Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dojrzała panienka

jak mi dzieciak zachoruje tow roku mozna wziąć opoiekę?

Polecane posty

Gość dojrzała panienka

ile dni w roku i do ilu lat dziecka

masz dwa dni opieki nad dzieckiem w roku do chyba 14 roku życia ale jesli pójdziesz z nim do lekarza, to dostaniesz zwolnienie na opiekę nad dzieckiem, którego długośc nie jest ograniczona przepisami tylko koniecznością - dostajesz takie samo zwolnienie jak na własną chorobę (kod jest inny, ale dla Ciebie to nie ma znaczenia))

Gość dojrzała panienka
tak, więc 2 dni mam jakby wzięte i za nie normalnie mi płacą, natomiast za kolejne dni chorobowego jak wezmę to juz mi pracodawca portąca .

za dno zwolnienia, tak samo dla siebie, jak i dla dziecka, dostaniesz 80% wynagrodzenia

Gość dojrzała panienka
ale jak 2 dni wykorzystam opieke w jakim kolwiek miesiącu w roku to normalnie mi płaca 100% .Opieka jak 2 dni jest to nie traktuja jako chorobowe.

Te dwa dni opieki jest płatne 100%, niezależnie od tego, w które dni je wykorzystalaś (nie jest to zwolnienie lekarskie)

Gość rany
co to za wogóle słowo dzieciak??????

Witam! A ja mam takie pytanie: czy skoro mam 2 dzieci, to na każde z nich przysługuje po 2 dni, czy nie ma znaczenia ilość dzieci? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam [cześć}