Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość poemexxxx

mieszkanie we wspólnocie mieszkaniowej czy w spółdzielni?

Polecane posty

Gość kot trzpiot
.. albo ustawić go tak by chodził jak mu zagraja :)) zwolnić to już ostatecznośc :((

Gość jgfj
co zrobilam by poprawic stosunki z sasiadami?nic... z reszta,ja nigdy nie mialam z nimi zatargow,ostrej wymiany zdan.staram sie wrecz nie wdawac z tymi paniami w tematy ,chocby z powodu ich niecenzuralnego jezyka:o doszlam do wniosku,ze tak jak reszta bede siedziala cicho w szeregu.wiec nie odzywam sie juz gdy 2 miesiac nie ma zarowki przy wejsciu na klatke i nie widze gdzie klucz wlozyc ,bo pozniej ja i moje dziecko czujemy sie na podworku jak dwie czarne owce.Ci ludzie(z zarzadu)mieszkaja tu cale zycie,znaja sie jak lyse konie i tworza jedna rodzine.intruzow im nie potrzeba. zacisne zeby i jeszcze rok sie przemecze. ale czasem rozmawiamy z mezem o ludziach,ktorzy biora kredyt na cale zycie,ciesza sie,ze w koncu pojda do swojego,wymarzonego mieszkania a tu...durnowaci sasiedzi zyc nie daja...(na szczescie nie bralismy kredytu;)) przyklad?wywiesilam kiedys pranie przed oknem i wyjechalam z domu....wchodze do mieszkania a pranie lezy na lozku. okazuje sie,ze dobrotliwe sasiadki zebraly pranie ze sznurka i weszly z nim przez otwarte okno do mojego domu("bo deszcz padal...") slow mi zabraklo:)przysiegam,ze nie zrobilam zadnych dymow:) wiecie co mi sie marzy?spokoj...spokoj i harmonia z sasiadami,ale tez bez ingerowania w moje prywatne zycie. bez sensu.niby jestem "na swoim"a w sumie to...nie jestem...itu nie chodzi o sytuacje z praniem.o wszystko..

Gość zależy jak leży
Zarząd to to samo co Zarządca:)Przedstawia plan inwestycji na cały rok Radzie Nadzorczej,ta albo coś wywali,albo coś dołoży,ale z reguły Zarząd wie co jest do zrobienia.A Walne Zgromadzenie Członków Spółdzielni rozlicza i radę i zarząd.Że za drogo,że za długo,że nie to,ale co innego.Ilu zebranych tyle zdań.W końcu przyjmuje się sprawozdanie finansowe,albo odrzuca.Odrzucenie oznacza odwołanie zarządu.I to Walne decyduje czy udzielić zarządowi absolutorium czy wywalić.U nas zarząd składa się z mieszkańców,więc bardzo zależy nam,aby było wszystko w porządku.Ale nie jest łatwo,każdy ma inną wizję,dach cieknie a niektórzy chcą żeby im ogródek zrobić,bo zieleni podobno mało i dzieci w piłkę grają.Każdy chce coś innego,ale w jednym zgodni są:trzeba płacić jeszcze mniej!Tylko,że wtedy z czego na to wszystko brać.

Gość Lidka642
Ja mieszkaniem we wspólnocie w Łodzi, która dodatkowo ma swojego zarządcę wspólnoty mieszkaniowej (www.progresline.pl)Wiem, że opinie są podzielone, jednak niestety nie mogę tego do niczego porównać, bo wcześniej mieszkałam w domu. Jednak sąsiedzi wspominali, że takie rozwiązanie ma sporo zalet, więc im zaufałam. Mimo że jestem zadowolona z tego mieszkania i wszystkich rozwiązań, to i tak trochę tęsknię za mieszkaniem w domu.

Gość gość
Też mogę potwierdzić, że w Łodzi firma Progresline cieszy się dużą popularnością. Mają świetne opinie wśród klientów.

Gość klimka944
Wszystko jest dobrze, jeśli zarządza tym odpowiedzialna firma. Na moim osiedlu funkcjonuje firma Progresline i bardzo dobrze wywiązuje się ze swoich zadań

Gość jannak2
Ja mieszkam we wspólnocie mieszkaniowej, w której zarządzaniem zajmuje się firma Progresline.pl i jak dotąd nie było żadnych problemów z ich pracą. Wszystko zawsze dokładnie wykonane, terminy dotrzymane. Jestem bardzo zadowolona

Gość gość
Większe znaczenie ma to, kto tym wszystkim zarządza, zerknijcie - https://integrummanagement.pl/ Nie ma co ukrywać, że akurat to ludzie decydują o poziomie zarządzania i tym jak osiedle się rozwija. Jacy ludzie takie osiedle.

