!! moja znajoma w cizy przytyla ponad 30 kg. poznalam ja jak maly mial 6mc. A moja kolezanka byla juz szczuplutka Prowadzilam diete w trakcie karmienia ale to dla zrowia synka a nie po to zeby sie odchudzic nie jadlam nic tlustego, nic smazonego, miesko: kurczak, indyk, krolik zadnego nabialu, zadnych sokow kupnych, zero cukru i slodyczy, malo soli, zero kawy, slaba herbatka, duzo wody mineralnej. wedlinka- filety z kurczaka i indyka, czesto jadlam kasze z sosikiem(delikatnum), na poczatku zero owocow- jedynie pieczone jablka. zycze powodzenia!!!!

Gość ktos jeszcze sie wypowie
???

ja karmiłam do 5 miesiąca i nie udało mi się schudnąc może 6 kilo po porodzie a 10 zostało walczę już 9 miesięcy i nic

Gość izisina
kazdy przypadek jest inny ciekawe jak to bedzie ze mna...

Ja jestem już prawie 7 miesięcy po cc. W ciązy przytyłam (aż wstyd ;) ) 26 kilo ;) Do końca 5-go miesiąca karmiłam tylko piersią i schudłam mało - mimo diety bezmlecznej, bezjajecznej, czyli np słodyczy nie jem... Ale u mnie jeszcze wyszła niedoczynność tarczycy, więc od kiedy już tę tarczycę reguluję to waga zaczęła spadać. Musisz wziąć pod uwagę, że wysokie stężenie prolaktyny, które jest w okresie laktacji, większości kobiet nie pozwala łatwo schudnąć. Dopiero w drugim półroczu u większości ta waga spada. Tyle teorii - jak jest w praktyce napisały Koleżanki powyżej :)