Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PC Lady

parametry komputera!!!!

Polecane posty

Gość PC Lady

Niedawno kupiłam komputer. Jak na moją opinię, to o niezłych parametrach. kiedy mój kolega - komputerowy maniak się dowiedział, jakie ma parametry,to prawei padł z wrażenia. czy to są naprawdę takie super parametry?? podaje: - procesor AMD 2.8 Ghz - DDR 1024 Mb RAM - grafika G Force 128 Mb - dysk 250 Gb - nagrywarka DVD - monitor plazmowy LCD

no to sa dobre parametry komputera....zalezy tez za jaka cene. Praktycznie co jakis czas parametry uzanne za standardowe staja sie przestarzale

Gość PC Lady
pandeczko, komputer złożony był na zamówienie w Glasgow - tam mieszkam.koszt, ale bez dysku i oprogramowania - miałam własne z mojego starego kompa z Polski - to trochę ponad 500 funtów. potem kupiłam w Polsce więcej RAM-u, bo pierwotnie było 512, i hard dysk (stary był tylko 80 Gb). koszt całkowity to prawie 600 funtów.

Gość to zależy...
To zależy jakie są to dokładnie części. Np. jest dużo kart GeForce z 128MB RAMu. Tak samo są różne modele procesorów AMD. Napisz dokładnie co masz, dopiero wtedy można będzie ocenić.

Gość PC Lady
grafika NVIDIA G Force FX 5200 (Omega 1.6177) (Q) procesor AMD Sempron(tm) 2800+

Gość PC Lady
pytaqm dlatego, bo tutaj, w UK, takie parametry to żadna sensacja, nie twierdzę że w Polsce to jest coś niesamowitego, ale chodzi o to,że właśnie - sprzęt szybko się zmienia i nie rozumiem ludzi ,którazy od razu kupują najnowszy sprzęt za bajońskie sumy,a przecież za pół roku te komputery stanieją. dlatego ja kupiłam komputer o dobrych - na moje - lecz nie sensacyjnych parametrach,jak na tutejsze normy.asle wszyscy znajomi w Polsce,jak byłam na urlopie,to się za głowy prawie łapali,co ja za super kompa mam. a to chyba dlatego,że w Polsce na takiego kompa to by trzeba wydać conajmniej 2000 złotych??? z tego co wiem.a to dużo jeśli ktoś zarabia nawet i 1000 zł (moi znajomi). dlatego to chyba zalezy,komu się zapytam o ocenę...

Gość to zależy...
Hmmmm... jak Ci to delikatnie powiedzieć... to nie są zbyt dobre parametry. Lepszy komputer złożyłem sobie 2 lata temu, wydając na niego lekko ponad 2 tyś. złotych. Więc albo pomyliłaś się z konfiguracją, albo po prostu przepłaciłaś.

nie kazdy na taki tok myslenia a komputery kupuja za bajonskie sumy bo produkuja coraz to wiecej lepszych gier i nie tylko ktore wymagaja coraz to lepszych paramtetrow. Zalezy tez do czego kto potrzebuje.

Gość PC Lady
mój drogi, na tyle się na komuterach znam,że wiem,iż te patrametry są dobre. chodziło mi o to,czy są baaardzo dobre,czy po prostu dobre. ale złe to one nie są NA PEWNO i mi niczego takiego nie wmawiaj, proszę.znam ludzi ,którzy mają komputery służące im do pracy (mój jest głównie do rozrywki), a mają 256 RAMu i procesor poniżej 2 Ghz! nie przepłaciłam za mój sprzęt,bo wydatek 600 funtów na złotówki to sporo,ale tutaj - to byłą niecała miesięczna pensja jednej osoby. tutaj za naprawde wypasiony sprzęt zapłacisz 900 funtów wzwyż. pozdrawiam

Gość to zależy...
Jeżeli używasz komputera TYLKO do pracy i buszowania po Internecie, to taka konfiguracja całkowicie wystarczy. Jednak jeżeli myślisz o grach, to możesz o nich zapomnieć (i to o tytułach sprzed 2-3 lat, nie wspominając o nowościach).

Gość PC Lady
pandeczka, no właśnie, dopiero gdy nabyłam ten komputer, chodzą na nim gry, w które mój młodszy brat od kilku lat chciał pograć,a nie miał na czym... nie mówiąc o nowościach, np. sama już za kilka dni zagram w Gothic 3, premiera bodajże za 4 dn :-D

Gość PC Lady
do to zalezy---> coś chyba się za bardzo wymądrzasz. właśnie napisałam,że na tym komputerze chodzi KAŻDA NAJNOWSZA GRA

no widzisz.... pozdrawiam...jedni potrzebuja do gier a inni do biura a jeszcze inni do internetu...a zupelni inni do grafiki gdzie najweicej musi byc pamieci zeby hulalo ;-)

Gość PC Lady
ten komputere jest też używany przez mojego chłopaka,który na razie jeszcze właśnego PC nie kupił,ale właśnie na tym komputerze tworzy on świetne prace graficzne i nawet drobne animacje.

