Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agataaaa

Internetowy test na oczy

Polecane posty

Gość marcin Kubba
A jaki zawiruszony... heh dzięki !

Gość tez Marcin
Bylem u okulisty i wykryl astygmatyzm w lewym oku , mialem isc po okulary rok temu ale nie poszedlem bo nie mialem czasu ;) na tym tescie wyszlo mi to samo :D

Gość a moze przeznaczenie
czemu zawuruszyny? Chodzi ci o to ze na tej stronie iest ukryty wirus?

Gość anika01
spoko teścik, choć odpoweidzi są takie, że wiadomo, która powinno się wybrać i tak naprawdę trzeba się przełamać żeby odpowiedzieć, tak jak się widzi a nie okłamywać sama siebie ;) a ja własnie mam te ralaksacyjne Essilor i jest super! mimo tego, ze siedze przed kompem prawie cały dzien i rodzina juz mnie wyklina i drze sie na mnie, to co jak co ale przynajmniej me piekne oczeta mają własciwa ochrone :D

Gość Agataaaa
jak to zawiruszony?

Gość op anika01
ile placilas??

Gość inia01
wyszło mi , że mam astygmatyzm lewego oka ;/// chyba pójdę się zbadać do okulisty :( Ile teraz płaci się prywatnie za badanie oczu i gdzie dobrze zrobić?

Gość Manolka.
ja robiłam w Mega Lens - kosztowało nie pamietam ale chyba 80 zeta - więc darmo nie jest, ale zrobili mi jakieś totalne przetestowanie oczu, pani doktór przemiła, Węgrzyk chyba się nazywa. Naprawdę - przeszłam przez wszyściutkie machiny, ciśnienie oczu, jakieś inne patenty też na to czy właśnie astygmatyzmu nie mam etc. Okulary mam przepisane nowe i zastanawiam się właśnie czy też w tym Mega Lensie nie robic, bo oprawki mają w miarę tanie a szkła chciałabym mieć naprawdę dobre, bo dużo przed kompem siedze i czas zadbac o oczy. Teraz na tej stronie z testem na oczy obejrzałam sobie te informacje o esilor - to jest jakaś super firma czy co? i te szkła to wszędzie są czy na zamówienie?

Gość Ewkao
ja polecam wizytę u dobrego optyka przy dobieraniu okularów - oni często mają więcej wiedzy niż okuliści o dobieraniu szkieł i odpowiedniej korekcji. A jeśli chodzi o Essilor - z tego co się orientuję oni są jakoś straszliwie mocni jeśli chodzi o szkła progresywne i powłoki antyrefleksyjne, poza tym dobre szkła ma też Hoya i Zeiss, ale to chyba taka trójca jest najlepsza razem właśnie z Essilorem. Ale będą droższe niż zwykłe polskie! ps. test zrobiłam i wyszło mi że mam super wzrok :) co oznacza, że moje okulary nie są jeszcze za słabe :)

Gość Aga00
co to znaczy tanio jeśli chodzi o oprawki w megalensie? po ile są takie nie markowe jak Calvin Klein tylko normalne?

Gość załamka na maxa
to jakaś sciema :) wyszlo mi że nie widze kontrastów, a bylam u okulisty 2 tyg temu :) mialam badanie dna oka i wszystko jest ok :)

Gość Manolka.
Zwykłe w Megalensie są w granicach 200, nawet tańsze. I robię sobie jak tylko mi kasa na konto spłynie więc napiszę co wybrałam ile mnie kosztowało i po ile u nich te Essilory szkła chodzą. Pewnie w przyszłym tygodniu będę tam na badaniach więc ten wątek już zniknie ale to jakby co się dopiszę do starego. Pozdrawiam!

Gość zzazza
To ja też się z Tobą wybiore bo w Mega mają podobno materiały najlepsze! A moją matule już miesiac temu do nich wysłałam po progresywne i dostała właśnie te essilory i strasznie jej przypasowały i jest bardzo zadowolona z tego:) Ja to normalnie do dali sobie jakieś dobre plasticzki wezmę, ale nie takie za 50 PLN bo to jakiś sklejany szajs jest.

hi, hi jaki śmieszny wyszło mi że mam wszystko dobrze i rzeczywiście wzrok mam iście sołkoli:) Fajnie że takie rzeczy robią!

