Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trądzik odebrał mi życie

KTO MIAŁ TAKI TRĄDZIK I WYSZEDŁ Z NIEGO CAŁO ZDJĘCIE

Polecane posty

Gość tasiemka
do bylam pryszczata ...moja znajoma to brala i po dwoch latach od zaprzestania stosowania zachorowala na raka watroby (spowodowany zbyt duzymi dawkami witaminy A)

Gość slowa nadziei
mialam straszny tradzik, teraz mam 32 lata i bardzo ladna cere. powodzenia. pomogly mi naturalne kosmetyki. pewnie tez uplyw lat. ciagle mam tlusta cere, ale nic mi nie wyskakuje.

tasiemka -> Jak długo trwała jej kuracja? I brała jakieś osłonki na watrobe i inne narządy??

Gość angela 16
Ja też miałam problem z trądzikiem.Nigdy nie był aż tak "straszny" jak twój.Poszłam do dermatologa i teraz mam śliczną buzie.Radze ci nie kupować preparatów które sama kupujesz.Zgłoś sie po prostu do dermatologa on ci na pewno pomoże.Głowa do góry:) trzeba mieć wiarę i silną wole

Gość phoenixfire
hmmm ja kiedys miałam prawie idealna cere.. ale jakies 6 lat temu złapalam jakiegos gronkowca i cera zrobila mi sie przerazajaca.. okropne czerwone, rozlegle krosty, rozszerzone pory, cała czerwona twarz.. bylam u dermatologa, ale on mi tylko pogorszyl stan cery.. wiec przestalam do niego chodzic i w zasadzie skupilam sie na zwyklym myciu twarzy, przecieraniu tonikiem, piciu wywaru z drozdzy, parówie tzw z rumianku, piciu bratka , pilingg. Teraz obecnie uzywam garniera żel oczyszczający na noc i tonik Clean and Clear.. i w zasadzie cera nadal nie wyglada najlepiej.. same zobaczcie.. http://i84.photobucket.com/albums/k28/agatusia/linie_123bloger_com_404.gif jak to oceniacie i czy mozecie mi jakos doradzic jak mozna miec piekna skóre? jakies terapie?

Gość smutna ona
dziewczyny mam prosbe na okres wysypuje mi twarz pryszczami a tak to nawet jest dobrze co ja moge na to zaradzic? ze przez ten okres mam okropna twarz

Gość alicja311
no cóz zalezy ile masz lat.... bo ja 31 i tradzik caly czas..... roznie bywa czlowiek sie pozniej probuje przyzwyczaic.... ale u mnie wina- to pco- rozpoczelam hormnalna kuracje.... moze pojdz w tym kierunku... powodzenia....

Gość phoenixfire
mam 23 lata - czyli kuracja hormonalna... hmmm a na czym to tak dokladnie polega i ile trzeba by bylo sie tak orientacyjnie leczyc?

Gość do phoenixfire
nie znam się na tym za bardzo, ale może to jest nużeniec? on też powoduje taką brzydką cerę, rozszerzone pory, kaszaki, w Polsce mało przychodni wykonuje badania na nurzeńca, chyba w Gdańsku i w Poznaniu mozna. A jesteś pewne że to zaczerwienienie to nie naczynka? Może sobie poparzyłaś skórę na solarium? Naprawdę nie wiem, jak Ci pomóc:( Ze swojej strony mogę doradzić Physiogel + przegotowaną wodę do mycia twarzy, jak najmniej kosmetyków drogeryjnych i życzyć dobrego dermatologa. Trzymaj się cieplutko:) będzie dobrze

Gość phoenixfire
przyznam sie, ze nigdy nie słyszałam o nużeńcu.. kto wie kiedyś w końcu wykryto u mnie gronkowca heh.. poparzenia od solarium tez na pewno nie ;) chodze czasem na nie ale nie przesadzam z opalaniem sie tam.. naczynka tez nie.. mysle, ze tak długo nekal mnie ten tradzik + gronkowiec ze po tych 6 latach moglo to wszystko sie na mojej twarzy utrwalic.. no, ale dzieki za rady ;)