Gość to zależy...
"chodziło mi o to,czy są baaardzo dobre,czy po prostu dobre" Ehmmm... to baaardzo słabe parametry :P Karty z serii GeForce FX5200 NIGDY nie były dobrymi kartami. To są zubożone wersje kart FX5600 (które także były sporym niewypałem). Przypomę również, że teraz mamy karty z serii 7xxx (7200, 7600, 7900). A jeżeli chodzi o procesor to Sempron jest gorszą wersją Athlona (ale skoro się znasz na komputerach to na pewno o tym wiesz :P).

Gość to zależy...
Ja się wymądrzam? Niemożliwe :D Ja tylko pisze, że model procesora i karty graficznej, które podałaś są tak przestarzałe, że nowe gry NIE MAJĄ PRAWA na nim chodzić (chyba, że w najniższej rozdzielczości i z najniższymi detalami, a i tak gry będą zwalniać). Ale skoro piszesz, że wszystko ładnie chodzi to może po prostu pomyliłaś się w podzespołach. Może to jednak nie jest FX5200, a raczej GeForce 7200?

Gość PC Lady
do to zależy... wszystko chodzi mi dobrze,nic nie muli i nie spowalnia, na wysokiej rozdzielczości. mam wrażenie,że się droczysz,bo mimo wszystko,uważasz mój sprzęt za dobry. bądź co bądź, znam kilku informatyków w Polsce i oni jak jeden mąż zareagowali tak samo na te parametry: zdziwienie i zazdrość. ale jak ty chcesz się kłócić... ja nie chcę,nie na tym ten temat ma polegać.

Gość PC Lady
mozliwe,że ty masz sprzęt o dużo lepszych parametrach i stosujesz sposób myślenia : wszytko co słabsze niż twoje,jest duzo gorsze. może masz to szczęście,że w Polsce dużo zarabiasz i stać cię na super sprzęt? ale jak wiesz, nasi rodacy w moim wieku rzadko zarabiają kokosy,więc oni nie mają tyle szczęścia i siana co ty.

Gość kik*
Yyyeee... To mój stary rumpel ma mniej więcej to samo i Silent Hill 4 mi nie poszedł (a przecież nie jest to supernowa gra). Bez przesady, że informatycy zazdroszczą...

Gość kik*
płytę mam lepszą, ale dysk mam niestety mniejszy

Gość kik*
kurde, co ja piszę. chodziło mi o procesor. popatrzyłam na płytę CD, która lezy obok i napisałam bezmyślnie.;)

Gość PC Lady
piszę, jak jest. i tyle

Jak juz zostało powiedziane, to nie jest żaden super komputer ;) Procesor to całkowite nieporozumienie, bo za kilka funtów więcej można było kupić dużo lepszego Athlona :) Natomiast karta graf. to zależy od potrzeb, jeśli Tobie wystarcza, to luz, ale pewnie też za pare funciaków więcej mozna byłoby kupić dużo lepszą.

Gość to zależy...
Nie, nie zarabiam dużo (tak na prawdę to teraz praktycznie nic nie zarabiam bo jestem "wysoce wykwalifikowanym bezrobotnym). Komputer mam lepszy: procesor Athlon XP 2500 karta graficzna GeForce FX5600 1.5GB RAMu Jednak nie zmienia to faktu, że jest to sprzęt tak przestarzały, że mogę zapomnieć o najnowszych grach. Więc albo ty jesteś w błędzie (podając błędną konfigurację), albo po prostu cały ten temat na prowokacja (be prowokatorka... strasznie be :D). Ale to nie mój problem. Idę oglądać "Lost" i już (i tyle go widzieli...).

Gość to zależy...
Yes! Yes! Yes! :D Wreszcie ktoś mnie poparł i napisał, że ten komputer to... ehm... złom? Dzięki wam "kik*" i "wielbiciel 70B", bo już myślałem, że to ze mną jest coś nie tak...

Gość Małgorzata**
znam się na komputerach. uważam,że sprzęt autorki jest naprawdę dobry,aczkolwiek nie rewelacyjny.maqm podobny i gry chodzą, nawet nowe. nie rozumiem nagonki na nią.przecież z tego,co napisała, widać,że chodziło jej o opinię i tyle,a nie jakieś prowokacje czy inne pobudki. wypowiedizały się osoby,które mają taki sam lub lepszy sprzęt i zaraz robią najazd.dziecinne.jest MNÓSTWO osób w Polsce,które przez najbliższe lata nie kupią sobie takiego komputera.naprawdę. i może to te osoby zazdrościły autorce? sądzę,że prznajmniej kilka osób przeczytało te parametry i smutno się im zrobiło,że oni mają gorsze,ale nie najechały na autorkę tak jak wy. ten komputer JEST DOBRY. i gry na pewno na nim chodzą.

Gość kik*
silent hill 4 nie chodzi choćbyś jeszcze z pięć razy napisał/a, że pójdzie:D