Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

b.ona

KTO MA KRÓLICZKA MINIATURKĘ?

Polecane posty

Czy ma ktoś w domu króliczka miniaturkę? Można go nauczyć załatwiać się w jednym miejscu? Mamy go miesiąc, zaczyna reagować na imię, jest super - tylko ten jeden mankament...

moja znajoma miala kroliczka byl slodki, ale z charakteru okropny, potrafil ugrysc jak chcialas zabrac miske aby nasypac apokarm, albo niezle podrapac, pies tez nie zalatwi ci sie w jednym miejscu, nie nauczysz go tego to nie czlowiek, a kroliki to srtaszne smieciuchy, bo zawsze jak tylko sie psprzatalo to zaraz wysypal pokarm z miski, siano i kupka w calym pokoju porozrzucane byly, a do tego potrafil o 4 nad rane obgryzac klatke ze spac nie mozna bylo, slodkie zwierzeta, ale nie do bloku!!!

Gość fle-ble
ja ma króliczka! baranka miniaturowego

Gość fle-ble
siusiu w jednym miejscu w klatce nauczyła się robić sama, a bobki robi w klatce odkąd zakupiłam gigantyczną klatkę, która zajmuje mi pół pokoju:) ale czego się nie robi dla małej królisi:)

Gość taka jedna .....
moja kuzynka ma takiego króliczka jest nauczony czystości:) ale okropnie złośliwy z niego zwierz :P więc spokojnie nauczysz go czystości ale na to trzeba czasu i cierpliwości ps. ważne: dawaj mu tylko suchą karmę przeznaczoną dla "miniaturek" bo inaczej urośnie na zwykłego królika

Gość ja-ja
mam "miniaturkę" już 6 lat i jest wielkim szyścioszkiem - po za klatką załatwia się tylko i wyłącznie do kuwety wysypanej trocinami. Króliczek musi sam wybrać sobie takie miejsce, jeśil ma kicać / a powinien dla dobrego samopoczucia/ po mieszkaniu. Potrzeba na to trochę czasu i cierpliwości. Mój królik ma "wychodne" 2 razy dziennie po ok 2 godzinki - jak tylko wypuszczę go z klatki,pędzi do kuwety, aby się załatwić:) Wskakuje do niej i siedzi tam dobre 10 minut, a minkę ma taką zadowoloną :) Kica,kica , powskakuje na fotele, na sofę, da się potarmośić,popieścić, a po chwili znowu....kic,kic dokuwety i nastepne 10 min przyjemności :))) I tak zleci mu spacerek :) Kuweta to jego ulubione miejsce. W klatce nie ma większego sprzątania, gdyż z załatwia się tylko do jednego kącika.

Gość ja mam niby miniaturke
ale rzeczywiście urósł wielkie jak zwykły królik :O ale wąpie że to od nie tylko suchej karmy :O