Gość sie ananizuja no
dlaczego mi nie dziala????

Gość bortel
może masz nie poinstalowanego jakiegoś active x czy cuś?! Może explorera nie korzystasz. Coiś musiałeś(aś) być zepsuć:) U mnie teścik chodzi bez zarzutu...sprawdź jeszcze raz

Gość racoon
A tam w tym teście na końcu jakiś kupon dają na okulary, czy szkła? O co chodzi i gdzie to można wykorzystać, ktoś już brał?!

sciema. zauwazcie, ze strona jest sponsorowana, a te testy zawsze wykaza wade. To tak samo, jak po dlugotrwalym wpatrywaniu sie w biala plansze z czarnym kwadratem przez pare sekund po oderwaniu bedziesz widziec biale kwadraty przed oczami. To sa sztuczki, zwiazane z percepcja, zeby wmowic ludziom sklonnosc do chorob i naklonic ich do wizyt i placenia. bardzo nieetyczne. Btw u mnie w kompie w tescie 3 nie bylo zadnego szarego prostokata na prawym tle ;) sciema, sciema, bezczelna sciema

Gość Bakuna
No przykro mi jeżeli ty mylisz stronę sponsorowaną ze strona producenta soczewek okularowych!? :) Przecież to nie jest jakieś odkrycie. Firma essilor robi soczewki do okularó. To tak jakby test umieścić na stronie mcdonaldsa i ktoś by powiedział, ze ma podejrzenie że jest sponsorowana:) A co do kwadratu na czarnym tle na moim i innych kompach w pracy 7/10 osób widzi (nie z winy komputera!) Sprawdź jeszcze raz może masz jakiś monitor ze słabym obrazem, albo ldc ustawione pod słońce...

Gość mart-enka
swietny tescik, trzeba go polecac wszystkim, ktorzy nie maja czasu isc do okulisty a podejrzewaja , ze cos ze wzrokiem jest nie tak, profilaktyka, jest najwazniejsza

Gość
ja na tej stronie nic nie widze wiec chyba mam niezle zryty wzrok:DTen link mi nie wchodzi

Gość test reklamowy
Naprawde? dziwne...Ja dostalam ich reklame n amail az tym testem.Zrobilam go i spoko. Najlepiej wejdz n aich stronke (www.essilor.pl) i poszukaj tam dojscia.Polecam

Gość babuszkaa
Co do essilora, to moja siostra zrobila ten test i dostala rabat na okulary...fajne u nich jest to, ze są rozne przedzialy wiekowe na okulary (ona ma z 13 lat)

Gość aja widzialam szare kwadraty
wiec to nie sciema. tak samo jak widzialam w 1 tescie chyba te gwiazdki czarne i widzialam ze byly innych kolorow ramiona;/ bue i teraz sobie wlazlam na wiki i faktycznie mam cos z oczami. myslalam o tym juz od dawna ale to nie jakies choroby z tego testu tylko zaburzenia nasycenia kolorow ;//////ide do lekarza jutro.

Gość ELEME
a mi wyszlo ze mam zdrowe oczy:) I to raczej prawda. Cale szczęscie.

Gość mart-enka
no i dobrz,e gdyby kazdemu wychodzilo w tescie, ze ma wade wzroku to by bylo podejrzane :D..a tak moze warto profilaktycznie go ran na jakis czas zrobic

Gość Gabster
No jasne, ze warto...ja sie probowalam dostać do okulisty...brrrr, 3 miechy czekania, szlak mnie trafił!!! a tu se robisz, mas zwyniki, bierzesz rabat i idziesz po szkielka

Gość mart-enka
niestety, taka jest sluzba zdrowia, gdyby czlowiek nie mogl korzystac z tego rodzaju inicjatywy to by dopeiro zadyma byla, ludzie chca by firmy wychodzily do nich z propozycjami rozwiazan, nie chca byc pozostawieni amym sobie, dlatego dobrz,e ze takie inicjatywy sa.

Gość rooox
no wlasnie, firma reklamuje siebie i zdrowy tryb zycia. To wazne. dobrze, z enie jestesmy ograniczeni do publicznej słuzby zdrowia...