Gość kilinka181
Mieszkam we wspólnocie mieszkaniowej. U nas administracją zajmuje się firma Progresline. Na początku wszyscy sceptycznie do tego podchodzili, nie wiedzieliśmy czego się spodziewać. Ale teraz widzę, że nowy zarządca jest bardzo sumienny, wypełnia dokładnie swoje obowiązki i nie ma żadnych problemów z kontaktem.

Gość gocha823
Ja mieszkam we wspólnocie mieszkaniowej i bardzo sobie chwalę. Do tego powinna być dobra firma zarządzająca, np. Progresline. Nie ma żadnego problemu z ich pracą :)

Gość kamka91
Też mieszkam we wspólnocie mieszkaniowej współpracującej z Progresline. Nie mam żadnych uwag:)

Gość hanka882
Ja mieszkam we wspólnocie mieszkaniowej pod zarządem firmy Progresline i nie narzekam. Wszystko jest w porządku

Gość olek998
Mieszkanie we wspólnocie ma swoje plusy. Szczególnie jeśli jest odpowiedni zarządca. U mnie działa firma Progresline, więc wiem, że wszystko jest w porządku :)

Gość gość
Na Łuczek 12 jest o wiele przyjemniej bo kamienica która powstaje jest według zaleceń Konserwatora Zabytków. I w otoczeniu zieleni, ogródków porośniętych bluszczem i z bardzo dobrymi połączeniami komunikacyjnym ze Śródmieściem.

Gość gość
Kamienica? To może być ciekawe , a gdzie to jest i kto to buduje?

Gość gość
Kamienicę buduje InwestPlan na Włochach tworząc funkcjonalną zabudowę zgodną z charakterem architektury pierzei ulicy.

Gość gość
To musi być coś ciekawego... szukamy mieszkania i podejrzewam, że zajrzymy tam bo może być to coś fajnego.

Gość gość
Tak, bardzo fajna jest ta kamiennica, będzie dużo zieleni oprócz tego bluszczu. Mieszkania duże z tarasami no i okolica spokojna.

Gość gość
A co byście powiedzieli na propozycję inwestplanu na Grochowie? Na Czapelskiej 25 wybór mieszkań jest naprawdę duży. W pobliżu znajduje się park jordanowski, a co więcej dostęp do wszystkich najważniejszych miejskich arterii, nie stanowi tutaj najmniejszego problemu

Gość gość
Nie widziałam tego, a to już zakończona budowa? Już sa na sprzedaż mieszkania?

Gość bartek1989
Niestety nie mieszkałem nigdy w mieszkaniu we spółdzielni, ale ze wspólnotowego jestem mega zadowolony. Mimo to wspólnotowe jest ok. Może to być też zasługa zarządcy (Progresline), ale ogólnie oceniam na plus.

Gość gość
Ja bym na pewno polecała mieszkania na Grochowie. Ten deweloper ma dobre ceny, zagospodarowaną przestrzeń, w pobliżu park jordanowski, cisza, dobry dojazd wszędzie.

Gość gość
Widziałam, że InwestPlan ma bardzo ciekawe Inwestycje no i lokalizacj***ardzo dobre. Mnie osobiście zaciekawiła planowana inwestycja na warszawskiej Woli, mieszkania z panoramicznymi oknami warte są uwagi...

Gość gość
W przypadku mieszkania we wspólnocie mieszkaniowej często może narodzić się wiele kłopotów. Wiem coś o tym, gdyż sama przez to przechodziłam, na szczęście http://www.kancelaria-pwk.pl w pełni wyratował nas z opresji!

Gość gość
Mieszkańcy naszej wspólnoty mieszkaniowej nie muszą się martwić o naprawy i remonty. Klatki schodowe i elewacje są systematycznie odnawiane i malowane. Jesteśmy bardzo wdzięczni zarządzającej firmie www.adminion.pl.

Gość gość
U mnie obiektami mieszkalnymi i biurowymi zarządza wspólnota www.domestika.com.pl. Jak dotąd jesteśmy bardzo zadowoleni. Zapewniają wysoki standard obsługi przy zachowaniu minimalnych kosztów utrzymania nieruchomości.

Gość gość
Warto dbać o rozwój wspólnoty w której się mieszka. Sama biorę udział w zarządzaniu taką wspólnota. Ostatnio zakupiliśmy ławki i śmietniki od firmy https://eko-asklepios.pl/ Nasze osiedle z każdym rokiem wygląda coraz lepiej.

My mieszkamy od dwóch lat w mieszkaniu wspólnotowym, ogólnie bardzo sobie chwalimy.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować