Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bobo jest fajne

Folik

Polecane posty

Gość Bobo jest fajne

Nie strzelajcie jesli byl juz taki topic, ja poki co nie wpadlam na takowy. Prosze powiedzcie czy jesli dopiero zaczynam lykac folik to lepiej poczekac miesiac dwa z poczeciem, czy moge juz sie starac?

Ja na Twoim miejscy bym poczekała. Sama zaczęłam brać folik 3 mies. przed starankami. Kwas foliowy powinien skumulować się w organiźmie. A tak pozatym to folik jest drogi. Polecam Kwas Foliowy firmy Puritan\'s Pride 250tbl za ok 14 zł

Można ale zalecają brać przynajmniej miesiąc przed.Dużo zależy od tego czy w twojej rodzinie są predyspozycję dochorób i w jakim wieku jesteś. Jeżeli jesteś zdrowa,nie przechodziłaś ostatnio powaznej choroby to możesz zacząć już teraz. Powodzenia.:)

Gość Bobo jest fajne
Kobiety. Ja mam folik - acidum folicum 90 tabletek za 14 zl Grodziskie Zakłady Farmaceutyczne. Mam 26 lat. Raczej jestem zdrowa.

Gość a jesli
ja bym zaczekala 2-3 miechy ale nic sie nie stanie jak od razu zaczniesz

Z pierwszym dzieckiem była wpadka, kwas foliowy zaczęłam brać dopiero jak się o tym dowiedziałam w 7 tygodniu ciąży. Urodził się zdrowy chłopak o wadze 4200.

Gość Bobo jest fajne
A jak długo go brałaś

A to nie jest witamina, która się wypłukuje w wodą?? Kwas foliowe się nie kumuluje w organiźmie :p Jak już bierzesz 2 miesiące to można się starać :D

Gość a jesli
poza tym folik jest na recepte

Gość Bobo jest fajne
Jak wiedziec czy jem dosattecznie duzo warzyw i owocow. Niby jak mam to ocenic. Bo mi babka powiedziala ze jelsi jem dosc warzyw to nie musze brac. A w TV mama slyszala ze dobrze brac na kilka miesiecy przed poczeciem i ze to jest wazne.

Gość Bobo jest fajne
Ja dopiero zaczelam brac i nie jesli mam czekac 2 miechy ze staraniami to dziecko bedzie zkonca roku czego nie chce :(