Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do cholery

MOŻE W KOŃCU WYTŁUMACZY MI KTOŚ NA KTÓRYM PALCU JAKIEJ RĘKI ZAKŁADA SIĘ OBRĄCZKĘ

Polecane posty

Gość do cholery

BO JUŻ MNIE TO DENERWUJE SŁYSZAŁAM TYLE BZDRUR I ZABOBONÓW ŻE NIE WIEM JUŻ NA KTÓREJ !!!!!!???????? :] JEDNI NOSZĄ NA PRAWEJ INNI NA LEWEJ :( KTOŚ WIE DLACZEGO TAK A NIE INACZEJ ??

Gość wrezesien w tym roku
na palcu od nogi prezentuje się najlepiej jakie to ma znaczenie? wierzysz w zabobony?

Gość zośka1981
prawa reka palec serdeczny

Gość z tego co się orientuję
to wszystko zależy od tradycji. W Polsce najczęściej na prawej ręce, a np. w Stanach- na lewej. Myślę, że to wszytsko jest kwestią podejścia człowieka...

Gość do cholery
DO : "wrezesien w tym roku " CHYBA MIAŁO BYĆ WRZESIEŃ :P P.S MA ZNACZENIE PANNO !! JAK KTOŚ NIE MA PRAWEJ RĘKI TO MA ;) JA MAM OBYDWIE I NIE WIEM NA KTÓRYM ZAŁOŻYĆ NA UROCZYSTOŚCI ;/

Gość w Polsce nosi się na
prawej rece, na lewej noszą wdowy...

Gość do cholery
no a ja takie jedno u nas małżeństwo no już chyba dwa widuje że noszą oby dwoje na lewych palcach ? nie czaje już a wdowami nie są bo to mężczyzna i kobieta ;)

Gość bo sie pewnie zapatrzyli
na amerykańskie filmy... w Polsce nosi się na prawej rece w innych krajach na lewej...

Gość bo sie pewnie zapatrzyli
i jeszcze to znalazłam: generalnie w cywilizowanym świecie obrączki nosi się na lewej ręce, za wyjątkiem wdów i wdowców, którzy noszą na prawej, w Polsce również był taki zwyczaj ale po klęsce powstania styczniowego na znak żałoby narodowej zaczęto nosić obrączki na prawej ręce

Gość do cholery
a może ;) według mnie ta historia że powinno nosić się na lewej ręce jest prawdziwa bo przecież to ona prowadzi do naszego serduszka :)

Gość no a dlaczego
praworeczni noszą zegarki na lewej ręce?

Gość do cholery
hihihihi wydaje mi się że z tego powodu że jak coś wykoują prawon ręką zawsze mogą zajrzeć na lewą na ktrej jest zegarek :) pozdrawiam :classic_cool:

Gość a co mi tammmm
często spotykam cudzoziemców i wszystcy noszą na lewej. ja noszę na prawej ,bo w Polsce faktycznie jest obyczaj prawej ręki .