Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PC Lady

parametry komputera!!!!

Polecane posty

Gość to zależy...
Przed chwilą sprawdziłem na Allegro: o wiele lepszy komputer można kupić za lekko ponad 1200zł - 1300zł (bez monitora i systemu). Dobry monitor CRT 19 cali to koszt 300zł - 400zł. "Gry chodzą nawet nowe". U mnie też chodzą... w najniższych ustawieniach z prędkością 10fps.

Gość PC Lady
to zalezy.... jakiś zawzięty jesteś byś sobie odpuścił takie dziecinne zachowanie,ile masz lat? chyba sama wiem najlepiej,że mi gry chodzą!!

Gość PC Lady
mam wrażenie,że to może chodzi o to,że macie lepsze komputery,owszem,ale nie kupiliście ich za jedną niecałą pensję jak ja, tylko odkładaliście kilka miesięcy ... cóż. ..

Gość kik*
ja akurat dostałam w prezencie jeśli ci ulży napiszę jeszcze , że jestem nierobem i wszystko mi spada z nieba. łorany, opinii wyrazić nie można, bo w portfelu zaraz zaczną wyliczać...

Gość to zależy...
Latek liczę sobię 21. Owszem, pieniądze na komputer zbierałem kilka miesięcy. Czy to coś zmienia? Chyba nic... A na pewno nie zmienia to tego, że mój komp kupiony 2 lata temu (za coś koło 2tyś. zł) jest lepszy od twojego kupionego niedawno (za kwotę ciut większą).

Gość PC Lady
kwotę ciut większą?? dla Polaka w Polsce, owszem,zapłaciłam duuużo. ale tutaj to wydałam tyle co nic. to jest ta róznica,której pojąć nie możecie, a dla mnie naprawdę to tani i dobry komputer! no ludzie (Wałęsa)

Gość PC Lady
to,że się zbiera na komputer miesiącami,a możana kupić od razu,to niekiedy bardzo duża różnica. ja potrzebowałam go szybko,bo nawet radia nie miałam,a wszystkie ksiązki były już przeczytane... jakbym miała czekać w cichych 4 ścianach na PC miesiącami,to bym zwariowała. kupiłam go w lipcu.

Gość Krzychu24
głupia dyskusja,wiadomo że każdy swojego zdania (i swojego Peceta) się nie wyprze!! twój komuter jest w porzo, no grafika taka sobie. naprawdę kupujesz gothic 3?? napisz czy ci pójdzie,bo sądzę,że powinien...tez bym w to pograł ....

Gość a moj ma takie
parametry: Intel mentium D 820 (2.8GHz) w/Dual Core technology 1GB DDR2 SDRAM at 533MHz NVIDIA GeForce 7300 LE 250GB SATA II hard drive (7200RPM) 16x DVD+R/RW cd-rw combo 19'' flat screen 56K PCI data fax modem windows media center 2005. dobry? bo nie wiem, nie znam sie..

Gość to zależy...
No cóż... skoro takie jest twoje zdanie. Trzeba je uszanować (chociaż i tak mam wrażenie, że ten topic to jakaś paskudna prowokacja). Pytanie jednak brzmiało: "czy to są super parametry?". Więc odpowiadam: nie, nie są to super parametry. Jest to komputer bardzo przestarzały, na kiepskich częściach i ogólnie nie nadaje się do nowych gier. I również znam się na komputerach (więc na ich temat trochę powiedzieć mogę)...

Do RTL: Asrock ? Na jakim chipsecie ? Asrocka ja nie polecam, jest niezgodny ze standardami, płyta jest stosunkowo wolna, często szwankuje. Reszta ogólnie ok, ale nie podałeś konkretnych parametrów. Zasilacz 400W jakiś cichy, grafika nie 512 tylko 512MB a nie czasami 512 MB HM. Przydałaby się też nagrywarka DVD Asus ew. LG. Procesor 3.06 Celeron czy Pentium4? Na jakiej magistrali ? 800 czy 533 ? To bardzo istorne pytania.

Gość to zależy...
Do "a moj ma takie": Tak, twój komputer jest bardzo dobry (chociaż zamiast karty GeForce 7300 wolałbym 6600).

Gość Krzychu24
komputer "a moj ma takie" niewiele się rózni od kompa autorki,a ty "to zalezy" taka odmienną opinię wystawiasz?? dziwne... ten komp "a moj ma takie" jest lepszy,ale niewiele. na kompach się ZNAM

Gość to zależy...
Do "DeGie": Co tam chipset na jakim jest płyta... ważne, że jest 7 kanałowa karta "DZIWKOWA" :D

Gość PCT
nooooo, karta dziwkowa to super rzecz :D:D:D

Gość PCT
zwłaszcza jak ma 7 kanałów hahaha :D:D:D :classic_cool:

Gość to zależy...
Dlaczego taką opinię wystawiam? Może dlatego, że karta GeForce7300 jest o wiele lepsza od FX5200? Tak samo jak podany procesor. A ta nieszczęsna karta dziwkowa - nie wnikam o jakie kanały tu chodzi :D

Gość A co powiecie o tym
A takie coś???? Procesor - Intel Pentium 4 524 ,3,06 GHz Pojemność pamięci podręcznej procesora (L2 Cache) 1024 kB Płyta główna VIA 890 RAM 512 MB RAM DDRAM2 Dysk twardy 160 GB Napęd optyczny wbudowany DVD+/-RW Karta graficzna S3 Model Unichrome Pro Pamięć graficzna (współdzielona) 64 MB Karta dźwiękowa Typ: zintegrowana 6 kanałowa (5.1) Do pisania, zdjęć, netu, gry niekoniecznie :)

Gość a moj ma takie
chyba sobie juz poszli i nam nie odpowiedza:(

Gość to zależy...
Do pisania, zdjęć, Internetu nie trzeba mieć super kompa. Worda czy innego Excela spokojnie uruchomisz nawet na przedpotopowym Pentium II 400MHz z 128MB RAMu :P

Gość A co powiecie o tym
no ja wiem ale ten konkretny z tymi parametrami jakie podała wyżej.......w mirę jest?

Gość to zależy...
"Króliki na torach życia, a ja to lokomotywa" - eee... czy to coś w stylu "Teraz ja jestem Sprite, a ty jesteś pragnienie?" "D

Pewnie - zresztą taktowanie procesora też już dziś nie jest wymiernikiem jego wydajności. Wiele technicznych nowości (Pentium D, technologia DDR2, SLI) to zwykłe chwyty marketingowe - piec na wodę fotomontaż :) Ale ja się nie wypowiadam bo się zjawi koleś co to w kąpie grzebie przez całe życie - co moment cos zmienia tylko bleeeeeeeeeee...

Gość to zależy...
Jeżeli "gry niekoniecznie" to tak, jest "w miarę". Może trochę więcej RAMu by się przydało (w sumie 1GB). Zintegrowanych kart absolutnie nie polecam... ale jeżeli nie jest to sprzęt do gier, to nie robi to różnicy.

Gość zenujacy dowcip
topik zalosny wiec opowiem zenujacy dowcip spotyka sie dwoch inormatykow i gada o kopmuterach. Nagle jeden mowi -Nie rozmawiajmy o komputerach Porozmawiajmy raz o dupach na to ten drugi -Moj komputer jest do dupy

Gość do stic
pic na wodę a nie piec;)