Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczko....

glowką na dól Czy nie za wczesnie?

Polecane posty

Gość sloneczko....

Jestem w 27 tc czy moje dziecko nie za wczenie odwrocilo sie glowka na dol??a moze jeszcze bedzie sie przekrecac??

Prawdopodobnie jeszcze parę razy się przekręci. Niektore dzieci czasem przekręcają się nawet w ostatnich tygodniach ciąży.

Gość sloneczko....
to fajnie boje sie przedwczesnego porodu Zreszta wogole zaczynam panikowac:-)dzieki

u mnie w 23 tygodniu jak maly lezal glowka do gory to juz byl problem, ze bedzie cesarka bo sie nie obroci i mam za malo wod do tego 2 tygodnie pozniej bylo juz ok :) wiec 27 tydzien jak najbardziej dobrze ze juz sie ulozylo

Mój synek też się obrócił tak szybko główką w dół i już tak pozostał do porodu

Gość Ej Evi blondyneczko
chyba coś namieszałaś. Chyba miało być w 33 tygodniu, nie 23, bo w 23 tc, to dziecko ma mnóstwo miejsca i pływa i na pewno nie ustawia się głowką w dół. Martwić się należy po 35 tygodniu, gdy dziecko nie przyjmie pozycji wyjściowej, bo wtedy są małe szanse, ze prawidłowo obróci się.

nie , nie namieszlama, bylam w 23 ,wg usg to byl 25 tydzien ciazy -mam wynik badana usg! ze wzgledu na mala ilosc wod, mialam dodatkowe usg i wtedy wyszlo ze maly jest ulozony posladkowo i sa male szanse na obrocenie, kolejne mialam po 2 tygodniach - kontrolne i bylo juz ok

Gość Onaaaaaaaaaaaaa
mój maluch w 17 tc był główką w dół. Przecież do porodu to on się obróci pięć razy!