Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

frretka

Luteina 50

Polecane posty

Lekarz zapisał mi dziś Luteinę50 dopochwowo. Właśnie zauważyłam, że pan w aptece dał mi tabletki podjęzykowe (chociaż w ulotce napisano o obu sposobach przyjmowania). Mogę przyjmować te, które mam czy odczekać do poniedziałku i wymienić?

Gość Kamikami
hej dziewczyny! z meżem bardzo chcieliśmy zostać rodzicami, więc postanowiłam odstawić tabletki anty., oczywiście z konsultacja lekarską. Ostatnią miesiączkę miałam 1 września z odstawienia tabletek, a od 18 dc przez 10 dni miałam brać luteinę...i do dnia dzisiejszego okresu nie mam, a to już 52 dc, a zarazem 24 dzień po odstawieniu LUTEINY!!!!! w międzyczasie robiłam 2 testy ciążowe i wyszły negatywnie...pierwszy jakiś tydzień po luteinie, a drugi ze 2,5 tygodnia później..nie wiem już co myślec, testy wychodz negatywnie ,a okresu niema, a przecież luteina jest na wywołanie, bądź podtrzymanie :( czy kt.óraś z Was miała podobnie??

te tabletki mozna przyjmowac i dopochwowo i pod jezyk. mi lekarz pozostawil wybor; wiec uwazam, ze roznicy nie ma ... zapytaj sie swojego lekarza na wszelki wypadek jesli wolisz np pod jezyk. co do drugiej wypowiedzi; to idz po prpstu do lekarza; ale mi tez raz sie przytrafilo strasznie duzo opoznienie okresu po luteinie; a w cizy nie bylam; wiec moze po prostu sie zdarza. przebadaj sobie jajniki czy nie ma cyst - one czesto powoduja takie wlasnie zaburzenia

Gość smallstupid.
Witam, mam 16 lat i słyszałam, że on luteiny rosną piersi. Okres mam nieregularny, ale zazwyczaj go dostaje, jak nie po miesiącu to po 2. Czy mogę brać luteinę, ze względu z jej wpływu na wzrost piersi ?

Mi też lekarz przepisał Luteinę 5 dopochwowo. 2 opakowania i pani w aptece sie pomyliła i dała mi jedno dopochwowe i jedno pod język. I właśnie zastanawiałam się czy moge brać te pod język zważywszy na wygodę (musiałam je przyjmować 3 razy dziennie). No ale wolałam sie zapytać specjalisty i okazało się, że luteina pod język działa na caly organizm (np w przypadku podtrzymywania ciąży) a Luteina dopochwowa tylko na organy rozrodcze, gdyż nie ma takiej ingerencji na caly organizm jak w przypadku Luteiny podjęzykowej. Więc ja wolałam brać dopochwowe, gdyż dostałam Luteinę na wywołanie okresu.