Gość kama_
Czytam sobie te rzeczy które piszecie i tak sobie przypomniałam moją babcię . Urodziła się w 1941 roku i żyje dotychczas. Ale piszę tu o niej z innego powodu - wierzy w medycynę 'naturalną'. Różne zioła, jagódki itd. I chcę opowiedzieć o takiej roślince - jest trująca. Wydziela w środku taki żółto-pomarańczowy sok i latem kwitnie [ ma żółte kwiatki ]. Rośnie dziko a jej liście przypominają małe rączki czy muszelki . : ) I tym sokiem trzeba smarować te wypryski. Tak smarowałam u babci i po niecałym miesiącu zostały mi małe wypryski [ bez większych problemów ] . Ale mam 14 lat i jestem w takim wieku gdy trądzik jest kompletnie normalny to rzecz jasna pojawily mi się znowu :) ale dopiero po długim czasie. U nas w aptekach sprzedają taką trawę którą można zaparzyć[ 1-2 zł ] i smarować co wieczór jak tonikiem. Co do moczu to on naprawdę pomaga, i kał również. Moja babcia ma prawie 70 lat i nie widać u niej praktycznie żadnych zmarszczek ! : ) Kał pomaga szczególnie dziecięcy bo dorośli wydzielają kupę już z jakimś osadkiem czy czymś. W aptece są też takie tabletki BRATEK [ lub herbatka ale rekomenduję tabletki bo się szybciej straci ich ohydny smak ]. Mi pomogly . : ) A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE : JEŻELI CHCESZ ABY CI ZNIKNĄŁ TRĄDZIK POŻEGNAJ SIĘ ZE SŁODYCZAMI CODZIENNIE I BIAŁYM PIECZYWEM ! JA JUŻ PO KILKU DNIACH ZOBACZYŁAM NIEZŁĄ POPRAWĘ ! : ) a i od niedawna ludzie w moim otoczeniu zaczęli używać Morelowy Peeling z firmy ST. IVES : ) kosztuje ok. 13 zł ale aż się czuje że działa.

Najpierw zaznaczę, ze przeczytałam tylko kilka pierwszych wypowiedzi w temacie, ale tez miałam kiedys taką buzie, więć się wypowiem. mój stan pogarszało wyciskanie i rozdrapywanie. W tej chwili mam już tylko zaskórniki i przed okresem niewielkie wypryski (oczywiscie dalej wyciskam, pzrez co niekidy nieciekawie wyglądam.) Mi na poczatku pomógł antybotyk ... TETRACYCLINA. Łykałam przez pół roku chyba. Ale gdy odstawiła, wszystko zaczęło pomału wracać. Wtedy gdzieś na forum przeczytałam o maseczce z płatków owsianych i ona do dzisiaj ratuje mi życie. W lecie robię ja co drugi dzięń,w zimie troszke rzadziej, bo moja skóra po męcznieu jej kosmetykami przeciwbakteryjnymi z tłustej zmieniła sie w suchą i skłonną do podrażnień. Maseczka bardzo prosta. Płatki owsiane mielę w młynku do kawy, zalewam wrzątkiem, robię papkę i nakładam na buzię., trzymam aż zaschcie. To naprawdę pomaga! Oczyszcza pory i zwęża je! Wygładza buzię. Ja jestem nią zachwycona. Jak mi coś od czasu do czasu wyskoczy to traktuje to ACNEFAnem...SUPER SKUTECZNA MASĆ. A jak cos rozbebram to smaruję TRIBIOTIKIEM...szybko sie goi.

Gość mi też pomogły naturalne
kosmetyki. myłam twarz mydłem ziołowym a kremu używałam tego z rossmana babydream. i do tego maść aknemycin i czasem tormentiol.

Gość bbbbbbbbb
Wtam!! ja nie mialam aż takiego tradziku jak ty,ale również mialamzacieki i nieprzyjemne chrostki. postanowilacos z tym zrobic i udalam sie do lekarza. Pani doktor do ktorej sie udalam byla poprostu świetna;]. przepisala mi "Izotek". wprawdzie troche drogi, ale skutrczny;]. On powoduje ze to wszystko co masz w twarzy oczyszcza sie. Czyli wysypuje Cie... ale potem buzia robi sie ładna i czysta. A jesli pozastaja Ci jakies blizny bądz dziurki zawsze mozesz zrobic sobie złuszczaie twarzy;] Wtedy na 100% pozbawisz sie jakichkolwiek oznak ze kiedykolwiekmiałas trądzik. PS. jest nadzieja, nie poddawaj sie!!

Gość fanzlalka
dziewczyno czym ty sie martwisz.. pociesze cie ja miałam gorszy tradzik od ciebie..mialam ropne pryszcze czego niepolecam to wyciskania ani kosmetyczki najlepiej dobry dermatolog... ja sie leczyłam an tardzik jakies 5 lat..teraz niema po nim sladu..no moze troszke tylko ze ja niewyciskałam pryszczy.. mascie sa dobre..aleone skutkuja dopiero jak krosta wyjdzie mnie dermatolog przepisał antybiotyki..byly super..bo oczyszczały krew i zaden pryszcz niewychodził..nazwy niepamietamno i sa tylko na recepte..jenakpodobno jest szkodliwyi dematolog przepisje go w powraznych zmianch tradzikowych..

Gość KateCase
Cześć. Rozumiem cię doskonale, bo sama cierpiałam i nadal cierpię na trądzik. Nie napiszę ci że wyszłam z tego, ale zamierzam iść jeszcze do kosmetyczki. Na początku stosowałam na silny trądzik produkty marki Clean&Clear i naprawdę BARDZO POMOGŁO bo moje pryszcze z dnia na dzień zamieniły się w strupki i zaczęły usychać. Pamiętaj świat się nie kończy. Moi bliscy kazali mi się leczyć i stosować kremy. W szkole nie maiłam lekko. Zgadnij co zrobiłam? Na złość chodziłam po mieście bez żadnego podkładu czy maskujących kosmetyków. Pierwsze dni oblałam łzami bo było ciężko, ale dziś uważam się za piękną i zdolną dziewczynę, a jak innym się nie podoba to trudno. Jeśli bowiem uważasz inaczej to stosuj maści, albo idź do kosmetyczki i nigdy nie staraj się być piękna na siłę. Kasia (15 l.)

Gość moge wam pomóc
dziewczyny ja tez miałam problemy i to spore z trądzikie, chodziłam do dermatologa ile ja sie nałykałam tych antybiotyków szkoda mojego zdrowia, w końcu poszłam do mojej przychodni zdrowia moja doktroka przepisała mi takie antybiotyk AKNENORMIN 20mg jest ono na recepte i doś drogie około 200 zł i trzeba zażyć około 2-3 paczki ale z przerwami bo to jest silny antybiotyk i ma pare skutków ubocznych ja osobiście miałam suche usta i moje samopoczucie czasmi było rózne ale potem wszystko wraca do normy mi to naprawde pomogło opłaca sie juz po paru tabletkach widziałam efekty w dodatku likwiduje pory z nosa:) aha no i nie moga go stosowac kobiety mogace zajsc w ciaze. jak macie jakies pytania to piszcie do mnie gochaczaja@o2.pl

Gość BeznadziejnaOsobaMedrkujaca
och i jak tu wierzyc ludziom którzy tu pisza :o acnenormin to to samo co izotek i nie jest on antybiotykiem :o i nie wystarczy wziac 2-3 opakowan tylko odpowiednia dawke ustalana z lekarzem miedzy innymi na podstawie wagi w moczu korzystnie działajcym składnikiem jest mocznik który rózwniez wchodzi w skałd niktórych kremów i jest to lepsze rozwiazanie niż smarowanie twarzy moczem który zawiera tysiace bakterii i moze sie to w przyzłosci nieciekawie rozwinac

Gość kapolina
ja równiez długo walczyłam z trądzikiem, mam 26 lat i jeszcze czasami wyskakują mi pryszcze. A stosowałam już chyba wszystko. Pomagały tabletki antykoncepcyjne, diane szkodziło napewno słońce. Ostatnio kupiłam żel garnier A na noc, dosyć skuteczny, cera rano wygląda bardzo ładnie. Mój dermatolog zawsze polecał mi kosmetyki dla dzieci bambino, które zawierają mniej chemii.

hej kto miał taki trądzik i się z niego wyleczył? znacie ten rodzaj trądziku, co na niego polecacie, bo mnie już ręce opadają dodam, ze dostałam trądzik pół roku po odstawieniu anty i mam go na policzkach i linii szczęk i to raczej z prawej strony twarzy i na ramionach, do tej pory używałam serii under twenty(żel do mycia twarzy i tonik) no i krem acnefan asa oto fotki mojej cery http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/817602a8e9d62ea6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4a02643859819dc.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/48cde68472bedf14.htm http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97a4ace3c0801044.html

Gość Autorka topiku...
Witam ponownie, po bardzo dlugiej przerwie. Wyszlam z tego, calkowicie, depresja, tradzik, wszystko minelo a ja znowu ciesze sie zyciem. Pozdrawiam serdecznie i kazdemu zycze pokonania choroby. Wyleczyłam sie izotekiem. 10 ms kuracji i jestem jak nowa. http://i10.tinypic.com/62x3xxc.jpg - zdjecie z sierpnia ostatnie, dzis jest jeszcze lepiej, czerwone plamki poschodzily, skora jest zdrowa i ladnie wyglada, pory zwezone, nie pamietam juz jak wyglada pryszcz czy wagier, mam nadzieje ze zostanie tak jak najdluzej i koszmar minionych lat nie wroci juz nigdy

Gość Do kajo
skoro nie masz trądziku to po cholerę wchodzisz na to forum i zaśmiecasz je swoimi mało konstruktywnymi wypowiedziami??!!

Gość Młoda jaa
Tak... ja też mam problem z trądzikiem... ale czytająć to forum i wasze wypowiedzi mam satysfakcję :DD Co do Uryny.... też o tym kiedyś myślałam ale się trochę obrzydziłam :PP No cóż.... jest wiele sposobów... Ale nie wiedziałam że tak długo może trzymać trądzik. Tj czytałam, że macie po 25;6 lat ;O Szok... Ale popróbować można co prawda :)) Nic do stracenia nie mam.... Życzcie mi powodzenia. Pozdrawiam

Gość emiba
Ja mam 33 lata i tradzik do mnie zawitał ze zdwojoną mocą,wczesniej (w młodości)miałam go na plecach i ramionach ale nie przejmowałam się teraz na plecach sporadycznie za to na twarzy zgroza szczególnie linia szczek i do tego zostaja przebarwienia.Pierwszy dermatolog leczył antybiotykiem Azitrolek i maścią Davercin początkowo zasuszało, po zakończeniu, gdy wszystko zaschło i wydawało sie super syfy wróciły podwójnie, drugi dermatolog zaleca tabletki anykoncepcyjne Cilest i oczyszczenie u kosmetyczki,u kosmetyczki byłam i oczyściłam ta z kolei twierdzi ze miała już klientki po lekach anty i nie poleca tylko co pewien czas oczyszczać , a ja mam teraz mętlik bo życzliwi donoszą ze oczyszczanie staje sie w innych krajach zabronione.Więc nie jest łatwo wybrać odpowiednia terapię gdzie każdy ma swoja teorię,wiem napewno że jest to sprawka hormonów (tych męskich androgenów)gdyz jako nasto stosowałam diane35 i pomagało a teraz z racji wieku zapisano mi Cilest i chyba tez spróbuję .

Gość Małpka222
witam. Ja mam tez trądzik ładne parę lat...Teraz mam 23 lata. walczę z nim ciągle ...ale wiecznie przegrywam. I dermatolodzy nie pomagają, antybiotyki,leki hormonalne, ani znachorzy ani zioła...Nie raz jest naprawdę dobrze.Ale zwłaszcza latem -źle .Wiem ,że na pewno szkodzi mi słonce,nawet jak sie nie opalam tylko sie przemieszczam bo dworze! proszę osoby,które sie wyleczyły niech piszą co im pomogło!!!! pozdrawiam serdecznie

Gość sibi
ja miałam i prawie sie pozbyłam,co jakiś czas jakis 1 lub 2 wyskocza ale to przed okresem,przeszłam na kosmetyki naturalne i zioła,i olejki eteryczne,nie używam kremów,twarz myje mydłem alep i przemywam nagietkiem,piję pokrzywe i skrzyp,łykam wit b complex i czasem cynk.dużo piję zielonej herbatki,biegam co 2 ,3 dzień,i nie maluję sie by nie zapychać porów,i tyle.a cera ładniutka,pare przebarwień zostało ale powoli się rozjaśniają.i jest super

Mnie na tradzik bardzo pomogl wiesiolek oraz mieszanka ziol: pokrzywa, rumianek, skrzyp. Od okresu dojrzewania walcze z pryszczami, alergia i wlasciwie jakis czas temu dalam sobie troche spokoj. Zauwazylam, ze jak sobie odpuscilam te walke a cere zaczelam przemywac tylko delikatnym zelem to przestala byc juz tak podrazniona. Poza tym od niedawna planuje zostac mama i lekarz zalecil mi wlasnie wiesiolek i wyzej wspomniane ziola. Biore je na cos zupelnie innego, ale cera mi sie bardzo poprawila. Jest lato goraco a mi sie wogole nie tlusci, nie mam wypryskow, jest gladziutka co tez zauwazyl moj maz, ze chyba wymlodnialam:))) Takze polecam, moze i wam pomoze w walce z pryszczami.

Gość Małpka222
A co sądzicie o IZOTEK ???? Pomaga naprawdę? Ile kosztuje? ( lipca ide do mojego dermatologa i poproszę ,żeby mi zapisał. Ja też aż nie mam takich dużych problemów jak nieraz oglądam zdjęcia innych to u mnie lepiej.Ale chce sie pozbyć raz na zawsze tego...

Gość sibi
oczywiście jem jeszcze pieczywo tylko ciemne pije swoje soki,bo mam sokowirówke,jem słodycze ale mało,jak myje twarz to tylko przegotowaną wodą,a wszystko dzięki naturze.i zero chemii.a o wszystkim się dowiedziałam na natura górą i dzięki teraz mam ładną twarz.wszystkie drogeryjne kremy na cere trądzikową wywaliłam bowiem tam są szkodliwe składniki które z biegiem lat szkodzą naszej cerze